КПК

Показати повну версію : SOS Масовий падіж риби

SIV
19.01.2009, 08:30
Маю наступну сумну ситуацію.

10.01.09 купив молодняк риб, 20 разбор і 20 неонів, на вигляд абсолютно здорових.
Цілий тиждень вели себе нормально, їли і активно рухались.

17.01.09 я замітив пропажу 2 старих разбор і 3 старих неонів, знайшов дохлих в зарослях криптокорин. Всі решта рибки нормальні, без ніяких ознак на хворобу.

18.01.09 зранку виявив ще дохлих рибок 3 старі разбори і 2 старі неони і 2 молодих меченосці. І тільки зранку виявив (раніше точно не було) що на плавниках кількох нових разбор і нових неонів та спинному плавнику старого меченосця є невеликі побіління. В цей жеж день було зроблена планова підміна 30% води.

19.01.09 зранку виявив ще одного дохлого меченосця, скляного сомика і одного нового неона. Решта риб ведуть себе активно. В одного нового неона замітив побіління одного ока.

А тепер підкажіть що твориться в акваріумі і як з цим боротись.
Всі рибки ведуть себе активно. Єдине що ще замітив, що в скляного сомика права сторона всередині між переднім плавником і жабрами трохи червона.
Форумчани поможіть спасти рибок.

P.S. Корм, освітлення, температуру акви не міняв.

QS.kiev.ua
19.01.2009, 09:16
Скорее всего инфекционное чтото...может и грибковое...
В любом случае, УФС не помешал бы...
Нитраты-нитриты убрать по максимуму - есть много вариантов - от подмен до химии
Медикоментозно лечить - также есть много вариантов... но перед лечением я бы убедился что вода не имеет переизбытка по органике, а то лекарства тогда дадут временный эффект.

SIV
19.01.2009, 09:17
Скорее всего инфекционное чтото...может и грибковое...
В любом случае, УФС не помешал бы...
Нитраты-нитриты убрать по максимуму - есть много вариантов - от подмен до химии
Медикоментозно лечить - также есть много вариантов... но перед лечением я бы убедился что вода не имеет переизбытка по органике, а то лекарства тогда дадут временный эффект.

Воду буду міняти кожного дня 20-30%.

Andrey08
19.01.2009, 11:03
Лет десять назад занимался разведением расборы,со временем бросил по одной простой причине,очень подвержена разным заболиваниям,Даже перебросив с одного аквариума в другой,вроде с одинаковыми параметрами воды,смотришь а она уже с болячкой.Было даже,что пролечишь,пару недель и олять проблема с разборой.Конкретно трудно чтото рекомендовать,одно знаю точно-Прежде ,чем запустить новых расбор в аквариум,выдержать по максимуму карантин.Если есть озонатор,то пролечите с его помощью.

fantom.83
19.01.2009, 11:22
Попробуйте пошевелить грунт, не поднимаются пузырьки из него? У меня была похожая ситуация, вроде нормально все, а рыбки дохли, пошевелил грунт, а оттуда облако-сероводород.

SIV
19.01.2009, 15:29
В додачу до всього сказаного тільки що на меченосцях замітив кілька білих точок. Напевно манка (воду для підміни взяв холоднішу ніж в акваріумі).

Але в деяких риб білі кінчики плавників, в маленьких (нових) разбор деякі грудні плавники повністью білі (це явно не манка).

В старої разбоири пішов білий нальот біля спинного плавника і на жаберних кришках.

З ранку до обіду здохлих риб не замічено.

Що робити. Чим лічити, якщо можливо то в загальному акваріумі, риб виловити нереально. В акваріумі є рослини.

SOOOOOOOOOOOOOOOOOOS

QS.kiev.ua
19.01.2009, 15:55
чистить аквариум, пролечить, например, акримет попробуйте ...

oleksa
19.01.2009, 16:14
дуже схоже було http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=28952
особливо важкіх риб лікував у ваннах з антибіотику
іншім просто ввімкнув стерилізатор

таке враження, що інфекція - в замороженному кормі була
нових риб не було :-(

розчин марганцовки не допомагає, або не вмію його готувати