Показати повну версію : Відсутні грудні плавники у скалярії
slaavkoo
02.03.2009, 17:17
недавно придбав скалярій, в однієї немає обох грудних плавників..
Це вроджена вада, чи якась хвороба? чи загрожує це іншим?
З.І. на вигляд рибка почуває себе добре, навіть шустрійша за інших :)
slaavkoo
02.03.2009, 17:22
...а як довго вони будуть відростати?
А Ви не зауважили,може вона така була одразу.Тому,що іноді в виводках бувають такі екземпляри,то вже не відросте.
slaavkoo
02.03.2009, 22:09
....я її придбав такою(нерозгледів)...
якщо не відросте-нічого, рибка від цього наче не переймається :)...
головне, щоб не заразне!!!
....я її придбав такою(нерозгледів)...
якщо не відросте-нічого, рибка від цього наче не переймається :)...
головне, щоб не заразне!!!
У меня у самки одного нет. Тоже не углядел. Ничего, даже икру отложила, и мужик нормальный попался. Уже личинки хвостами дрыгают. Оно по наследству передается или нет?
Із своїх спостережень можу сказати,що певний,маленький відсоток молоді буде мати такі вади.Тому раджу зробити вибраковку молоді як тільки в неї плавці з"являться.code60
...Тому раджу зробити вибраковку молоді як тільки в неї плавці з"являться.code60
Эх... Просто, если это передается, то потом в следующих поколениях таки еще вылезет.
Так точно тому і порадив Вам зробити відбраковкуcode50,щоб як найменьше розповсюджувати браковану рибуcode60
У меня такая живет. Брал уже без плавников. Чувствует себя нормально.
У меня такая живет. Брал уже без плавников. Чувствует себя нормально.
Так жиють вони дуже добре,навіть можно сказати чудово.Справа в тому,щоб такі риби як найменьше попадались в місцях продажу.code50
Это брак, ребята. Их продают в розницу, т.к. народ не соображает на месте, выгодно.
Скорее всего это врожденный дефект, как и другие морфологические дефекты при близкородственных скрещиваниях (укороченное тело, отсутствие или искривление жаберных крышек и т.п.). Могут не отрасти, но на развитие рыбки это не повлияет.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010