Увійти

Показати повну версію : !Допоможіть дискусам, встановити діагноз

Aqua_Lub
11.04.2009, 14:18
Допоможіть ШАНОВНІ ДИСКУСЯТНИКИ!!!
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?p=507186#post507186

Vezir
11.04.2009, 14:45
Сколько по времени диски в этой банке живут?

Aqua_Lub
11.04.2009, 16:01
Вже довго там живуть. Тільки 2 Даймонди і апістограми новенькі (живуть 2 тижні). Перший тиждень апістограми загинули, залишилось 2 самочки, вчора 2 дискуси найслабкіших.

Поки схиляюсь до бактеріалки, Я знайшов http://www.aqa.ru/forum/viewthread.php?tid=97310&page=&renew=1&1239451859#pid806837
Вилічив він Макропеном (мидекамицин).
Тепер шукаю дозування...

ps_Alena
12.04.2009, 17:39
как ваши дискусы?вы определились с лечением?

Aqua_Lub
13.04.2009, 10:37
Лічив ципрофлоксацином (антибіотик), 5мг на 50л, стан покращився. Але здуру ввечері підняв температуру до 32 градусів. Зранку риба напівжива. Одного туркіса здуло живіт, вчора їв мотиль (висновок: не треба було годувати при лікуванні). Провів заміну води на 20%, температуру понизив до 30. Один мальборо з різкими рухами плаває по акваріуму (поганенько йому).

!!!Бактеріалку не лічити підняттям температури!!! Тільки антибіотики і то в крайніх випадках типу мого. Буду надіятись, що до вечора риба доживе. Правда є 3 дискуси, яким ніби нічого і не було (імунітет?).

Почитав ще літератури - можливо запалення плавального міхура. Животи-боки запали в районі міхура. Як лічити? Шукаю. Правда підняттям температури при запаленні плавального міхура можна зробити ще гірше. Хоч би мої витримали...

f1rst
13.04.2009, 12:47
Главное не паникуйте и без реских движений нада поставить диагнос потмо уже лечить у меня была бактериалка белые пятна на пловниках и боках купил 2 препората анти бактыриалку препорат фирмы JBL против паразитов Serra profesional protozol полечил сетки одной сутки второй с подменами воды вроде очухались щяс все ок ) ну у вас наверное друго го рода заболевание ((

ps_Alena
14.04.2009, 00:35
Я конечно не специалист,но действительно похоже на какойто вид бактэриалки.При бактэриалке нельзя повышать температуру,желательно держать 28-29гр,ципрофлоксацин 1т.на 50л.воды,каждый день подмена воды с довнесением дозы лекарства соответствующей количеству слитой воды.если вдруг отравление ,то подмены тоже будут очень кстати.Желательно пролечить не меньше 5дней.Можно попробовать сера бактопур в таблетках или фурадонин+левомецитин,но это возможно будет послабее ципрофлоксацина,Удачи вам в лечении рыбок.Пишите как ваши рыбки будут дальше себя чуствовать.

ps_Alena
14.04.2009, 00:37
Те дискусы что не болеют случайно не из новеньких?

f1rst
14.04.2009, 08:58
Скорей всего новые диски занесли заразу старым а у новых имунитет к этой заразе ((

Aqua_Lub
14.04.2009, 13:32
Нові, як ви кажете, ніби не плавають вверх головою, але ховаються між рослин разом з усіма. Те що вони занесли, це точно... Але їм ніби трохи теж поганенько.
Лікування антибіотиками призупинив. Добавив Тетра Аквасейф (помоєму), сіль.

Snayper
16.04.2009, 08:25
Параметры воды было бы очень хорошо узнать (особенно аммиак и нитриты) - прежде чем ставить диагнозы - ибо на фото рыба выглядит как отравленная - и химией вы можете ее быстро убить (антибиотик намертво уложил азотный цикл).

Aqua_Lub
16.04.2009, 11:43
Що нічого не робити? Даю сіль, підміни води 20%. Антибіотики боюсь давати.
Деяким дискусам полегшало ніби, особливо малькам. Але 4 дорослих в тяжкому стані. Але може витримають. Правда так і не знаю що?
Спробую зробити тести на аміак і нитрити як радять.

Snayper
16.04.2009, 16:56
Пока непонятно что с водой - увеличьте подмены до двух раз в день и очень желательно добавить что-то из общих дезинфицирующих средств - типа Sera Костамед из расчета 1мл на 80 литров воды.

Удачи!!!

P.S. И держите в курсе событий.

Aqua_Lub
17.04.2009, 12:17
Вода звичайно мертва. Бактерії подохли і відповідно скачок по всіх параметрах води. Але надіюсь, що завдяки замінам води, і можли вугіллю в зовнішній фільтр, а також воді живій з інших банок (правда з африкою), ситуація покращиться. Поки вода трішки має муть. Їду куплю ультрафіолетову лампу до фільтр Сан-Сан, яка згоріла.

Два дискуси проявили сьогодні бажання щось попоїсти. Але то з тих, що за зовнішніми ознаками були здорові.
Інші далі вверх головою. Боки запалі.

А який діагноз так і не знаю!

Snayper
17.04.2009, 15:51
Уголь в фильтре???
Уголь и лекарства мало совместимы и могут привести к любым непредсказуемым последствиям. Уголь хорош по окончанию лечения. А потом его все равно надо убирать, чтобы не превратить в бомбу замедленного действия.

Осмотрите внимательно рыбу, ибо по фото этого не увидеть - нет ли у рыб залипших жаберных крышек?

Диагноз пока еще поставить сложно.

Славка
17.04.2009, 22:53
У меня с одним дискусом та же беда. И пока не знаю что делать. Стараюсь чаще делать подмены. Вода чистая, видимо тоже необходим тест.

Aqua_Lub
21.04.2009, 14:54
Дискусам деяким полегшало. Одна пара віднерестилась в загалній банці. Але самець попри нерест і залицяння здорової самки, все ж плаває вверх головою, правда кут нахилу зменшився, що дає надію. Інші теж зменшили кут. Деякі активно їдять після майже тижневої відмови від корму.
Так і не знаю причини хвороби, чи то занесена інфекція, чи корм (правда морожена артемія була), чи то щось з весняною водою.

Зараз просто роблю заміни... Думаю що критичний період пройдений, правда один даймонд і мальборо трохи слабенькі і не їдять.
Чекаю що буде далі, бо нічого вже не роблю особливого.

Славка
21.04.2009, 17:01
так а какое лечение проводили? И насколько часто и в каком обьеме подмены?

Aqua_Lub
22.04.2009, 17:18
Спочатку був біцилін-5, потім ципрофлоксацин 1 табл на 25л, потім сіль, потім нічого.
Що допомогло, що нашкодило не можу сказати, бо не знаю.
Нашкодила точно підвищена температура.

f1rst
29.04.2009, 09:26
Вычухаються все будет нормально ты уже все что мог зделал а насчет температуры какая у тебя до болезни и на сколько была поднята и сколько дней?

Aqua_Lub
01.05.2009, 14:09
До хвороби була 29-30 градусів, піднімав до 32-33.
Другий раз ікру кинули (пара дискусів коричневих). Самець віджив, ганяє всіх від ікри як ніколи. Всі непогано їдять. Думаю що на даному етапі все нормалізувалося. Дякую всім хто допомагав!

f1rst
07.05.2009, 09:07
Молодчина я говорил что все будет ок ) поздровляю с выздоровлением!!!