КПК

Показати повну версію : Червоний хроміс(лафалілі) в 35л???

Compton
31.05.2009, 18:27
Недавно прочитав про таку веселу рибку... В рекомендаціях по утриманнях написано шо впринципі мош і 40л на пару... Просто дуж хочеться щоб в акваріумі було на що подивитися... страшно хочеться якусь цихліду... Впринципі там нормально поміститься попугайчиків штук пять... але я шось дуж запав на хромісів... давно думав на рахунок більшої банки... нема де поставити...
і ще одне... де в львівській області такого можна купити??? тіки не того тирана( хроміс красень) а саме ліфалілі...??
знайшов в інтернет магазині в донецьку... але там закупи від 300грн...
тай дорога(( 1000 км...
Якшо в когось був досвід по утриманні цьої рибки в малих банках плз подільться... і розкажіть щось трохи за ту рибку..
Дякую наперед))

Сергей Валериевич
31.05.2009, 19:21
Якщо цікаво, ось почитайте мою тему про нерест Хромісівhttp://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=37471&page=2
З особистого досвіду скажу, що в моєму 150л акваріумі двом парам вже тісно!!! Самка нереститься кожні три тижні, а між самцями постійні бої за те, хто буде тато:023:м!!! Нерестова пара, на період нересту, значно яскравіше окрашується за іншу. Взагалі характер у них не самий гірший. Оберігають тільки своє гніздо, а до інших риб їм байдуже!!!

Сергей Валериевич
31.05.2009, 19:24
Якщо треба, підростають малята:
http://s53.radikal.ru/i141/0905/f2/ca3d54805385.jpg (http://www.radikal.ru)

mazapura
31.05.2009, 19:24
Оберігають тільки своє гніздо, а до інших риб їм байдуже!!! це ж і є головна відмінність від "Хромісів Красенів" :)

navy
31.05.2009, 19:30
Compton шановний земляче,додам тільки одне ,як би Ви слідкували за життям акваріумної громади нашого славетного міста то були б в курсі де придбати цю рибуcode60.

Сергей Валериевич
31.05.2009, 19:31
Серьожа, як завжди, маєш рацію!!!!!!!!

Compton
31.05.2009, 19:46
Акваріум в Стрию... А живу у львові))) отак то))
ммм незнаю... був в декількох магазинах у львові...
стандартний розклад... простенькі види і цихліди мікс
а таке цікавеньке як хроміс( ше чув для малих обємів мультиспіноза класна рибка) небачив..

планується одна парочка...
і торакатум(він вже є)) )...
і ше якщо це небуде забагато то якоїсь мілюзги (кардинальчики чи шось того типу...)
але якшо цей обєм буде гробкою для риб...
кароч порадьте плз...

Сергей Валериевич
31.05.2009, 19:58
кароч порадьте плз...
Порадити можна, але приймати рішення всеодно Вам!!! Не бачу нічого доброго в такому населенні(пара Хромісів, Кардинальчики...) акви!!! Мало для Хромісів 35 літрів!!! Краще вже придумайте стайку риб одного виду. І Таракатум Вам не треба. Він немаленький росте. Краще сомиків Коридорасів. Дуже, доречі, рухливі і потішні рибки!!!

Compton
31.05.2009, 20:01
navy, Підскажіть де її можна прикупити? чи поміняти на пивочіпси???)))

Сергей Валериевич
31.05.2009, 20:04
А Гуппій не хочете??? Невибагливі рибки і в той же час дуже яскраві та різнобарвні!!! Добавите трошки рослинок і може вийти дуже симпатична баночка!!!

Compton
31.05.2009, 20:06
в мене торокатум вже два роки
походу дій йому взагалі побарабану шо діється навколо, він завжди має чим занятись)).. тоді коли брав незнавшо тотаке.. а продавці... ну самі шарите.. шо називається підказали...
мало...
мля я певно приречиний з тими 35 літрами дивитись на тупих гупарів ...
мож щось порадите? але таке з пріколом)))??

я незнаю...як на мене краще голандський акваріум ніж гупі... вони мені дуж неподобаються... як і всі живородки... просто їхні самці цілими днями припадочно ганяються за самками...
...а чому так плачевно, аж гуппі?? це ж не трьохлітрова банка???

Сергей Валериевич
31.05.2009, 20:15
...а чому так плачевно, аж гуппі??
Чому плачевно??? Є навіть клуби пошановувачів цих рибок!!!

мож щось порадите? але таке з пріколом)))??
І що ж таке прікольне Ви хочете в себе бачити???

Compton
31.05.2009, 20:19
На кожен товар свій покупець.
Ну не подобаються гуппі мені...От і все... Вони в тому не винні...)))
а от всякі цихліди... то зовсім інша справа)

Сергей Валериевич
31.05.2009, 20:42
а от всякі цихліди... то зовсім інша справа)
Цихліди в 35 літрів:confused::confused::confused::011:???????? Тут, шановний, вже вибачайте!!!!!! Я Вам не порадник!!!!!

mazapura
31.05.2009, 20:58
мілкоту треба - апістограмки, акари маленькі (деь 7-8см), або африкм трошечки...
о! ще, можливо бадісів - схожі зовні на цихлід... :)

Compton
31.05.2009, 21:03
ви запитали шо хочу от я і сказав))
якби я був не вкурсія б теми не підняв... просто якшо така негативна реакція на 35 літрів... питання тоді звідкіля беруться в інтернеті статті з вказаним таким обємом.
нарахунок хромісів:
http://www.allfish.com.ua/internet-magazin/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,2330/category_id,4/

http://vitawater.ru/aqua/fish/spec/cichlida/hemi-lif.shtml

тому я і запитую...
просто всюди відмічають їх як неприхотливих рибок...На рахунок самців...Я хочу одну пару... Так шо кого тлумити в нього вибору небуде...Рибка ніби не велика...На нітрати їй порівняно десь...тим більше загнойувати банку я не збираюсь...В планах поставити зовнішній фільтр на цеоліті(якщо для цього виду це доцільно)...От такий то каламбур...

mazapura, в моєму задрипанську можуть виключити світло... я вичитував про апістограм купу інфи... кароч якшо впаде нижче 22 градусів то їм смерть... і ше кажуть що апістограми не такі вже й прості в догляді... типу там пеаш попригає і всьо... може неправда??
на рахунок акар і африки детальніше якщо можна...

navy
31.05.2009, 21:41
[QUOTE=Compton;572176]navy, Підскажіть де її можна прикупити? чи поміняти на пивочіпси???)))[/QUOT

Запрошую на http://aquaforum.lviv.ua/forum/index.php багато чого дізнаєтесь.code60

mazapura
31.05.2009, 22:30
Другий раз вісне комп, тому коротко:
1. В статтях нема згадки про інших риб в 40 літрах з 'червоними цихлідами'
2. Ви риб хочете тримати? То тримайте.
У кожного свій досвід: я зиму тримав риб при 20-21С, бо вичитав, що неони витримують 16, а астронотуси не живуть після 12С

Compton
31.05.2009, 23:15
Якщо проблема в інших рибах то це не проблема..
На крайняк віддам знайомим...
На рахунок чи хочу я тримати... Я і астронотуса не відмовився б тримати))) там один пацик хвалився шо в 50 літрів виростив до 25см)) але то шо я хочу не має бути каторгою для рибки... тому й запитую...
кажете що мало,то скажіть чому?? нарахунок двох пар зрозуміло... атут як бути??

navy, фсьо я фже там!!! code60

mazapura
31.05.2009, 23:22
для однієї пари - нормально... :)

Хоча з мене, буває, сміються, але я тримаюсь думки, що на 1см рибки має бути 2-3л води.
Тому в 35л можна тримати 2шт по 18/3=6см, 6-8см рибок... З фільтром і аерацією.
"Червоні цихліди" десь так і ростуть, здається (8-10см самець і 6-8 см самка).

Ось такі мої думки...

Chaiinik
01.06.2009, 07:18
имхо,
35л всё же тесновато.
в случае семейной ссоры будут проблемы....
а что склеить самому из 4-ки, не высокий аквариум, 25-30см, литров на 60-70 - слабо???

з.ы.
апистограммы без проблем выдерживают температуры 18 и ниже.
правда, не целый год, но 2-3недели - легко:):):)

Compton
01.06.2009, 15:32
Chaiinik, нарахунок більшої банки писав вище... повторюсь... немає де поставити...ну принаймі покищо...
на рахунок апістограм... спасибі за інфу... незнав...
Напевно прикуплю собі парочку... ??? чи далі замала банка???
Доречі.. Який приблизний тоді має бути обєм на парочку хромісів? а на сімейство ?

Chaiinik
01.06.2009, 21:23
Пара хромисов нереститься легко будет и 50л , и наверное и меньше, но после неудачных нерестов бывают ссоры, приходится отсаживать, и надо иметь куда.
Как можно сказать сколько нужно? Я не знаю.
В 75л у меня жили долго, почти год, потом поссорились, и пришлось самца на пару недель отсадить. А потом подросли геофагусы, и хромисы переехали в 300л, где ес-но:) чуствуют себя отлично во всём том кампоте, что там обитает.:)

На мой взгляд, если прикидывать визуально, то при высоте см 25-30, может хватить и 50л, если разумно организовать пространство и оборудовать укрытиями. но... кто может сказать наверняка? В 50Л до нормального размера точно не вырастут, будут см 8-9 - максимум.
100л на пару - точно хватит :):):) но, опять же, если учитывать помёт-300-400 мальков....:):):)

Вы ставите меня в тупик таким вопросом:):):) Это ж ЦИХЛИДЫ! Они могут год жить в крохотном объёме, а потом вдруг так возненавидеть друг друга, что им в тоннике будет невыносимо тесно... :)

Dimon_1978
08.06.2009, 13:54
Думаю максимум в 40л, можно взять пару чернополосых цихлазом, это моё мнение.

morbid74
08.06.2009, 14:16
блин не мучайте рыбу,для таньганийских ракушковых 40 л это маловато,а для хемихромисов тюрьма,лучше заведите юлидоромисов или лампрологусов симилис или оцеллатус

Сергей Валериевич
09.06.2009, 00:01
Та для всех тюрьма!!!!!!!!! Не надо фантазировать! Такой объем только для карантинного отсадника годиться!!!!!!!

Neeon
23.01.2010, 18:48
І ніяких коридорасів. Хроміси капець їм зроблять. Без спинних плавників лишаться, і метатися по акваріумі будуть. Сховатися не можливо ніде, всюди дістануть. Взагалі цихліди, навіть карликові, типу Рамірезок, не сумісні з коридорасами, особливо в акві 35л. Досвід маю.