Показати повну версію : Чи можна робити отвір в акваріумі
Планую збільшити розмір акваріума. :rolleyes: У мене зараз 175 літровий з протокою. Новий акваріум буде 120х55х65. Питаннячко! Чи можна робити отвір в задній стінці акваріума для переливу протоки? Боюсь що біля отвору можуть утворитися мікротріщини і тоді під тиском води :013: ...Сверлити скло планую на заводі до склейки акваріума, але не знаю чи йти на цей крок. Ось...
Можна. Якщо на заводі не ...., то вони знають як це зробити. Тим більше, що скло буде обжиматись прокладками і т.д. Це не той тиск (якщо це саме для переливу) , щоб привести до аварії. Яка товщина скла в новому? Якщо більше 8мм, то не переймайтесь.
Скло планую 10 мм, сверлити на львівському слодзеркальному заводі (вони надають таку послугу). Думаю що там знають як сверлити, але також залежить хто конкретно прикладе свої рученьки до ціє справи (питання кадрів завжди є болючим). Але наразі дякую, втішили!
Скло планую 10 мм, сверлити на львівському слодзеркальному заводі (вони надають таку послугу). Думаю що там знають як сверлити, але також залежить хто конкретно прикладе свої рученьки до ціє справи (питання кадрів завжди є болючим). Але наразі дякую, втішили!
Узнай на 8-го березня,
На ул. Балабана и есь еще пару мастерских нормальных.
Это я про Львов.
Не обязательно на заводе, мы сверлим обычной дрелью, и не редко аквариумы бывают с водой.
Explorer
29.08.2006, 04:12
Здравствуйте.
В связи с ремонтом кватиры уговорил жену сделать протоку,так вот вопрос:
-на какой стенке аквариума безопасней и лучше сделать отверстие;
-на каком расстоянии от верхней кромки это делают;
-есть ли какие нюансы при сверлении отверстия в уже готовой банке;
Аквариум 1500-600-600 стекло 10мм.
С ув.Виталий.
Отверстие сверлица отступая 5см от верху на той стенке где Вы больше всего считаете болоее эстетичней. Ньюансов практически ни каких нет, только на выходе сильно не давить.
Explorer
29.08.2006, 19:11
Добрый вечер.
ИГОРЬ Ш
Спасибо Вам за информацию.
С ув.Виталий.
Игорь Ш: А можно чуть по подробнее про сверление? Каким сверлом? Подливаете что-то или нет? максимальный диаметр сверла...
Заказывал себе стекло, в мастерских не сверлят :(
В одной сказали что просверлить могут максимум 6мм в диаметре, надо было хотя-бы 20-ку.
Jararaka
29.08.2006, 20:52
Отверстие сверлица отступая 5см от верху на той стенке где Вы больше всего считаете болоее эстетичней. Ньюансов практически ни каких нет, только на выходе сильно не давить.
...главное - накернить поточнее. ;)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010