КПК

Показати повну версію : 15 ват через ПРА на 15 ват

SpaceV
14.09.2009, 18:34
Я підключив 15 ватну Люмінісцентну лампочку daulight 45 сантиметрів через ПРА від 15 ватної енегозберігаючої лампи, сама вона світититься не дуже ярко, я так розумію що потрібна ПРА на більше ват і хочу знати скільки саме, і чи можливо переробити її, наприклад перемотати обмотку на більше витків чи може потрібно меньше? На скільки я помітив ПРА у енергозберігаючих лампочок дуже схожі!!!
Доречі ПРА від лампочки фірми MAXUS E27 15Watt 4100K, 900Lm, 130mA.

Mykhaylo
14.09.2009, 18:47
ЭПРА люмінісцентних ламп підходять до Т5 ламп відповідного номіналу. Т8 запалюють не всі і не на оптимальних режимах. Хоча може я помиляюсь, просто пробував "методом тику".

fail99
14.09.2009, 19:22
Всё правильно подключено, просто сама по себе 15-ваттная лампа даёт не много света! На амании упоминается о том что меньше аквариум тем больше ему требуется света в соотношении ватт/литр.

SpaceV
14.09.2009, 19:59
Ну а якщо я підключу цю 15 ватку через ПРА від 22 ватної енергозберігалки

chack
14.09.2009, 20:23
Ну а якщо я підключу цю 15 ватку через ПРА від 22 ватної енергозберігалки

Правильнее будет от 24Вт. Проверенно. И еще можно 10-15 витков отмотать с дросселя.

SpaceV
15.09.2009, 18:46
Можливо малося на увазі трансформатор бо звідки з дроселя можна змотати 10-15 витків??? як на малюнку
Мене по сути цікавить чи зміниться щось чи стане лампа яркіше світитися якщо я з трансформатора відмотаю кілька витків?
І якщо нічого не станиться тоді яка деталь ПРА відповідає за подаваєму напругу на лампочку?

chack
15.09.2009, 18:53
SpaceV, то, что там ошибочно указано как трансформатор, на самом деле дроссель. Именно эта деталь и отвечает за ток. протекающий через лампу.
Но если нормально будет светиться лампа, оставте все как есть.
А трансформатор там есть, он между электролитом и дросселем. (почти невидно), -ферритовое кольцо с обмотками.

Skif
16.09.2009, 11:24
В принципе, как сказал chack, отмотать десяток-другой витков можно, но потом надо будет проконтролировать не перегревается ли дроссель. При увеличении тока, из-за насыщения сердечника может появится такое нежелательное явление :)
Если дроссель не сильно прочно проклеен то ток можно поднять увеличив зазор между Ш-образными половинками.
Правильнее будет проделать и то и другое.
Но всё это танцы с бубном и без опыта и простых измерений можно загубить лампу и/или ЭПРА.