Показати повну версію : Питання до Креветкоман"яків!
Скажіть будь-ласка чи можна додавати ТЕТРА РН-мінус при підміні води в креветочнику для пониження показника РН водопровідної води(замість дистелята або осмоса)?
Чи не шкодить він креветкам?Види креветок:Чорний і Червоний Кристал,Джмелі.
Поділиться будь-ласка досвідом,буду дуже вдячна!:027:
nana_1983
23.09.2009, 11:51
А какие у Вас креветки и до какого предела рН опустить хотите? Обычные неокаридины спокойно переносят если понижение рН плавно опускать.
А какие у Вас креветки и до какого предела рН опустить хотите? Обычные неокаридины спокойно переносят если понижение рН плавно опускать.
Червоний і чорний кристал,шмелі,тигри сулавесі,пінокіо,черрі,гіганський фільтратор і малий.
Понизити показник від РН 7.5 до 6.5.Вона постійно піднімається,особливо кристали цього дуже не люблять.
zaharrrrr
23.09.2009, 12:50
KSENIA$, кристалл очень боится резкой смены параметров!
KSENIA$, кристалл очень боится резкой смены параметров!
Це я знаю!Але у мене кислотність може підніматись від 7до 7,5 за ніч(причину не визначено).При РН 7.5 починають дохнути.Зранку збираю.
Питання в іншому!Чи можна додавати РН-мінус?
nana_1983
23.09.2009, 13:09
Червоний і чорний кристал,шмелі,тигри сулавесі,пінокіо,черрі,гіганський фільтратор і малий.
Понизити показник від РН 7.5 до 6.5.Вона постійно піднімається,особливо кристали цього дуже не люблять.
Не знаю как на счет кристаллов - у Вадима_Арта они жили практически в осмосе (думаю рН там меньше 7), но сулавеси не обрадуются точно, исходя из того, что им рН близкий к 8 нужен. Кристалам вредит резкая смена, а если она плавная - перенесут.
nana_1983
23.09.2009, 13:11
KSENIA$, если вы добавите рН-минус - то вызовете такую же резкую смену рН, которая у вас ночью происходит. Лучше определите причину почему у вас такое колебание идет. У вас грунт какой?
Я не думаю что дело в рН. Скорее в аммиаке. Колебания рН происходят скорее всего из за растений. Хотите стабильных условий - мхи Ваш выбор. рН минус лить не нужно - просто не кормите креветок какое то время.
Я не думаю что дело в рН. Скорее в аммиаке. Колебания рН происходят скорее всего из за растений. Хотите стабильных условий - мхи Ваш выбор. рН минус лить не нужно - просто не кормите креветок какое то время.
В акві присутні тільки мохи(багато різних),коряга мангра,листя Катапанга.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010