Показати повну версію : Самка барбуса закістувалася?
У самки вогненого барбуса черевце повне вже давно. але самці чомусь до неї інторесу не проявляють. Оскільки розводити барбусів я не планувала, то їх інтимне життя мене не дуже обходило. Але сьогодні побачила, що у неї пузо не просто повне, а видулося з одного боку явно більше, ніж з іншого. До того ж, ближче до хвоста і анального отвору стало прозоре. Таке враження, що просвічується плавальний міхур, який збирається вилізти через бік.4205142052
4205342054
Вибачаюся за якість фото, але краще сфоткати барбоску не вдається.
это уже скорее водянка
возможно и изза кисты
Вика.Р, і що робити? Варто спробувати зцідити ікру, чи це вже не допоможе?
Godo, думаю не стоит трогать
А водянку чим лікувати? Вибачте за дурні питання, але пошук на "водянку" нічого не видає. Рибу, по-моєму, розперло ще більше. Біля анального отвору вже як балон.
Godo, водянка скорее всего следствие кистозного новообразования
нарушение функции почек изза опухоли
лечить не выйдет
Почитала і почула поради про лікування кісти у барбусів голодуванням (на 3-4 тижні у відсадник, і не годувати зовсім). Чи може це допомогти в моєму випадку, чи не варто вже мучити рибу? (Остання самка у них залишилася).
Усе, відмучилась барбоска.code52 Позавчора помітила, що здуття стало меншим, зраділа. Вчора риба почала спливати догори хвостом. Відсадила, на деякий час їй ніби полегшало, стала нормально плавати по відсаднику. Потім підключила обігрівач, риба стала забиватися за нього, і через пару годин здохла. Плавала догори пузом, як повітряна кулька.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010