КПК

Показати повну версію : Подряпини у цихлід

Сергій
01.11.2009, 13:52
Тема, з якою стикається чи не кожен цихлідофіл, включаючи тих, що займаються "мирними" видами. В принципі, якщо сили більш-менш рівні, а акваріум великий, то серйозних наслідків не буває, дрібні подряпини, які швидко гояться. Тим не менше час від часу задумуюсь над тим, що іноді не завадило б підлити фунгіцид на кшталт метиленового синього в профілактичних дозах. Саме в профілактичних, бо із власного досвіду знаю, що стандартні дози ліків більшість цихлід переносить важкувато, і ослаблену рибу легше добити, якщо її лікувати за загальними приписами, а не просто перемістити до ізолятора, в якому вжити профілактичних заходів на кшталт підвищення температури та підливання синьки 2-3 краплі 1% розчину на кожні 10 л води (це приблизно 1 см3 на 100 л) плюс сильна аерація.
А Ви вживаєте яких-небудь заходів для профілактики вторинних хвороб та/або полегшення/прискорення загоювання ран?
До розділу "Хвороби риб" не пишу, оскільки цікавить думка саме цихлідофілів.

Йода
01.11.2009, 16:11
Я периодически добавляю в аквариум с цихлидами препарат Avera Dennerle http://www.aquariumshop.ru/index.php?main_page=product_info&cPath=103_143_157_183&products_id=606. Еще вроде способствует быстрому заживлению ран применение УФ-стерилизаторов, но я их не применяю.

sks
01.11.2009, 16:22
А у меня сами раны зарастают,ничего не добавляю!сейчас чернополоски нерестятся,так вся рыба побитая!

Йода
01.11.2009, 16:58
А у меня сами раны зарастают,ничего не добавляю!сейчас чернополоски нерестятся,так вся рыба побитая!

sks, Вы суть вопроса читали, или только название темы?
А Ви вживаєте яких-небудь заходів для профілактики вторинних хвороб та/або полегшення/прискорення загоювання ран?

Вроде как сам факт заживления ран естественным путем под сомнение не ставился автором темы.

Сергій
01.11.2009, 17:19
Я периодически добавляю в аквариум с цихлидами препарат Avera Dennerle http://www.aquariumshop.ru/index.php?main_page=product_info&cPath=103_143_157_183&products_id=606. Еще вроде способствует быстрому заживлению ран применение УФ-стерилизаторов, но я их не применяю.
до речі, давно цікавлюсь порівняльним аналізом кондиціонерів - формально Sera Aquatan, Tetra AquaSafe та інші мають подібний ефект, та й ціна кардинально не відрізняється, але ж є певні тонкощі, що роблять той чи інший препарат більш придатним для тої чи іншої ситуації...
втім, в аквахімію, як в панацею №1 не вірю :) більше важить правильний режим утримання, бо без нього хімія не лише не допоможе, а й нашкодить