КПК

Показати повну версію : Мальки меченосців

@rt
19.08.2003, 20:33
Як довго мальків меченосців тримати в трохлітровій банці? Коли випускати їх до всіх риб?
Всіх риб = два меченосця + кучя мілюзги

Михаил Погребиский
19.08.2003, 20:46
Якщо мінять кожен день майже всю воду їм, то держать їх там можна довго. Але це не кращий варіант - купи виростний акваріум, якщо хочеш зберігать мальків.

АЭРАЦІЯ!

@rt
19.08.2003, 20:54
Автор оригинала Михаил Крокодил
купи виростний акваріум, якщо хочеш зберігать мальків.

до виростного акваріума ще руки не дійшли, а мальки вже живуть 2тижні в трьохлітровій банці, якшо я зараз їх випущу то їх з"їдять чи ні? Як довго їм в тій банці жити?

Мелкорыб
19.08.2003, 23:58
Якщо і не з"їдять, то будуть пригнічевати. Варто подумати про їжу для великих і малих риб. Малі не встигатимуть харчуватися.
Заведи собі "голий" 20-30 літровник - швидко, дешево, зручно, еффективно. У трьохлітровій банці малі мечоносці затянуться, а якщо іх випустити до великого акваріуму - більшисть загине (однозначно!). Висока мала посудина - це як тюрма без аерації. У мене 20л малявочник-ампулярочник і мілюзга добре почувається. Важливим є рівень води. У мене він - 10-12см, а це дозволяє не аерувати воду, замінювати (5-6л) раз на тиждень. І підсади до мальків ампулярій - це джерело живого мікрокорму. А які в тебе мечоносці (червоні, зелені,..або...)?

@rt
20.08.2003, 09:32
А які в тебе мечоносці (червоні, зелені,..або...)?

Меченосці в мене червоні. Самі звичайні, з чорним мечом :)

Заведи собі "голий" 20-30 літровник - швидко, дешево, зручно, еффективно.
Для того щоб заводити ще один акваріум, потрібнозайматися рибками професійно. А для такого аматора як я, то підійде й трьохліьтрова банка.

А рибок я випустив в 100літровий акваріум. Їх було 15штук. Скільки виживе, після цих дій, я вам дам знати!:)
А наразі, всім величезне дякую за консультацію :) :D :D

Мелкорыб
20.08.2003, 10:57
Я теж не профі.
Тримати +/- 20 літрів - це легше ніж тримати у банці 15 рибок.
Якщо в тебе багаро ростин у 100л, то може 5-7 і доживе до зрілості.

Bobfalker
20.08.2003, 12:30
Злобный ты какой-то @rt или туподоходящий !
Зачем спрашивал коли через день сделал то, от чего тебя отговаривали??

@rt
20.08.2003, 12:52
Автор оригинала Bobfalker
Злобный ты какой-то @rt или туподоходящий !
Купляти ще один акваріум+обігрівач+витрачати кучу часу для такої мілюзги - це нераціональне використання Грошей і Часу!
Так шо я не злобний, і тим бальш не туподоходящІй. Я просто жадний :D

Зачем спрашивал коли через день сделал то, от чего тебя отговаривали??
Значить Ви мене не перекоанли :)

Нічого.....вони і так виживуть!

Bobfalker
20.08.2003, 13:20
Ну так накой ты их вообще вылавливал!!
----
Ну а если ты хочешь расти в проф плане , то иметь меленький акв необходимо! Карантин, лечение, малек и т.д!

Мелкорыб
20.08.2003, 15:01
Нащо тобі обігрівач?
Мечоносці живуть і при 13-15 градусах.
При малих температурах вони стають більшими, виростають у самок. В майбутньому вони меньш вибагливі до t.
А хіба 20 грн - це не фігня порівняно з тим, що ти витрачаєш на 100-літровник?

@rt
20.08.2003, 15:26
Автор оригинала Мелкорыб
Нащо тобі обігрівач?
Мечоносці живуть і при 13-15 градусах.
При малих температурах вони стають більшими, виростають у самок.

Ви хочете сказати, що при температурі 13-15 градусах новоронароджені меченосці стають самками? Це виходить вони зараз ще не визначились зі своєю статтю?

Ихтиолог
20.08.2003, 16:36
Я поначалу свою живородку тоже выдерживал в трехлитровой банке. Потом купил на восемь литров отсадничек, теперь две недели в восьми литрах, потовм в сто, потом... куда придется.
Скажу что в ста литрах они расти начинают как на дрожжах.
Главное их выкормить до размеров чуть крупнее мотыля, чтоб не путали.
ЗЫ Не ругайтесь!!!

@rt
20.08.2003, 17:14
Автор оригинала Ихтиолог
...Главное их выкормить до размеров чуть крупнее мотыля, чтоб не путали....

:D :D :D :D :D D В мене вони вже навідь трошки почервоніли

Михаил Погребиский
20.08.2003, 17:14
У великому загальному акваріумі мальок може повноцінно вирости за умов достатньої кількості укриттів ( рослині, каміння і др.) і достатньої кількості їжі - іх не повинні обїдати дорослі риби, що часто важко досягнуть. Хоча, в моєму 460 л. акваріумі живородка піднімається без проблем - хватає, крім корма, всяких водорослевих наростів та іншого їстівного сміття.
@rt! Якщо ти вже такий жадний, то склей виростник сам! Або вже тримай їх у великий мисці, хлібниці і т.д.:)

@rt
20.08.2003, 17:23
Екстрім Панове, ЕКСТРІМ. :) :) :) :)
Виживає Найстійкіший!

В мене таж багато їжі на дні, так шо з голоду вони не загинуть!

Мелкорыб
20.08.2003, 17:56
Стать меченосця залежить від температури в дитячому акваріуму і може змінюватись (самка->самець) протягом життя.
Та все-таки треба купити акваріум на 10-20 літрів.
У мене, правда, теж мальки живуть із даніо та живородками, але не всі.
Цю тему треба віднести до "пиколов", так добре ми знаємо рідну мову.

@rt
20.08.2003, 18:12
Всім не вгодиш!
Меченосцям температура 13-15градусів, а молінезіям треба більше ....... а яку температуру треба для даніо я взагалі не знаю :mad:
Так шо потрібно знаходити якесь компромісне рішення!

Всі в один акваріум і температуру давати поРандому.

Yan
20.08.2003, 19:12
Я когда-то подращивал мальков живородок, данио и барбусов в обычных больших фотокюветах (получалось что-то типа лотков) при комнатной температуре, без аэрации и остальных прибамбасов. Росли как на дрожжах. главное - кормить от пуза и воду менять.

Мелкорыб
20.08.2003, 21:27
Вот и я говорю - УРОВЕНЬ воды - святое.

@rt
17.09.2003, 16:29
Пропали всі мої меченосці. От шо не послухатись Гуру...
:(
сам себе ненавиджу за це...