Показати повну версію : Мальки меченосців
Як довго мальків меченосців тримати в трохлітровій банці? Коли випускати їх до всіх риб?
Всіх риб = два меченосця + кучя мілюзги
Михаил Погребиский
19.08.2003, 20:46
Якщо мінять кожен день майже всю воду їм, то держать їх там можна довго. Але це не кращий варіант - купи виростний акваріум, якщо хочеш зберігать мальків.
АЭРАЦІЯ!
Автор оригинала Михаил Крокодил
купи виростний акваріум, якщо хочеш зберігать мальків.
до виростного акваріума ще руки не дійшли, а мальки вже живуть 2тижні в трьохлітровій банці, якшо я зараз їх випущу то їх з"їдять чи ні? Як довго їм в тій банці жити?
Мелкорыб
19.08.2003, 23:58
Якщо і не з"їдять, то будуть пригнічевати. Варто подумати про їжу для великих і малих риб. Малі не встигатимуть харчуватися.
Заведи собі "голий" 20-30 літровник - швидко, дешево, зручно, еффективно. У трьохлітровій банці малі мечоносці затянуться, а якщо іх випустити до великого акваріуму - більшисть загине (однозначно!). Висока мала посудина - це як тюрма без аерації. У мене 20л малявочник-ампулярочник і мілюзга добре почувається. Важливим є рівень води. У мене він - 10-12см, а це дозволяє не аерувати воду, замінювати (5-6л) раз на тиждень. І підсади до мальків ампулярій - це джерело живого мікрокорму. А які в тебе мечоносці (червоні, зелені,..або...)?
А які в тебе мечоносці (червоні, зелені,..або...)?
Меченосці в мене червоні. Самі звичайні, з чорним мечом :)
Заведи собі "голий" 20-30 літровник - швидко, дешево, зручно, еффективно.
Для того щоб заводити ще один акваріум, потрібнозайматися рибками професійно. А для такого аматора як я, то підійде й трьохліьтрова банка.
А рибок я випустив в 100літровий акваріум. Їх було 15штук. Скільки виживе, після цих дій, я вам дам знати!:)
А наразі, всім величезне дякую за консультацію :) :D :D
Мелкорыб
20.08.2003, 10:57
Я теж не профі.
Тримати +/- 20 літрів - це легше ніж тримати у банці 15 рибок.
Якщо в тебе багаро ростин у 100л, то може 5-7 і доживе до зрілості.
Bobfalker
20.08.2003, 12:30
Злобный ты какой-то @rt или туподоходящий !
Зачем спрашивал коли через день сделал то, от чего тебя отговаривали??
Автор оригинала Bobfalker
Злобный ты какой-то @rt или туподоходящий !
Купляти ще один акваріум+обігрівач+витрачати кучу часу для такої мілюзги - це нераціональне використання Грошей і Часу!
Так шо я не злобний, і тим бальш не туподоходящІй. Я просто жадний :D
Зачем спрашивал коли через день сделал то, от чего тебя отговаривали??
Значить Ви мене не перекоанли :)
Нічого.....вони і так виживуть!
Bobfalker
20.08.2003, 13:20
Ну так накой ты их вообще вылавливал!!
----
Ну а если ты хочешь расти в проф плане , то иметь меленький акв необходимо! Карантин, лечение, малек и т.д!
Мелкорыб
20.08.2003, 15:01
Нащо тобі обігрівач?
Мечоносці живуть і при 13-15 градусах.
При малих температурах вони стають більшими, виростають у самок. В майбутньому вони меньш вибагливі до t.
А хіба 20 грн - це не фігня порівняно з тим, що ти витрачаєш на 100-літровник?
Автор оригинала Мелкорыб
Нащо тобі обігрівач?
Мечоносці живуть і при 13-15 градусах.
При малих температурах вони стають більшими, виростають у самок.
Ви хочете сказати, що при температурі 13-15 градусах новоронароджені меченосці стають самками? Це виходить вони зараз ще не визначились зі своєю статтю?
Ихтиолог
20.08.2003, 16:36
Я поначалу свою живородку тоже выдерживал в трехлитровой банке. Потом купил на восемь литров отсадничек, теперь две недели в восьми литрах, потовм в сто, потом... куда придется.
Скажу что в ста литрах они расти начинают как на дрожжах.
Главное их выкормить до размеров чуть крупнее мотыля, чтоб не путали.
ЗЫ Не ругайтесь!!!
Автор оригинала Ихтиолог
...Главное их выкормить до размеров чуть крупнее мотыля, чтоб не путали....
:D :D :D :D :D D В мене вони вже навідь трошки почервоніли
Михаил Погребиский
20.08.2003, 17:14
У великому загальному акваріумі мальок може повноцінно вирости за умов достатньої кількості укриттів ( рослині, каміння і др.) і достатньої кількості їжі - іх не повинні обїдати дорослі риби, що часто важко досягнуть. Хоча, в моєму 460 л. акваріумі живородка піднімається без проблем - хватає, крім корма, всяких водорослевих наростів та іншого їстівного сміття.
@rt! Якщо ти вже такий жадний, то склей виростник сам! Або вже тримай їх у великий мисці, хлібниці і т.д.:)
Екстрім Панове, ЕКСТРІМ. :) :) :) :)
Виживає Найстійкіший!
В мене таж багато їжі на дні, так шо з голоду вони не загинуть!
Мелкорыб
20.08.2003, 17:56
Стать меченосця залежить від температури в дитячому акваріуму і може змінюватись (самка->самець) протягом життя.
Та все-таки треба купити акваріум на 10-20 літрів.
У мене, правда, теж мальки живуть із даніо та живородками, але не всі.
Цю тему треба віднести до "пиколов", так добре ми знаємо рідну мову.
Всім не вгодиш!
Меченосцям температура 13-15градусів, а молінезіям треба більше ....... а яку температуру треба для даніо я взагалі не знаю :mad:
Так шо потрібно знаходити якесь компромісне рішення!
Всі в один акваріум і температуру давати поРандому.
Я когда-то подращивал мальков живородок, данио и барбусов в обычных больших фотокюветах (получалось что-то типа лотков) при комнатной температуре, без аэрации и остальных прибамбасов. Росли как на дрожжах. главное - кормить от пуза и воду менять.
Мелкорыб
20.08.2003, 21:27
Вот и я говорю - УРОВЕНЬ воды - святое.
Пропали всі мої меченосці. От шо не послухатись Гуру...
:(
сам себе ненавиджу за це...
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010