Показати повну версію : Допоможіть новачку!!!!
В мене в акваріумі після того,як я докупила нові рослинки появилась якась фігня коричневого кольору. Зараз вона на рослинах, стінках акваріума. Акваріум 60 літрів, лампа 15 W. Думала проблема в світлі, але мені сказали, що потужніші лампи на такі акваріуми не ставлять. В зоомагазині порадили використати Algizit (TetraAqua). В інтернеті знайшла інфу, що ці таблетки помагають від зелених водорослей. Чи варто мені все ж таки їх використовувати чи є якісь інші способи боротьби з цим нальотом. На листках рослин видно малетькі ниточки коричневого кольору. code27
Владимир Гришакин
12.04.2005, 12:42
А блин в нос дайте тому кто говорит, что не ставит другой свет в 60 литровые Туда надо как минимум 30 ватт. Купите энергосберегающуих пару штук по 20 Ватт и поставте в разные углы под крышку. Если она Вам позволяет это сделать.
Просто нужно добавить свет Енто водоросли, скорее всего, и именно эти водоросли убираются светом, в достаточном количестве
В мене стандартна кришка для лампи денного світла. Як я зрозуміла, ви радите зробити зміни електрообладнанні акваріума і поставити звичайні лампи замість лампи денного світла, так?
А ці таблетки (Algizit) використовувати?
Владимир Гришакин
12.04.2005, 12:53
Ну я противник любой химиив аквасе, если ни че нельзя сделать нормальным путем
Можно поставить еще одну такуюже лампу на 15 Ватт
Или еще добавить одну энергосберегающую. Не обычную накаливания, а именно энергосберегаюшую.
Владимир Гришакин
12.04.2005, 12:55
Вообщето световой день рекомендуют не больше 12 часов
Арианна, в профиле указано, что длительность светового дня у Вас 17часов. Зачем же так пережигать, провоцируя тем самым развитие всяческой бяки?
Гы.... в унисон чирикнули.
Померяйте уровень ниртатов. На сколько часта подмена воды???
Химия Вам поможет на какой-то срок, но не избавит на 100% от проблем с водорослями. Можно добавить света, а можно посадить анубиасы Нана на камни, им как бы такого света хватит и еще что нибудь не столь критичное к свету и к рыбкам золотым. Что-то я подозреваю что с растениями у Вас проблема или они пластиковые??
Вы шо усе сговорились??? :) :) :)
Владимир Гришакин
12.04.2005, 13:02
Vini Ты о чем?
Чебурген
12.04.2005, 13:08
Алгизит можно использовать только в аквариумах без живых растений. Многие уже на этом подрывались...
Дык, усе разом кашлянули в ответ :) Гешку того в инет не дозовешси... :)
В мене стандартна кришка для лампи денного світла. Як я зрозуміла, ви радите зробити зміни електрообладнанні акваріума і поставити звичайні лампи замість лампи денного світла, так?
Не замість, а поряд. Але краще за все було б (якщо звичайно місця вистачає) додати ще одну 15 W денного світла. Ну і світловий день встановити 10-14 годин.
А ці таблетки (Algizit) використовувати?
Якщо освітлення і нітрати в нормі, розвиток як бурих, так і зелених водоростей пригнічується вищими рослинами (якщо, звісно, такі є).
Хлопці, відповідаю всім разом :-)
Воду міняю раз в 7-10 днів по 6-10 літрів відповідно.
Рослини тільки живі, є сомики і слимак.
Кормлю переважно живим кормом (трубочником і мотилем) Золоті рибки краще їдять великий мотиль. Ще в акваріумі є "Бойовий півник" принаймні мені сказали, що та рибка так називається, я його називаю просто Петриком ;-)
Якщо розєм в кришці акваріума є тільки на одну лампу, то які поради стосовно того, як додати ще одну? Потрімні якісь спеціальні вміння, ізоляція, попередження попадання води?
Ще, як вимірювати нітрати, що вважати нормою?
Олександр Бешлега
12.04.2005, 14:08
Ребята, стойте. Какое там добавление света? Вы хоть проанализируйте ситуацию, прежде чем новичку советовать.
В аквариуме караси живут!!! О каких растениях идет речь, о каком увеличении света? Не будут там никогда расти живые растения, только очень дубовые, но им не нужны дополнительные лампы.
2Arianna - сожалею, но растения, если и выживут в аквариуме с золотыми рыбками, то будут всегда покрыты водорослями. Дело в том, что караси очень много гадят. Этим во всю будут пользоваться водоросли и ничего тут не попишешь.
К сожалению из света никак не добавить. Места очень мало. Я так подозреваю что речь идет об акваэлевской крышке 31см Х 60 см. У меня на одном из аквасиков точно такая же, увы, места там практически нет.
Про великий світловий день...
Більшість часу я на роботі... Була переконана, що чим довше світло, тим краще... Дякую за пораду, буду знати
Вот поэтому я и вспомнил про анубиасы - они очень дубовые на привкус и света не требуют особо много.
Владимир Гришакин
12.04.2005, 14:12
ИМХО вкрутил патрон крамический подвел к нему провода Залил место соединения силиконом и вкрутил лампу. ВСЕ. Вкл и выкл сделать от имеющейся лампы.
Так їх тільки двоє на 60 літрів води!!!
Всього 5 риб 2 маленьких сомики і Півник.
Та й воду я досить часто міняю
Олександр Бешлега
12.04.2005, 14:14
Да хоть одна! Караси - травоядные рыбы. Или съедят, или загадят.
А 10% воды раз в неделю - это не часто, а очень редко.
Какой у Вас фильтр стоит?
Владимир Гришакин
12.04.2005, 14:19
Блин выскользнул из тему
Да с карасями там фильтр нужен мощненький и подмены не менее 20% через три дня. А вот света анубам хватити 15 Ватт.
Сори что сразу не спросил про состав населения...
Я зараз буду виглядати повним чайником, але попробую описати свої рослини, бо назв їх не знаю :-<.
Одна послинка, з досить твердими листками темно зеленого кольору. Стебло товсте, лежить на дні. по всій довжині стебла корінці. Золоті рибки цю рослинку не чіпають, так розумію, що не по зубах, потім рослинка схожа на досить велику траву, довгі листочки, згорнуті спіраллю, вона досить швидко росте випускаючи вусики. Третя рослинка сложа на типову водоросль, яку в мультфільмах малюють. така собі ялиночка.... Її золоті рибки найбільше щипають. Рослини ростуть добре і швидко. От тільки тепер цей наліт зявився. Раніше золоті рибки нічим водорослям не заважали...
Фільтр Athman чи щось таке. Знаю тільки, що він на більші акваріуми...
Блін, а я думала, що з рибками найменше клопотів і їх найпростіше дома тримати :-(
Олександр Бешлега
12.04.2005, 14:27
Первое растение - анубиас нана, второе - валиснерия спиральная, третье - лимнофила какая-нибудь. Может ошибаюсь - но не сильно.
Не было налета - это не значит, что не будет. Аквариум то только запущен небось?
Не мучайтесь Вы, послушайте доброго совета, не будет у Вас в аквариуме чистых растений. Ну не дадут золотые рыбки им расти так, как они растут в других аквариумах.
Блін, а я думала, що з рибками найменше клопотів і їх найпростіше дома тримати :-([/QUOTE]
Ой, нэ кажіть, кумасю!..... :)
Треба порати стільки ж, що й іншу домашню худобу (чоловіка, наприклад).
Треба порати стільки ж, що й іншу домашню худобу (чоловіка, наприклад).[/QUOTE]
Чоловік в мене не вибагливий, компутер поставити і тоді ні овітлення ні харчування не треба ;-) code17
Чебурген
12.04.2005, 14:53
Действительно, послушайте доброго совета, подарите кому-то живые растения и "посадите" пластмассовые. Сразу столько проблем уйдёт! Говорю, как обладатель 60-литрового аквариума с карасями и крышкой акваэль :)
Але я читала, що в такому випадку купа проблем з водою.....
Хлопці, дуже вам всім дякую. Перш за все, спробую додати світла, якщо не допоможе, заміню водорослі на пластмасові....
Тоді виникає ще одне питання... Раніше були пластмасові водорослі, так рибки довше 2 тижнів не затримувались... Що робити в такому випадку?
Чебурген
12.04.2005, 15:07
А может у Вас раньше фильтра не было и вода не подменивалась? Регулярная подмена воды при отсутствии растений обязательна, так как некому перерабатывать накапливающиеся в воде нитраты и прочие отходы жизнедеятельности рыб.
Ні, все так само як і зараз, просто рослин живих не було. Тепер рослини тільки живі, риби в захваті - рослинам не повезло....
Олександр Бешлега
12.04.2005, 15:22
Арианна, не добавляйте Вы свет, не тратьте зря денег. Не поможет это совершенно.
Посадите пластмассу, но подбрасывайте роголистник, или какую другуб травку - золотые это любят. Готовьте сами корма на основе одуванчика и крапивы - и все будет у Вас прекрасно.
zhdanick
12.04.2005, 16:14
У меня в аквариуме с золотухами без проблем растут анубиас и криптокорина понти(дер...вер...дир?)фолия. При свете 13Вт на 60л :) Караси на эти растения пилюют :). А валлиснерию жрали, гады.
Никаких намеков на диатомовые, и вообще, водоросли нет и не было.
Живут там три карася и два птерика(временно, но уже месяцев 5). И не сказать, что фильтр мощный - так, головка с небольшой губкой. Подмениваю раз в неделю 1/4. Вода прозрачная, только после кормежки на полчаса муть поднимается, когда караси в грунте рыться начинают.
А коричневый налет на листьях, появляющийся в новом аквариуме - это, ИМХО, все-таки бактерии.
Так что не обязателен экстрим с пластмассой, можно крепкие и неприхотливые растения. Хотя бы, такие как у меня :)
А з тим, що зараз твориться що робити, як позбутися?
Nafanaill
13.04.2005, 10:23
Не давать фильтру забиваться, по чаще промывать если нужно. И ждать!
У меня бурый налет сам со временем пропал когда трава разраслась.
Правда и карасей у меня нет.
Нормально в карасятнику ростимуть деякі рослини, причому як вибагливі до світла, так і не дуже.
Практично всі анубаси, більшість криптокорин, деякі ехінодоруси,тайська папороть, валіснерії гігантська та спиральна (більш ніжну спіралелисту можуть їсти), сагітарії, отелії, німфеї, сальвінія, ну і звичайно елодея карасям не до смаку. Особливо якщо є щось більш смачне - наприклад, ряска...
ПС А про те, що півник може з часом добряче потріпати карасів, ніхто і не згадав :(
Олександр Бешлега
13.04.2005, 11:38
Нормально в карасятнику ростимуть деякі рослини, причому як вибагливі до світла, так і не дуже.
Давайте отдавать себе отчет в том, кому можно рекоммендовать растения с карасями, а кому нет.
Я тоже видел хорошие аквариумы с растениями и золотушками у Кучер-Томченко.
Для новичка это будет сплошной пыткой.
Давайте отдавать себе отчет в том, кому можно рекоммендовать растения с карасями, а кому нет.
Я тоже видел хорошие аквариумы с растениями и золотушками у Кучер-Томченко.
Для новичка это будет сплошной пыткой.
Я не боюсь. :006:
Христенко Юрий
13.04.2005, 22:35
Сажай анубиасы и крепкие эхинодорусы, обкладывай плоскими камнями или в горшках и конечно, при выборе растений учитывай свет и грязь, которую создаёт эта рыба.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010