Показати повну версію : Неони у біді
Voronych
15.05.2005, 22:16
Привіт!
У мене виникла проблема з неонами.
Спочатку по тілу неона і плавникам почали зьявлятися невеликі кориченвато-прозорі плями. Це було вже достатньо давно. Кількість плям потроху почала збільшуватись. Риби втратили своє зафарбування, хоча полоса залишилилась. Спинна частина (над смугою) стала напівпрозорою. В основі спинного плавника зьявилася темна смуга без чіткої лінії краю.За рахунок напівпрозорості стали видні темні плями всередині риби, очевидно внутрощі та основи кісток. Плавники часто рухаються. Риба часто дихає. Положення голова внизу хвіст уверху під кутом 40-60 градусів. Час від часу риба завалюється на бік.
Я спочатку думав, що це водянка, але зараз ....
Решта риб ніби-то впорядку.
Що це може бути? :003:
На это не похоже?
http://aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?p=47809#post47809
Voronych
16.05.2005, 22:46
На это не похоже?
http://aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?p=47809#post47809
Привіт!
Я це читав. Не підходить. По-перше мої плавають номарльно або вниз головою. Окрас тіла не потускнів, він просто зник і риба стала "прозорою", особливо її голуба частина; так ніби димчато-коричнева. Одна сьогодні здохла. Я намагався її роздивитись:
окрас -- ніби поплавала у відбілювачі, плавники цілі, єдине що кинулось у вічі так це те, що хвостовий плавник мав в центрі-на початку чітко виражену червону область. Але склалося таке враження, що це ніби червона кров по плавнику розтеклась.
Єдине що треба врахувати, що це одна з двох рибок, яких я відсадив і добавив СЕРА МІКОПУР. Друга поки-що жива, достатньо активна. Але має: випуклі очі, усе тіло має, я б назвав оксамитово-коричневі, вкраплення різної форми і розміру по усьому тілу і голуба частина тіла стала прозорою димчато-коричневого кольору.
Voronych
24.05.2005, 21:34
Привіт!
Я розміщую фото загинувшого неона (http://www.aquaforum.kiev.ua/gallery/details.php?image_id=1149&mode=search). Я абсолютно не очікував його смерті. Ще 15 травня я відсадив 2-х неонів у "карантин". Один із них занинув практично на другий день. А другий, з "водянкою" ще живий досі. Правда нічого не їсть.
Але суть не у тому. До цього часу не вияснено, що ж з неонами.
У мертвого неона вздовж країв хвостового стеблю зьявилася коричнева канва, правда дуже "вузенька". Ще одне, на що я звернув увагу -- це поява мідно-золотого відливу на білому животі. На фото видно і канву і відлив.
Відсаджений неон має аналогічні коричневі смужки по спинній частині, хвостовій частині. Живіт має невеличкі, майже вертикальні полоски.
Що це все ж таки?
Voronych
29.05.2005, 18:47
Привіт!
Так, що ніхто нічого не скаже і навіть не хоче подивитися?
Ихтиолог
29.05.2005, 21:41
Похоже на плистофору.. унее разные проявления, не обязательно как в книжке написано;о).
Антибак плюс по инструкци, больше ничего не посоветую.
igor kiev
29.05.2005, 22:39
трудно может антибиотик но врядли хотя попробовать можно
Читал про нечто под названием Nala-Gram от Aquarium Farmaceuticals на основе naladixic acid, который вроде специально для плистофоры и задумывался, однако отзывов видел немного.
Voronych
30.05.2005, 15:49
Похоже на плистофору.. унее разные проявления, не обязательно как в книжке написано;о).
Антибак плюс по инструкци, больше ничего не посоветую.
Привіт!
А де порушення координації руху? де похудання? code27
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010