Показати повну версію : Прошу допомоги у заселенні та влаштуванні 100 л.
Страждаючи довгий час солянкою, прийшов до того, що у маленькому 100 літровому акваріумі жили риби, яким там було тісно, і які робили з банки "смугу перешкод", розриваючи ґрунт та знищуючи під корінь рослини (іноді, навіть штучні). Крім того, риби лякалися, билися об стінки, виливали з акви воду так, що задня стінка акви перетворилася на плантацію бурих водоростей.
Саме тому, вирішив кардинально змінити формат банки. По-перше, вирішив тримати невеликих риб (5-6 см), а також заодно переробити дизайн акваріуму і почати вирощувати справжні рослини. З банки вийняв усе лишнє, вирівняв грунт, помив стінки, зняв фон, фільтр щоправда не чіпав, замінив лише ватну прокладку. Наразі, в акваріумі живе анциструс та суматранець.
Прошу допомоги форумчан, по-перше, у підборі риб. Дуже схиляюся до суматранських барбусів і взагалі до невеличких барбусів. Порадьте, скільки таких рибок будуть комфортно себе чухати у моїй банці? Які види, окрім суматранського, відрізняють грайливим нравом, та яких можна тримати разом з ними?
Окрім того, хотів би спитати, скільки можна селити анциструсів звичайних разом з корідорисами у мій акваріум?
Є ще пару питань по декоруванню: чи не дуже велика фракція ґрунту у мене? (від 0,5 до 0,8 мм)? Які б тони фону ви могли порадити для мого грнуту? Чи є сенс більше додати чорних камінців, зробити чорний фон, по центру коряга, разом з рослинами?
Також прошу допомоги по шлангоподібному розпилювачу для акваріуму, який видно на фото. По-перше, чи не дуже багато бульбашок для акваріуму? :) І саме головне, куди і як краще його влаштувати в акваріумі: є варіант заривання під заднєю стінкою, але боюсь, чи не швидко він буде портребувати промивання?
Дякую всім, хто відізветься!
Фото моєї банки в теперішньому стані: (всі дані у профілі).
http://img192.imageshack.us/img192/1774/dsc04722j.jpg
Nyctalus
09.03.2010, 10:37
А чашка чего там делает? Анциструсу домом служит? Тогда лучше б заменить на керамическую трубку, скорлупу кокоса или что-то ещё такое, что смотрелось бы в аквариуме более естественно. ;)
Распылитель можно уложить на грунт у задней стенки, но сперва убедиться, что он вообще нужен. Если рыб будет мало, а растений много, то дополнительная аэрация может и не понадобиться.
Цвета фона -- исключительно дело Вашего вкуса. Многим на форуме нравится чёрный фон, мне лично он кажется слишком мрачным. Мне нравится в качестве фона картинка с камнями или корнями (без растений), а кому-то фон с рисунком режет глаз...
Для растений грунт крупноват ИМХО, рекомендую фракцию 2-4мм. Цвет под настроение, у меня черный фон и черный грунт, мну нравится.....
да, вместо кружки лучше корягу какую то замысловатую...и мхом ее немного обрастить...
По рыбе - на Ваш вкус... суматранцы - одно, метиннисы - другое, скалярии - третье.. мое ИМХО - без винигрета ))
Дякую!
Чашка тимчасово, не було що вкинути, а у анциструса стрес на відритих місцевостях :)
Спробую придбати діфузор для ювеля, тоді думаю не потрібна буде така аерація.
Kalison, а растения планируются?
Из профиля -Продолжительность светового дня -12 годин (строго, через реле).
Это много. Поначалу - не более 8 часов.
Дякую. Але ж акваріум в біологічному плані не новий? Хоча, вже помітив активізацію "зелених".
По рослинам. Спочатку планую "мікс", тобто, більшість штучних, потім анубіс на передньому плані, потихеньку почну підсажувати рослини. Рослини будуть максимально неприхотливі.
Kalison, Я бы вобще свет пока не включал, на черта он нужен, если растений нет, или Вы решили водорослевую ферму создать? Тушите свет.....
Nyctalus
09.03.2010, 11:44
Kalison, не-не, с таким планом засадки добра не будет. Первое, что Вам нужно -- это много простенькой быстрорастущей травы. Самой дешёвой, какую найдёте: роголистник, элодея, эгерия, наяс и тому подобное. Просто киньте плавать у поверхности, пусть хоть всб поверхность закроет толстым слоем. Для красоты можете натыкать пока и искусственные растения, но это разве что для красоты. Анубы можно сажать в любой момент. А прочую траву будете подсаживать по мере приобретения. Если будете брать что-то светолюбивое, то потихоньку убирать траву с поверхности.
Вам сейчас нужен "пылесос" -- трава, которая будет быстро вытягивать из воды питание (и ен даст развиваться водорослям) и избытки органики (и не даст помутнеть воде и потравиться рыбам). Ни анубы, ни искусственные растения для этого не годятся, нужна неприхотливая длинностебелька.
Ни анубы, ни искусственные растения для этого не годятся, нужна неприхотливая длинностебелька.Полностью согласен.
Тем более, как я заметил, чем больше растений, тем легче "управлять" аквариумом.
Все зробив як радили розумні люди. Трохи трава приживеться, зроблю фото.
Придбав нових мешканців: суматранців, мутантів, вогненних. Потихеньку роблю ікібану. :) Всі рослини - живі (гігрофіла дубок, ротала індіка, ехінодорус ніжний, пістія, гетерантера гостролиста).
P.S. Присоска для шланга постійно відходить, блін.
http://img502.imageshack.us/img502/3205/dsc04726q.jpg (http://img502.imageshack.us/i/dsc04726q.jpg/)
Viktor71
12.03.2010, 01:37
це ви за два дні таку красу зробили ?, дуже гарно,та чорний фон добре виглядає, дає глибину
Симпотично. Если есть желание к коряжке можно мох намотать, как уже выше писалось.
Дякую величезне! Єдина проблема, деякі рослини (наприклад, гігрофіла дубок у правому кутку) таке враження начебто зів'яли. Класно прижилися тільки пістії - я їх поки не прибираю, хать трохи затіняють, потім заберу.
Ставридка
12.03.2010, 10:58
А не спешите пистию удалять. То, что она немного притеняет растения, на первых порах не страшно - все равно они еще не принялись и не начали расти. А вот пистия растет, только свет и питание подавай, будет поглощать избыток питательных веществ в воде пока другие растения не пойдут в рост. Лишнюю пистию выкидывайте, чтоб совсем темно не было.
До-речі, знайшов перевагу у чорному фоні. У мене раніше постійно якимось чином поряпляла вода за зовнішній фон, утворюючи білі плями на склі, які до-речі я повністю і не вивів. А ось на чорному фоні такі плями дуже класно виглядають :) Ніби мармур, чи що :)
На начальном этапе или позже, можете нагрянуть в моё хозяйство для приобретения нужных Вам растений.
066 201 72 91
Ставридка
13.03.2010, 17:51
До-речі, знайшов перевагу у чорному фоні. У мене раніше постійно якимось чином поряпляла вода за зовнішній фон, утворюючи білі плями на склі, які до-речі я повністю і не вивів. А ось на чорному фоні такі плями дуже класно виглядають :) Ніби мармур, чи що :)
А как вы приклеивали фон? Я клеила на глицерин с отступом от краев стекол на 0,5 см. Фон по периметру обклеила скотчем. Уже почти год держтится, без проблем.
Приклеїв простим скотчем :)
Хочу сказати, що уже більше тижня у мене реформований аквас. Ще й досі не з'явилося водоростей. Тьху-тьху. Рослини повністю виконують свою функцію. Ще трохи трави підсажу, марахфет наведу, і спробую похвастатися :)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010