Увійти

Показати повну версію : Жаброноги (Антошка! Обрати внимание)

Никой
15.09.2003, 19:43
Кто-нибудь пробовал держать их в культуре? Нич-чё не получается. Подробности у Владсона. Лень переписывать.

Антошка
27.11.2003, 13:23
Відгукуюсь.
Цікавлять саме жаброноги?

Щодо дафнії.
В мене стандартний спосіб відгодівлі мальків такий.
Основний корм аулофорус, далі - різаний трубочник.
В той же час запускаю в акваріум дафнію-живородку. Вона очищує воду від бактерій, і, постійно розмножуючись, забезпечує малька дрібними ювенісами (0,3 мм).
Таким чином рибкам є що їсти навіть коли в мене немає часу на догляд (а часу нема постійно).

Никой
27.11.2003, 18:43
А аулофорусы свои?

Антошка
28.11.2003, 13:51
А то!

Игорь
28.11.2003, 14:35
Здравствуйте Антошка!
Интересует меня " пресноводная артемия" - стрептоцефаллюс.
Хочу содержать его вместе с дафнией Пулекс. Читал что они постоянно роються в иле, чем обеспечивают корм крупным дафниям.
http://www.aquaria.ru/newforum/viewthread.php?tid=8874

Аулофорусом "водяными змейками" пробовали выращивать золотых рыбок?

Антошка
28.11.2003, 15:18
Набагато простіше і надійніше - кинути в культиватор дафнії аерацію.

Золотими рибками ніколи не займався, тому про їх ставлення до аулофоруса нічого сказати не можу.

Игорь
28.11.2003, 15:27
Мне показалось, что при сильной аэрации дафнии перестают питаться.
У Вас есть другой опыт?

Антошка
28.11.2003, 15:42
Судячи з усього моїй дафнії аерація не заважає.
Гадаю, це може залежати від виду дафнії, сили аерації, та форми культиватора.
Культиватор в мене прямокутний, з великою площею дна, аерація в одному кутку, моїна, переважно, - в протилежному.

Антошка
01.12.2003, 13:39
Розміри...
Дідько його знає які там розміри.
Ну один десь не більший за 0.5х0.4, другий - трішки більший.
Обидва стоять на підвіконні.
Свого часу, коли я наловивши моїни тільки починав свої досліди, тримав навіть в коробочках з-під морозива, чи сметани.

Як каже наука, живиться моїна бактеріями, тому в хід піде все, що може згнисти, або вже гниє.
Отож, годую:
а) сухими дріжджами (розводжу пів ложки і вливаю в культиватор);
б) молоком. (бажано знежиреним, 2-3 краплі на тиждень);
в) водою з-під трубочника. (що брудніша - тим краще);
г) водою з-під м'яса;
д) планктонними водоростями,
тощо.
Можна кидати овочі (гарбуз, наприклад, він дуже швидко розкладається) чи підгниле листя акваріумних рослин.
Можна додавати кілька кришталиків цукру та вітаміни.

А тепер чому аерація краща за будь-які природні "розрихлювачі"/"підгодовувачі".

По-перше, культиватор треба прибирати, бо
а) на дні накопичуються панцирі вид линьок, велика їх кількість сигналізує моїні, що час переходити від партеногенетичного циклу розмноження до статевого. З'являється велика кількість самців, що запліднюють самок, ті відкладають "зимуючі" яйця - ефіпії,- і культура згасає - лишається шар яєць на дні і зовсім мало рачків.
б) в мулі на дні накопичуєть велика кількість бактерій, що поступово отруюють воду.
Після прибирання ніякого мулу, який би змогли рити рачки, просто не буде.

По-друге.
Кількість моїни в культиваторі ніколи не буває постійною - вчора вона розмножилась, сьогодні - половину виловили. В таких умовах підібрати потрібну кількість корму досить складно, і краще вносити деякий надлишок. За умови надлишку і без аєрації в нижньому шарі води швико зникає кисень і починаються небажані анаеробні процеси.
Наявність слабкої аерації перешкоджає осіданню корму на дно і насичує воду киснем.

От і все.

Игорь
01.12.2003, 16:34
Спасибо!
Какой уровень воды у Вас в культиваторе?
Как воду меняете?
Нагреватель какую температуру держит?

Читал в книге, чтобы культуру дафний чтобы долго не перезаряжать - используют песок 5мм + трубочник.
Возможно трубочник поедает панцыри после линьки.
Может панцыри просто осажаются в песок и там идут другие процессы разложения. Да у меня полно красных физ и элодеи.
Точно не знаю но у меня именно так (панцыри не убираю, культиватор не чищу, не перезаряжаю).
Возможно еще потому что идет вылов дафнии со сливом воды
(4 раза по 1/4 объема).

Михаил Погребиский
01.12.2003, 17:19
Я також не перезаряджаю культуру дафній, в кастрюлі - пісок замулений, трубочник. Періодично чищу від надлишків органіки. Може це і не кращий варіант.

Игорь
03.12.2003, 08:30
Михаил
В книгах написано, что для успешного культивирования дафнии- необходимо вылавливать 30 % молоди.
Как вы это делаете?

Антошка
Культура моины продуктивнее дафнии?

Антошка
03.12.2003, 12:24
Про вилов.
Все підбирається дослідним шляхом. Я виловлюю стільки скільки потрібно моїм рибам, і намагаюсь зробити так, щоб моїна за час між виловами поновила свою чисельність.

Про продуктивність.
Набагато.

Так, наприклад, дафнія магна і моїна макрокорпа живуть приблизно однаковий час - 20 днів, самка дафнії за цей час дає до п'яти поколінь, моїна - до 20-ти. Кількість потомства 150 і 400 відповідно.
Крім того максимальна кількість дафнії до 100 одиниць на літр (інакше сильно знижується репродуктивна здатність), у моїни - до 1000.
Висновки очевидні.

Взагалі про неставкові культури ракоподібних моя думка така - краще за моїну і артемію поки нічого не знайдено.

Михаил Погребиский
03.12.2003, 15:32
[QUOTE]Автор оригинала Игорь
[B]Михаил
В книгах написано, что для успешного культивирования дафнии- необходимо вылавливать 30 % молоди.
Как вы это делаете?

Да я просто кормлю - я все тут. Вылавливаю столько, чтобы быстро восстановились до прежнего колисчества. А сколько это - 30 % или больше? Как правило вылавливаю больше. Но бывает по разному. Черпаю банкой воду из кастрюли с дафниями - и выливаю в сачек. Потом промываю это под краном - и кормлю. Воду после слива дафнии я меняю на свежую, но бывает и старую заливаю обратно - т.е. смотрю, чтобы и питания в воде им хватало, и чтобы свежая вода поступала.

Берсенёв Андрей
03.12.2003, 18:59
Лет 10 назад, некая фирмочка из Подмосковья продавала смесь из яиц моины, стрептоцефалла и щитня. Я приобрел эту смесь и в соответствии с инструкцией замешал. Моина почему-то не вывелась, а вот стрептоцефаллусы и щитни получились. В инструкщии рекомендовалось кормить раствором дрожжей. Еще я пробовал эвгленой. Щитни выросли и не размножались. Стрептоцефаллусы размножались - видно было самок с яйцами и молодь. Кормовых концентраций достичь так и не удалось. Я мог бы подумать, что они не переносят большой плотности посадки, но на Алтае видел собственными глазами скопления стрептоцефаллусов не хуже чем артемия. В отличии от артемии долго такая концентрация стрептоцефаллусов не держится - 1-2 недели и не каждый год.

Игорь
04.12.2003, 08:25
Спасибо!
Антошка
Какой максимальный размер у моин у Вас?
При какой температуре вы её культивируете?

Антошка
04.12.2003, 13:17
Хіба ж я їх міряв?
Міліметр-два - не більше. Зручно, що ювеніси в неї дуже дрібні (менші за півміліметра), і дуже м'які.

Температуру теж не знаю, гадаю, зараз трішки менше за +20.

Моїну можна зловити в будь-якій калюжі навесні. Можливо і зараз десь знайдеться, там, де є тепла вода - відстійник теплоелектростанції, чи щось подібне.

Я зараз забитий справами під зав'язку, тому передати живу моїну зможу невідомо коли (хоча вчора відправив кілька культур у Львів). Якщо дуже кортить - домовляйся з Крокодиловим, в нього теж моїна.

Я можу вислати листом ефіпії - зимуючі яйця.

Давай адресу.

Никой
05.12.2003, 18:42
Красная моина своими руками! ;)

Получил оный продукт в банке, в которую эксперимента для в качестве корма давал спируллину.

Антошка
05.12.2003, 19:48
Охо-хо...
Скільки ми на цю тему з Крокодиловим бились...
Звичайна нестача кисню - і моїна стане малиновою.

Никой
06.12.2003, 19:16
Вот и я то же читал. Но у меня получается так, что она раньше мрёт, чем краснеет :(

Игорь
08.12.2003, 16:37
Помогите советом!
Присмотрелся днем в культиватор дафнии Пулекс и заметил цыклопов.
Читал, что они уничтожают молодь дафнии.
Как можно избавиться от цыклопа?

Никой
08.12.2003, 18:59
Моину жрут точно. Молодняк в смысле. Единственный способ, который у меня получился - взять стерильную банку, отловить сколько не лень (пипеткой, с контролем на попадание циклопа) взрослых дафний и... :( начать всё с начала.

Михаил Погребиский
09.12.2003, 16:17
Автор оригинала Игорь
Помогите советом!
Присмотрелся днем в культиватор дафнии Пулекс и заметил цыклопов.
Читал, что они уничтожают молодь дафнии.
Как можно избавиться от цыклопа?

А у меня в кастрюле с дафнией плодится определенное количество и циклопов и/или родственных им рачков. Очевидно, это нерационально - без них бы дафнии было бы еще больше. Но меня и так устраивает - хватает и того и другого. Т.е. кормлю и циклопами. Причем при перекорме культуры, замутнении воды - т.е. при неблагоприятных условиях для дафнии, циклопов стает очень много - для них наступают райские времена!:)

Игорь
11.12.2003, 16:10
Спасибо!
В 5 литровой пластиковой бутылке завел новую культуру дафний.
Старая культура пока плодиться.

Михаил!
У Вас в емкости где культивируется моина какой уровень воды.
Чем Вы её кормите ?

Никой
11.12.2003, 19:19
Спасибо, Игорь! Надоумил!

Вот тут: http://belarusnature.sotela.com/?pid=6_192&l=Rus нашёл зверя из наших краёв. Любопытно было бы узнать его латинское название. Есть подозрение, что пользуясь родовым названием разные авторы описывают разные виды с разными условиями содержания.

В то же время алтайские жаброноги описываются как личности размером до 1см. Блин! Почему Алтай теперь заграница?

Антошка
12.12.2003, 12:50
http://www.crustacea.net/

Михаил Погребиский
12.12.2003, 15:37
Автор оригинала Игорь
Михаил!
У Вас в емкости где культивируется моина какой уровень воды.
Чем Вы её кормите ?

Да вроде сантиметров 30 - 10 литровая кастрюля. Ну, хотя понятно - чем шире и ниже, тем лучше.
Кормлю не их, а бактерий, которыми она питается!Дрожжами, гнилыми растительными остатками, слив с живого корма, прочее дерьмо. Даже старый сухой корм идет в дело!:)

Никой
12.12.2003, 18:56
Умнею не по дням, а на глазах. Скоро даже читать научусь. Там же где писалось про алтайских жаброногов указано что это не стрептоцефал, а бранхипус (Branchipus stagnalis). Так что теперь стрептоцефала забыть, все на поиски бранхипуса! ;)

А вот тут есть филейчик, правда, оч-чень умный про всяку разну живность, в том числе и про бранхипуса: http://www.ibiw.yaroslavl.ru/win/trophic.pdf

Игорь
15.12.2003, 08:38
Здравствуйте!

Антошка
Спасибо! Получил ваше письмо с эфипиями моины.

Михаил
У Вас случается так что моина выедает бактерии (муть).
После чего начинают развиваться гифы грибов.

Михаил Погребиский
15.12.2003, 22:15
Автор оригинала Игорь
Михаил
У Вас случается так что моина выедает бактерии (муть).
После чего начинают развиваться гифы грибов.

Муть - да! А где грибы должны развиваться, не понял?

Антошка
16.12.2003, 11:18
Автор оригинала Игорь
Получил ваше письмо с эфипиями моины.

Не знайнов часу описати спосіб застосування препарату, тож напишу тут.

Заливати водою можна одразу (гадаю, це вже зроблено), невеликою кількістю; ані сушити, ані морозити, ані підігрівати непотрібно.
Залежно від температури води ювеніси з'являться через 2(+20)-3(+28) дні.
Вони дуже дрібні і білого кольору тому помітити їх буде непросто. Легше всього в бічному світлі.
Якшо моїну знайдено, то найголовніше - не залюбити її до смерті, тобто не перегодувати.
Легше всього вчинити так:
- перелити обережно всю рідину з інкубатора в літрову пляшку (води мусить буть до половини), і вкинути кілька крихт печива загальним розміром з дрібну квасолину.
- поставити в тепле (+24) присмеркове місце, подалі від себе і всіх цікавих.
- зусиллям волі забути, що десь там росте моїна. на тиждень.
- через тиждень з задоволенням помітити, що моїни побільшало, а сама вона потовщала.
- перелити в трішки більший - літр-два - широкий посуд, і почати обережно, дуже помалу годувати різноманітними кормами.
- коли в цьому проміжному кільтиваторі буде досягнута велику щільність моїни - перелити в остаточний культиватор.

Якщо ювенісів одразу вилити у велику ємність, то дуже складно буде їх годувати: якщо влити мало корму - густина його буде недостатня, рачки голодуватимуть, якщо багато - більшість корму сяде на дно і отруїть врешті-решт всю воду.

Ну і треба пам'ятати, що хоч голодом можна зменшити кількість моїни до мінімуму, та легше всього вбити її - перегодувавши.

После чего начинают развиваться гифы грибов. [/B]

Котушок туди побільше - хай їдять.

Никой
17.12.2003, 19:10
Здравствуйте Игорь!
На вопрос заданный мне на Акварии придётся ответить здесь, там меня какого-то лешего непущают. Заявляет, что я не вошёл в систему, а при попытке войти отвечает, что нет такой страницы. Ну и пёс с ним...

Так вот: в теории (и на моей практике) разницы в содержании никакой. Пытаясь осмыслить почему у меня сейчас моина живёт, а дафния - нет, вспомнил, как Антошка рассказывал про лужи на берегу Днепра. Как при разливе они соединяются и живность в них перемешивается, а после спада воды опять в каждой луже своя публика. Т.е. возникает подозрение, что состав воды им надо мерить похлеще чем рыбам. Естественно ежели кто жить не хочет. Реальных наработок по этому вопросу я в литературе не встречал.

Игорь
22.12.2003, 16:29
Здравствуйте!
Моина у меня уже плавает, жду приплода.
Подскажите пожалуста в культиваторе растения нужны?

Антошка
22.12.2003, 17:37
Рослини не потрібні.

Игорь
12.01.2004, 09:02
Здравствуйте!
Концентация моины получилась намного больше чем у дафнии.
Подскажите пожалуста какая оптимальнная концентрация бактерий (по прозрачности воды).
Нужно ли делать перезарядку культуры.
Чем отличаются самцы от самок.

Антошка
12.01.2004, 17:58
Просто про прозорість не скажеш.
Якщо міняти воду частіше, то припустимі межі дуже широкі - від майже джерельної води, до повного "молока". Якщо міняти воду рідко, то кожна недодана або зайва крапля може виявитись життєво важливою.
Тож концентрації доведеться встановлювати власноруч дослідним шляхом.

Самці відрізняються від самок тим, що в гарних умовах їх нема. Самці набагато дрібніші за самок, відрізнити їх не складно, але опису дати не зможу.

Чому виникло питання про самців? Чи не з'явилось багато рачків з двома добре вираженими білими плямами на спині?
Це самки, що носять зимуючі яйця. Їх поява ознака того, що справи ідуть не кращим чином: чи то у воді накопичилась значна кількість метаболітів моїни чи бактерій, чи то щільність популяції стала зависокою, чи то різко змінились параметри води.
Нічого страшного в цьому нема, перезарядку культури робити не потрібно; найкраще - згодувати половину рачків та замінити значну частину води на свіжу.

Игорь
13.01.2004, 08:16
Здравствуйте Антошка!
Спасибо за помощь. У меня появились особи моины с более плоским туловищем. Подозреваю это самцы.
Можна ли о концентрации бактерий судить о поведении моины?
При более мутной воде моина сбиваеться в клубок. Когда вода прозрачная моина равномерно распределенна по объему.

Антошка
14.01.2004, 01:05
Скоріше за все це також самки.

За поведінкою можна оцінювати хіба що вміст кисню у воді.

Игорь
19.01.2004, 10:06
Здравствуйте

При кормлении моины возникли проблемы. Раньше бросал кусок хлеба и развивались бактерии а сейчас хлеб обрастает грибком.
Теперь думаю может бактериальную (мутную)воду делать в другой емкости?

Никой
19.01.2004, 18:27
Я пришёл к тому же выводу. После того, как моина подъела бактерий, им сложновато нарастить своё количество до нужной концентрации, особенно учитывая, что поедание продолжается. Так что поставил несколько бутылок с банановой коркой.

Игорь
28.01.2004, 14:23
Никой.
Какую воду используете в бутылках с бактериями.

Никой
28.01.2004, 18:23
Кипячёную. Делаю всё так же, как в книгах рекомендуют для культуры инфузории, только инфузорию туда не запускаю.

Игорь
09.02.2004, 13:24
Здравствуйте

Антошка
Вы используете при кормлении моины сухие дрожи, в других источниках рекомендуют вымораживать обычные дрожи до синего оттенка.
Обьясните пожалуста чем сушение лучше обычных?

Антошка
10.02.2004, 00:23
Тим, що їх не треба "вымораживать ... до синего оттенка". Просто мені зручніше.
А взагалі в мене від звичайних дріжджів лишилось якесь відчуття ненадійності.

Сергій
10.02.2004, 04:11
В роки буремної юності :) ловили ми стрептоцефала в маленьких меліоративних ставках. В таких же ставках ловили коретру, причому хоча і в тих, і в інших рачків/личинок було повно, в ставках з коретрою стрептоцефала зовсім не було і навпаки. А дафнія була і в тих, і в тих водоймах. І чортики з мотилем...
А от розмножувати стрептоцефала у мене не вийшло, хоча у багатьох самиць були мішки з яйцями...

Антошка
10.02.2004, 12:54
Автор оригинала Сергій
В роки буремної юності :) ловили ми стрептоцефала в маленьких меліоративних ставках. В таких же ставках ловили коретру, причому хоча і в тих, і в інших рачків/личинок було повно, в ставках з коретрою стрептоцефала зовсім не було і навпаки.

Коретра то така хижа потвора, що цілком могла виїсти молодих стрептоцефалів. ЇЇ здатність жерти будь-що просто неперевершена.
По-перше, вона завжди голодна; повна прозорість її виключно наслідок порожнього кишечника.
По-друге, вона нічого не боїться і легко нападає на істот значно більших за себе. Це дуже просто і цікаво спостерігати: якщо в банку з коретрою кинути трішки трубочника буде просто коррида якась!

А про стрептоцефалів в розумних книжках пишуть, що молодь в присутності дорослих рачків не народжується. З моїх спостережень, правда, випливає, що це не зовсім так, але гадаю, що цінність стрептоцефала як кормової культури невелика; чаклувати над кормом більше ніж над рибою яка його з'їсть - це занадто.

Сергій
12.02.2004, 01:18
Автор оригинала Антошка
Коретра то така хижа потвора, що цілком могла виїсти молодих стрептоцефалів. ЇЇ здатність жерти будь-що просто неперевершена.
По-перше, вона завжди голодна; повна прозорість її виключно наслідок порожнього кишечника.
По-друге, вона нічого не боїться і легко нападає на істот значно більших за себе. Це дуже просто і цікаво спостерігати: якщо в банку з коретрою кинути трішки трубочника буде просто коррида якась!

А про стрептоцефалів в розумних книжках пишуть, що молодь в присутності дорослих рачків не народжується. З моїх спостережень, правда, випливає, що це не зовсім так, але гадаю, що цінність стрептоцефала як кормової культури невелика; чаклувати над кормом більше ніж над рибою яка його з'їсть - це занадто.
:)
У мене час від часу в акваріумах самодовільно з'являється якась моїна, але хутко зникає, тому ніяк не можу завести культуру (ловити по калюжах якось не здогадався, та й комплексую)

Антошка
12.02.2004, 02:31
Автор оригинала Сергій
:)
У мене час від часу в акваріумах самодовільно з'являється якась моїна, але хутко зникає, тому ніяк не можу завести культуру (ловити по калюжах якось не здогадався, та й комплексую)

Якщо справді кортить, то можу яєць вислати.

Сергій
12.02.2004, 02:45
Автор оригинала Антошка
Якщо справді кортить, то можу яєць вислати.
І хочеться, і колеться... Буду збиратись до Києва - свисну, щоб не дуже напрягати. Ну а як знадобиться раніше...

Антошка
12.02.2004, 03:45
Автор оригинала Сергій
І хочеться, і колеться... Буду збиратись до Києва - свисну, щоб не дуже напрягати. Ну а як знадобиться раніше...

Та воно неважко.
От енхітреї - то вже інша справа, а моїна - 60 копійок і прогулянка до пошти.

Сергій
13.02.2004, 14:19
Автор оригинала Антошка
Та воно неважко.
От енхітреї - то вже інша справа, а моїна - 60 копійок і прогулянка до пошти.
А маєш енхітрей?

Игорь
16.02.2004, 08:40
Здравствуйте
Можно ли подкармливать моину кровью животных.
Если да то сколько и как часто?

Никой
16.02.2004, 19:15
Кровью не пробовал, а вот водичкой от размораживаемого мяса - да. Но очень осторожно. Сначала очень активно размножается, потом так же активно дохнет.

Игорь
05.03.2004, 11:25
Здравствуйте!
Спасибо за подсказки.
Можна ли заливать в культиватор моины воду с аквариума?

Никой
05.03.2004, 18:34
При смене воды в культиваторе использую воду из банок с мальками. Мутную. Заодно и подкормка.

Игорь
09.03.2004, 08:22
Спасибо.
У меня в культиваторе моины развелась инфузория туфелька, да в очень большом количестве. Бактерии выедаються очень быстро и похоже моины стало меньше.
Подскажите пожалуста как избавиться от инфузории туфельки?

Никой
09.03.2004, 18:57
Вот это очень интересно. Сам только что таким образом полностью положил культуру в надежде, что моина победит. так что лучше, пока моина не вымерла, отлови некоторое количество и запусти новую культуру.

Игорь
11.03.2004, 13:27
Здравствуйте
Культура моины пошла на поправку.
Прочитал как культивируют инфузорию туфельку, там было указано что она плохо переносит сероводород. Перестал менять воду, инфузория туфелька загнулась.

Подскажите пожалуста как правильно получить цысти от моины.

Никой
11.03.2004, 19:06
Спасибо, с сероводородом это мысль! А с цистами всё просто. Перестаёшь кормить и менять воду до тех пор пока культура не высохнет.

Игорь
18.03.2004, 13:25
Антошка

А может так выглядят самцы моины?

Они худее, длинее и двигаються быстрее.

Антошка
18.03.2004, 18:32
Ні, самці маленькі і немічні.

Игорь
14.04.2004, 16:06
Самки с цыстами на спине, у меня только маленького размера бывают.
Я уже начинаю думать что самки бывают двух видов?

Антошка
14.04.2004, 16:40
Звісно, маленького: в цисті - по легенді - тілки два яйця, хоч і великих, а у виводковій сумці - двадцять.

Михаил Погребиский
14.04.2004, 16:52
[QUOTE]Автор оригинала Антошка
тілки два яйця, хоч і великих. [/B]

Я ж тобі казав, подзвонить мені чи написать!!! А ти так яйцями моіни захопився, шо все на світі забув!!!
:mad: :mad: :mad: :mad: :D

Игорь
04.10.2004, 13:52
Культура моина начала уменьшаться в размерах и медленно размножаться.
Месяц назад был очень приличный урожай.
Условия содержания не изменялись (возможно только вода из Днепра жесткость поменяла).

Может ли это быть преславутое "старение культуры".
Если да, то как его избежать?

Антошка
05.10.2004, 02:10
Культура моина начала уменьшаться в размерах и медленно размножаться.
Месяц назад был очень приличный урожай.
Условия содержания не изменялись (возможно только вода из Днепра жесткость поменяла).

Может ли это быть преславутое "старение культуры".
Если да, то как его избежать?

"старение культуры" - один з тих міфів, проти яких так любить воювать Крокодилов М.

Михаил Погребиский
06.10.2004, 02:35
"старение культуры" - один з тих міфів, проти яких так любить воювать Крокодилов М.

Точно! Вже десь півтора року культура дафнії в мене без всякого виродження!

Игорь
14.12.2004, 14:38
Начал по новому вносить дрожжи в культиватор моины.
Сухие дрожжи помещаю в плотную ткань.
При кормлении, опускаю ткань в воду культиватора.
Дрожжи, растворяються и проникают в воду.
Достоинство даного метода, легче дозировать количество дрожжей (по прозрачности воды)
Остаток дрожжей в ткани храню в морозилке.

У меня закрались сомнения, а не ухудшаеться ли качество дрожжей при таком методе кормления?

Михаил Погребиский
15.12.2004, 16:52
У меня закрались сомнения, а не ухудшаеться ли качество дрожжей при таком методе кормления?

Я просто растворяю определенную дозу сухих дрожжей в чашке с водой - и выливаю.

Игорь
06.07.2005, 10:15
Начал по новому вносить сухие дрожжи- разсыпая по поверхности воды.
Достоинство данного метода- можна вносить больше дрожжей, так как они медленее растворяясь не создают опасных концентраций.
Недостаток - тяжелее определить дозу. Я вношу столько чтоб перед новым кормлением вода просветлела. Доза зависит от концентации моины.

При подкормке культуру моины спирулиной, наблюдалось увеличения концентрации моины. Сдерживает только цена спирулины.

Пробовал ли кто с культурой моины держать культуру аулофоруса - водяной змейки?
Поделитесь пожалуйста своими мнениями.

krutik
04.04.2008, 13:40
Хтось ще тут бувае?
Можете мен1 послати моину?

lorik
24.03.2011, 18:46
Прошу прощения, ребенок написал, а удалить сообщение не умею:(
Но почитав про моину интересно, культуру где можно купить?

Kruzer
23.11.2014, 20:09
=)))