КПК

Показати повну версію : Cherax pechnyi перше потомство

kisa
19.03.2010, 21:42
Нарешті розродилися. Купляв я Cherax pechnyi десь більше пів року тому, цікеаво було поспостерігати, все таки відрізняються від флоридських поведінкою.
Приїхало до мене дві пари, не мав два окремих акваріума то посадив обидві пари в банку на 240л. Зробив кілька схованок. Не помогло, більший самець постійно щимив меншого, до тих пір поки його не вбив. А забув написати одна з самок пожила кілька днів і лягла на спочинок. То я набрався терпцю і став чекати.
З ікрою самка ходила довго, хоча самець її не трогав, як на мене навіть захищав. Вилупились рачата, нарешті. Набагато меньші ніж у флоридського, і дуже лякливі. Ростуть дуже помало. Для початку годував наупліями, тепер підгодовую таблетками і артемією. Вже нарешті починають вилазити помаленько з грунту, насипав крупної гальки для схованок. За 2,5 місяці виросли всього до 5-7мм, коли їхні родичі флоридські вже по 1,2-1,5см.
Фото викладу на днях, все фотік забуваю щоб сфоткати малечу і дорослу пару.
Хтось ще їх розводив, цікаво знати можливо якісь нюанси підскажете. Тримаю пару в 230л, саморобний біофільтр і нагрівач. Посадив в горшки дві гіганських валіснерії, час від часу листки поїдають. Ну кульбаби ще нема, капусту давати не хочу. Раки серйозні бульдозери, як їм заскоче то релєф по 2 рази на день міняють, хоча це мабуть тільки перед спарюванням.
А ще помітив що вони чи то відпочивають чи то прикидаються мертвими, тіпа полюють. Ляже на бік, або на спину і одну клешню висуває в перід. Правда ще ніразу не бачив щоб вони когось зловили. Хоча полювати може, на клешнях в них багато довгих ворсинок, може служить заманухою для дрібної риби і криветок.

trigon
20.03.2010, 23:55
Очень приятно, что есть энтузиасты, которые пытаются интродуцировать новые виды в Украине, и достойно уважения, когда это заканчивается удачей! Поздравляю!!!
Сообщите, когда сможете поделиться излишками...

kisa
21.03.2010, 18:34
Ну штук 20 точно собі залишу а решта буду розпродувати, правда вже штук 40 зарезервовано.

Jefff77
21.03.2010, 23:27
в народе этого рака называют Cherax papuanus zebra если не ошибаюсь