КПК

Показати повну версію : Питання про "метрві" водорослі

Kalison
23.05.2010, 14:20
В акваріумі уже довгий час живуть дуже неприємні водорості. Схожі на маленькі коричневі кущики трави. (див. фото). В деяких місцях вони виглядають навіть прикольно і в тему - я і не хвилювався навіть особливо, поки ці тварюки не налізли на анубіаси!

Панове, що це за зараза? Як її вивести? Взагалі, останнім часом у мене спостерігається активність водоростей... І ще, я так зрозумів, після використання спец. препаратів водорості мають відмирати а потім благополучно гнити і зникати?

***Полина***
23.05.2010, 14:43
Борода, выводить подменами:)

Kalison
23.05.2010, 14:54
Точно борода? Тоді ясно... Єдине питання - пошкоджені листочки відрізати? І де їх відрізати, біля основи чи ближче до самого листка?

***Полина***
23.05.2010, 15:39
пошкоджені листочки відрізати?
Пока не надо, борода должна отпасть

nVictor
23.05.2010, 20:43
Точно борода? Тоді ясно... Єдине питання - пошкоджені листочки відрізати? І де їх відрізати, біля основи чи ближче до самого листка?
Відірвати/відрізати може не допомогти, з'явитья в іншому місці, так як водорості та їх спори вже є.
Спочатку потрібно врівноважити біобаланс - зменшити до мінімуму нітрати та фосфати, зробити щось з освітленням - бо з'явився ксенококкус (яскраво-зелені плямки), а потім думати, що робити з пошкодженими листками.
Пошкоджені листки, поки будуть індикаторами відступання водоростей.

nana_1983
23.05.2010, 21:41
Это не борода, а вьетнамка! Пора бы уже выучить разницу. Тем более Старкомпьютер в этой теме ну очень детально все показал http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=62629&highlight=%E1%EE%F0%EE%E4%E0+%E2%FC%E5%F2%ED%E0%EC %EA%E0
П.С. Kalison, старые листья с водорослью можете смело удалять - вьетнамка с них уже не слезет. Они отстанут только под действием ну очень убойной химии, но вам ей пользоваться не нужно. Выровняйте баланс и они не будут образовываться снова.