КПК

Показати повну версію : Мій НАНО на~8 літрів(історія)

DIMICH
30.10.2010, 20:14
Акваріумами я зацікавився ше з дитинства,оскільки мій папа держав 250 літровий,но лопнуло скло, затопили сусідів і получилиcode16...Потім підріс Я,спочатку все робилось папою як і МІЙ перший акваріум на 60 літрів.Роки два він у нас побув ,появилась молодша сестричка і це відійшло на другий план(
Роки два назад я придбав 40 літровий акваріум який стоїть зараз у мене.
но зацікавившись криветками я зіштовхнувся з проблемою шо в 40 літровому вони стали лише сніданком((тому неділю думаючи яку заказати акву я все таки зупинився на угловому що б оживити куточок біля комп*ютера.Оскільки досвіду по клеїню акваріумів я не маю а тим більш углових я її замовив, обійшлась вона мені у 20 грн.кришку робив сам.Знайшовши кусочок ДВП я вирізав таке яке мені потрібно,обклеївши це самоклейкою вийшло даже не погано.З піднесеним настройом пішов за лампочкою і тут мене просвітилоcode06 мріявши про підсвітку в основну акву я забув що це можна зроби і тут недовго думаючи купив 5 синіх светодіодів 1 вимикач і 5 резисторів прийшовши додому сів за паяльник і через 2 години нічна підсвітка готова.
весь акваріум мені обійшовся приблизно у 70 грн.code71 тепер сижу гадаю який дизайн у ньому зробити може підскажете)планується криветочнік для кристалів АБО черрі.

продовження буде трошки пізніше).......

отже як і обіщалось в неділю закінчую нано акваріум
список що у ньому є:
-німфоєдес;
-мох вінтер;
-мох явайський;
-ситняг крошечний;
-анубіас нана;
-гедиотис.
З живності:
-5 красненьки в білу полосочку кристалів;
~6 вишеньок)

DIMICH
31.10.2010, 11:39
У кого є пропозиції що до задньго фону бо не можу придумати?

Mustafa
31.10.2010, 11:46
черный всегда в моде. и глубины визуально добавит. имхо.я себе поклеил автомобильной тонировкой самой темной.

DIMICH
31.10.2010, 11:52
проблема в тому шо в мене буде чорний кгрунт+чорний фон а лампочка всьго на 9ватт тому дуже багато світла буде поглинатись((

zaharrrrr
31.10.2010, 12:04
DIMICH, если будет много растений, то будет хорошо смотреться ИМХО.

DIMICH
31.10.2010, 12:19
там планіруються мхи істрелоліст карліковий і ше може ануб великих не плануються)
в мене була ідея зробити дереце з мха і веточки но уви незнаю як цю веточку підготовити для акви може підскажете

fimbulvetr
31.10.2010, 12:23
треба добре виварити, дати набрати води, ретельно почистити. ще не всі види дерева можна в поміщати в акву)

DIMICH
31.10.2010, 12:27
угу луче ідею відкинимо оскільки фільтр відсутній

Opsis
31.10.2010, 13:51
фільтр відсутній це не проблема, до чого тут фільтр?

DIMICH
31.10.2010, 14:07
оскільки коряжка буде трошки відавати муть я так собі думаю а оскільки будут криветки то шоб криветка не скидувала ікру бажано не доливату свіжу воду

Mustafa
01.11.2010, 10:26
оскільки коряжка буде трошки відавати муть я так собі думаю а оскільки будут криветки то шоб криветка не скидувала ікру бажано не доливату свіжу воду

можно использовать маленький эйрлифт. заодно и аэрация для креветок и фильтр.

шоб криветка не скидувала ікру бажано не доливату свіжу воду
скажите, откуда такая информация?
я предполагаю что икру сбрасывают когда заливается новая вода с Другими параметрами . t, Gh, Kh,Ph. но не думаю что от улучшения условий они икру сбрасывают.
а по поводу черного грунта и фона,так растениям абсолютно все равно какого они Цвета. доля отраженного Света от грунта и фона слишком мала чтобы как-то влиять на освещенность листовой пластины. разницу ,думаю можно будет увидеть только сравнив Белый грунт +Белый фон и Черн.грунт+черн фон. процентов 90 света растение будет получать непосредственно от самого источника освещения(т.е. лампочки).
имхо.

я бы черный фон +черный грунт
компенсировал отражателем на лампу.
но дело конечно Ваше.
в любом случае Успехов Вам! и будет интересно следить за развитием Вашего акваса.

serpox
02.11.2010, 16:56
Для креветок наличие коряги очень желательно.
Насчёт фона - поставь зеркало, освещённость реально увеличивается, и смотрится хорошо.

Badyoruy
02.11.2010, 21:57
Знайшовши кусочок ДВП
Все класно, та ось думаю я, чи не розбухне ДВП під впливом вологи, що буде випаровуватись з акваріуму, я бачу ти вже воду залив, як справи з ДСП?

Нічна підсвітка code15 прикольно виглядає.

Gooners
02.11.2010, 22:02
і стрелоліст карліковий
Сагитарию советую сразу исключить в таком объеме.Карликовый он только по названию а на самом деле часто "сходит с ума" и так переть начинает в верх , только ножницами можно усмирить.((

DIMICH
03.11.2010, 18:00
Все класно, та ось думаю я, чи не розбухне ДВП під впливом вологи, що буде випаровуватись з акваріуму, я бачу ти вже воду залив, як справи з ДСП?

та в мене покровочне є то більш менш нормально

pel
06.11.2010, 16:42
проблема в тому шо в мене буде чорний кгрунт+чорний фон а лампочка всьго на 9ватт тому дуже багато світла буде поглинатись((

А ты не бойся - классно будет выглядеть. У меня в трех аквасах черный базальт и черный фон - и супер. Можешь прийти и посмотреть code50

pel
06.11.2010, 19:55
в мене була ідея зробити дереце з мха і веточки но уви незнаю як цю веточку підготовити для акви може підскажете

На форуме был, помнится, даже целый раздел, посвященный корягам и методам их подготовки...

DIMICH
06.11.2010, 20:07
найшов,перечитав... но пока відкинув пока шо буде стояти камішок а мож на весну зроблю коряжку

pel
07.11.2010, 01:23
найшов,перечитав... но пока відкинув пока шо буде стояти камішок а мож на весну зроблю коряжку

Тоже вариант.
По поводу коряжек - помнится, не так давно pimass и еще кто-то говорили, что на гуральне (озеро на Лесопарке) и через окружную с другой стороны озеро тоже спускают и можно коряжки там поискать. Хороши в этом плане корни затопленных деревьев (корни ветвистые, а из-за того, что они долго затоплены были - меньше проблем с обработкой и помещением коряжек в аквас).

DeSaiD
07.11.2010, 22:26
На счёт дизайна подойдут мхи и папоротники...

pel
08.11.2010, 11:41
На счёт дизайна подойдут мхи и папоротники...

Если надо - могу мхом поделиться. Яванец есть, немного пламя, стринги должно чуточку быть. Ломариопсис тоже не очень много есть...
Можете у Olga9 спросить - отдал ей большую порцию мха, мож, у нее осталось чуть.

DIMICH
08.11.2010, 18:29
І так грунт закинув,растючку трошки посадив пасіб serpox!! на днях вивішу фото, в неділю будут закуплені Кристали і докуплені растенія))))
pel, мха в мене самого немало

pel
08.11.2010, 21:36
в неділю будут закуплені Кристали

Кристаллы? Баловство все это. Хотя кому как нравится... Эти полосочки - для красоты только, а стОят денег не таких уж и маленьких... Но это мое личное мнение... :)

serpox
08.11.2010, 22:11
Баловство все это. Хотя кому как нравится... Эти полосочки - для красоты только, а стОят денег не таких уж и маленьких...
А разве аквариумистика это не баловство?
Или для тебя єто способ зарабатывания денег?

pel
09.11.2010, 01:07

Ну да, ну да - тоже правда...

Ой, я вас умоляю :024:

DIMICH
09.11.2010, 16:20

куда мені з вами конкуріровать))))) Я і так мав создавати креветочнік а тут трошки появились грошики тай подумав шо можна шось по екзотичніше чим черрі)

serpox
09.11.2010, 17:15
DIMICH, Я имел ввиду pelа. А вообще каждый выбирает для себя сам. Кто то держит дискусов, а кому то и гуппи хватает. (не умаляю ценности гуппи, просто пример)

pel
09.11.2010, 17:18
DIMICH, Я имел ввиду pelа. А вообще каждый выбирает для себя сам. Кто то держит дискусов, а кому то и гуппи хватает. (не умаляю ценности гуппи, просто пример)

Ну да, ну да. Но это я выразил свое собственное мнение.

А чериками твоими, Сережа, очень доволен. Спасибо еще раз! code71

DIMICH
14.11.2010, 15:35
отже як і обіщалось в неділю закінчую нано акваріум:010:
список що у ньому є:
-німфоєдес;
-мох вінтер;
-мох явайський;
-ситняг крошечний;
-анубіас нана.
З живності:
-5 красненьки в білу полосочку кристалів:);
~6 вишеньок)

Romaha
14.11.2010, 15:43
DIMICH, за скільки купував кристалів?

DIMICH
14.11.2010, 15:45
відповів в ЛС

Pomacs
21.11.2010, 22:04
Хай
Вполне неплохая аква, много пустого места можно заполнить растениями, я предлагаю анубиас нана посадить по центру, чуть ближе к заднему углу. У меня почти такой же угловик как и у тебя, можешь посмотреть про него по ссылке в подписи)
И еще подскажи плиз как ты делал подсветку, мне бы схему, а то я в электронике полный 0 :)

DIMICH
22.11.2010, 19:11
Pomacs, http://cxem.net/beginner/beginner54.php вот силочка про светодиоды и их подключения почитайте як шо що звертайтесь)))

а вот і мій аквас зараз)))))

MooN84
24.11.2010, 23:39
А ты не бойся - классно будет выглядеть. У меня в трех аквасах черный базальт и черный фон - и супер. Можешь прийти и посмотреть code50
Таже каша и вроде неплохо смотриться!!!!Глянь тут!http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=73478

DIMICH
30.12.2010, 08:36
свіжі фото після невеликого редизайна:)