Показати повну версію : Хочуть нереститься ?
Сьогодні з самого ранку спостерігаю дивну картину: "папа" із однією "мамою" плавають паралельно і він її при нагоді притискає боком до стінок акваріума та каменюки, до якої я прирощую шматок яванського моху. Хочуть нереститься уже? Може я їх трішки стимулював почавши робити підміни більш мягкою водою ?
Саме цікаве що "мама" наче непроти :)
Можливо це важливо: інша "мама" сидить тихенько в куточку біля фільта і нерипається....
Процес мабуть закінчився... Шукати мені ікру чи ні ?
Да, осмотри дно и растения. Еще раз какой это вид? От этого зависит что делать дальше.
Саме цікаве що "мама" наче непроти :)
Я в таких случаях в своем хозяйстве беру картонку, вырезаю в ней отерстие в форме замочной скважины и через него смотрю. Так рыбам комфортнее, меньше стесняются. 100% замечено.........
Ну вже пізно щось робити.... Я завтра до тещі на св'ята, залишаю рибок на кілька днів насамоті.
Вид: Fp.gardneri nigerianus
Дно та рослини оглядав, ікри непомітив. Може незнав на що дивитися, а може і небуло ікри. Наче ще рано їм, Ігор Ford хай мене поправить, чи час їм уже нереститися чи ні.
Я можу тілки припустити: я робив тест води про що уже писав. Жорсткість була досить велика. Я підмінив близько 25% води на більш мягку (gH=7). Може це й стимулювало таку їх поведінку.
А може вони "тренуються"? :)
Рыба уже икру мечет, правда при таких параметрах воды икра на 90% не выживет. Но то, что икру мечут и икра там есть - это ФАКТ.
По нересту как раз идет общение тут http://www.killi.ru/index.php?name=MDForum&file=viewtopic&p=1111#1111
Буду поступово підмінювати воду на м'ягку щоб понизити жорсткість, ну і потім ще підмінюватиму настойками із торфу....
Всім дякую
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010