КПК

Показати повну версію : Питання по балонній системі СО2

пан Володимир
30.03.2011, 13:45
Планую придбати балонну систему СО2. Купа питань і сумнівів.
Сподобалась ось така (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=187&products_id=2264). Дорого.
1. Можливо можна якось зекономити придбавши окремо балон в Аровані, а решта аксесуарів (редуктор, манометр, реактор і лічильник бульбашок) окремо? Де і за скільки можна купити це все в Луцьку?
2. Балон має стояти, лежати чи якось кріпиться? Питаю, бо треба якось сховати балон в маленькій тумбочці.
3. На скільки вистачає одного балона? (Акваріум 51 л. Реально води буде десь 40 л. Світло планується 40 Вт)
4. Де в Луцьку його можна заправити? Ціна?
5. Чи може балон вибухнути і за яких умов? (Про те, що не слід допускати перегріву я в курсі)

Sergeyks
30.03.2011, 13:55
можно купить таблетки с02 и реактор 300гр .

Andrew1
30.03.2011, 13:57
Почему хотите именно фирменный?Купите отдельно баллон 1-олитровый(100-200 грн),редуктор(50-150),счётчик пузырьков(6-60),распылитель(3-70),ну и если захотите ел.магн. арматуру,около 400 грн. обойдётся.Ищите,на форуме всё есть(аукцион-продажа).
Баллон должен находится в вертикальном положении.!!!С ув. Андрей.

Ty3uK
30.03.2011, 14:04
пан Володимир, тут комплекты http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=85855 , а тут системы http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=61789 ...

1. Балон має стояти! (вентелем вверх) и никак иначе!!!!
2. 2-х литрового балона хватит на пол года 100%
4. На станциях обслуживания огнетушителей.
5. Если соблюдать правила техники безопасности то всё будет нормально.

пан Володимир
30.03.2011, 14:05
можно купить таблетки с02 и реактор 300гр .
Це уже пройдений етап.

FishHanter
30.03.2011, 14:08
Какой аквариум у вас будет? В этой системе балон на 350гр.

пан Володимир
30.03.2011, 14:18
Почему хотите именно фирменный?
Взагалі не обов'язково. Просто думав, що невеликий балон важко знайти.
Купите отдельно баллон 1-олитровый(100-200 грн),редуктор(50-150),счётчик пузырьков(6-60),распылитель(3-70) Мабуть так і зроблю. Земляки чи можна це все купити в Луцьку чи краще на форумі?
если захотите ел.магн. арматуру,около 400 грн. обойдётся.
Даруйте за дурне запитання... а що це і з чим його їдять? :)

пан Володимир
30.03.2011, 14:24
2. 2-х литрового балона хватит на пол года 100% Дякую. А як точніше розрахувати?
На станциях обслуживания огнетушителей. Яка, орієнтовно, ціна?

пан Володимир
30.03.2011, 14:26
Какой аквариум у вас будет?
Травник на 50 літрів.

FishHanter
30.03.2011, 14:41
Травник на 50 літрів.
Тогда надо подбирать балон по месту куда эта система будет прятаться. Универсальной формулы "На сколько хватит балона" НЕТ. Все зависит от параметров воды - жесткая вода - много СО2, мягкая - меньше. Есть таблицы расчета подачи СО2 в зависимости от жесткости воды.

Andrew1
30.03.2011, 15:11
Даруйте за дурне запитання... а що це і з чим його їдять? :)
Это автоматическая подача СО2 в аквариум с помощью таймера.Состоит из эл.магнитного клапана,катушки и дросселя тонкой регулировки подачи газа.Выставляете время отключения подачи СО2(после выключения света на ночь),срабатывает клапан(перекрывает газ)Т.е. облегчает Вам жизнь.:)

Ty3uK
30.03.2011, 15:41
Дякую. А як точніше розрахувати?
Яка, орієнтовно, ціна?

У каждого расходуется газ по разному. Моя оценка взята с того, что 2-х литровика на 220-литровый аквариум хватает на 3 месяца. подача 4 бульки в секунду. У вас будет намного меньше расход.

По цене могу сказать, что в Киеве заправить баллон до 5 литров стоит 25 грн. 20 коп.

boba88
30.03.2011, 22:55
В принципе, раскладка следующая:
1. Баллоны (минимум пара - один рабочий, другой на замену). Если банку сильно не разгонять, 2-ух литрового должно хватить на 3-4 месяца.
2. Редуктор. Основная деталь. Рекомендовать не буду ничего, кроме медицинских, производства СССР. Надёжнее и качественней редукторов, не существует. Надо искать специально - были бы они ещё!
3. Кран тонкой регулировки. Отвечает за точную и удобную дозировку. Если не найдёте советский медицинский, можно поставить "Камоцци", тоже хороший девайсик, у меня самого такие стоЯт.
4. Эл.магн. клапан. Отвечает за отключение подачи СО2, в заданное пользователем время - например, ночью. Можно ставить дорогой "Камоцци", можно попробовать подыскать что-нибудь дешевле, из б/у авто-мото. + к 12-ти вольтовому клапану, необходим блок питания.
5. Реактор. От его конструкции зависит качество растворения СО2. Конструкций и предложений масса, на любой цвет и размер . Я пользуюсь самодельным, своей собственной конструкции. Доволен на все 100.
6. Счётчик пузырьков. Девайс позволяющий контролировать кол-во поступающего в реактор СО2.
Вот основные узлы, из которых состоит прибор для подачи СО2. Кроме этого, ещё нужно подобрать необходимые фитинги и шланги, для сопряжения всех узлов между собой и аквариумом.
Короче - геморрой ещё тот!
Приблизительнуя стоимость на сегодня (ориентировочно):
1. 200-250 грв/шт
2. Если повезёт найти "Медтехнику", то не менее 350 грв. Я думаю, вилка цен будет в районе 350-450грв.
3. "Камоцци" стОит около 100, мед., можно поискать в районе 50 грв., но они мне не попадались уже более года.
4. "Камоцци" стОит около 350грв., авто/мото можно подыскать за 100. Блок питания будет где то 60-80 грв.
Ну и на фитинги+шланги-трубки, накиньте примерно гривен 200.

keepo
01.04.2011, 09:50
Реалії нашого міста:

Балон: можна знайти вогнегасник (1-2л), змінити вентиль на ньому. Зробити це можна на вул. Шевченка (від термометрії до нової лінії, по праву руку, є табличка про вогнегасники). Заправляти - СГК, або там же на Шевченка.
Можна взяти 5-6 літрів, якщо є куди поставити.
Редуктор: УР-6-6 продавались на формулі в магазинчику "майстер", або пивний (магазинчик по опаленню і водопостачанню біля приватбанку, що на перехресті молоді і соборності)

Все що йде за редуктором - політ вашої фантазії і фінансових можливостей: від лічильника бульбашок з шприца або пляшечки 0,25 від соку, до супер-наворочених систем камоци за 50-60уе і скляних девайсів з підсвіткою :)

ЗІ все можна купити тут на форумі вже готове до використання. НАвіть балони заправлені хтось слав по Україні автоперевізниками.

boba88
01.04.2011, 18:54
ЗІ все можна купити тут на форумі вже готове до використання. НАвіть балони заправлені хтось слав по Україні автоперевізниками.
keepo, можно всё, даже бражку, или лимонку. Вопрос в другом!
Сподобалась ось така. Дорого.Аналогом (и даже лучше по качеству), может служить только описанный мной вариант

keepo
02.04.2011, 22:33
keepo, можно всё, даже бражку, или лимонку. Вопрос в другом!
а в чому питання? :)
те що можна знайти внас в місті - я описав. Паролі, явки ітд :) Щоб знайти це все вмене пішло з переривами 1.5 місяця.
На форумі можна знайти все за хвилин 30.
Далі є сенс підбирати обладнання відштовхуючись від бюджету топікстартера.

пан Володимир
03.04.2011, 19:17
Так... балон (навіть два), дякуючи ковельським "комарадам" :) , у мене вже є.
УР-6-6 продавались на формулі в магазинчику "майстер", або пивний (магазинчик по опаленню і водопостачанню біля приватбанку, що на перехресті молоді і соборності)
Щось я не второпав де той "Майстер"...
А друга крамниця це мабуть "Сантехнік"? Ходив сьогодні, але він не працює у вихідні, а в будні лише до 17:00. Трохи недобре, бо мій робочий день закінчується якраз в цій порі. :(

keepo
05.04.2011, 09:36
Щось я не второпав де той "Майстер"
йдете від ТАМ-ТАМу по Кравчука в бік Сільпо, на "Формулі" є точка з покришками, яка дивиться прямо на Кравчука, стаєте до неї лицем і по ліву руку (через заїзд в "формулу") буде цей магазинчик.

PS приблизно отут (http://maps.google.com.ua/maps?q=50.75768,25.355367&num=1&t=h&sll=50.757583,25.355767&sspn=0.001188,0.00232&hl=ru&ie=UTF8&ll=50.75762,25.355767&spn=0.001133,0.00232&z=19&iwloc=near)

пан Володимир
05.04.2011, 16:58
Що значить гуманітарій - повний бовдур в техніці. Через що потрапляю в ідіотські ситуації. Зайшов я в той "Майстер" - купив редуктор. На коробці було написано УР-6ДМ (9)*. Я спробував розпитати у продавців чим цей редуктор відрізняється від УР-6-6. Виразної відповіді я не отримав, але мене запевнили що цей редуктор має підійти. Вдома виявилося, що гайка на редукторі завелика і той редуктор мене як корові сідло.
І як тепер бути?

Andrew1
05.04.2011, 17:12
Що значить гуманітарій - повний бовдур в техніці. Через що потрапляю в ідіотські ситуації. Зайшов я в той "Майстер" - купив редуктор. На коробці було написано УР-6ДМ (9)*. Я спробував розпитати у продавців чим цей редуктор відрізняється від УР-6-6. Виразної відповіді я не отримав, але мене запевнили що цей редуктор має підійти. Вдома виявилося, що гайка на редукторі завелика і той редуктор мене як корові сідло.
І як тепер бути?

Занесите назад.Имеете полное право обменять или вернуть деньги в течении 14-и суток.Или ищите переходник.Мне кстати тоже нужен переходник.Если найдёте-дайте знать.:)

Skif
05.04.2011, 17:14
Вдома виявилося, що гайка на редукторі завелика і той редуктор мене як корові сідло.
І як тепер бути?
ТАк большинство аквариумистов используют переходники с малой резьбы на большую. С резьбы СП21.8 на G3/4. Переходники эти обычно продаются там же где и редукторы.

BAYKAL
05.04.2011, 17:17
ТАк большинство аквариумистов используют переходники с малой резьбы на большую. С резьбы СП21.8 на G3/4. Переходники эти обычно продаются там же где и редукторы.
Без этой переходной втулки, Вам еще и не на каждой заправке баллон заправят. Вам-бы вот эту тему изучить там все подробнейшим образом расписано.
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=18973

пан Володимир
12.04.2011, 22:44
Ніяк не можу знайти перехідну втулку. Доведеться нести балон до токарів. Мене запевняли, що для токарів (рекомендували мені одних) це раз плюнути, нічого складного. Але я ніби десь читав що це небезпечно. Які можуть бути ризики? Наскільки це надійно?

keepo
12.04.2011, 23:56
ризик полягає в тому, що цей перехідник має витримати тиск, мінімум 70 атмосфер...
Взагалі там треба муфту 1/2" мама на 3/4" тато. В хлопців, що торгують вуглекислотою така вартувала в районі 20-30 грн, якщо хочеш - можу запитати.

BAYKAL
13.04.2011, 00:07
Ніяк не можу знайти перехідну втулку. Доведеться нести балон до токарів. Мене запевняли, що для токарів (рекомендували мені одних) це раз плюнути, нічого складного. Але я ніби десь читав що це небезпечно. Які можуть бути ризики? Наскільки це надійно?
Попробуйте спросить втулку вот по этим телефонам: +38(0332)780120 +38(0332)788422 Это представители завода Донмет.
У токарей заказывать достаточно безопасно. На втулке заводского производства видны следы зажима барабана. Т.е. изготовлена тоже токарным способом. Если токарь хороший - все будет хорошо. Хотя конечно очень полезно иметь образец. Ну и прокладочку из капролона конечно нужно сделать. В Николаеве дешевле 60-и грн. не нашел.
133992

Skif
13.04.2011, 09:23
Взагалі там треба муфту 1/2" мама на 3/4" тато.
на вентиле резьба не G1/2", а СП21.8. Внешне очень похожи. Так же может подумать и токарь. Потому все советуют к токарям идти с образцом.

пан Володимир
13.04.2011, 16:06
ризик полягає в тому, що цей перехідник має витримати тиск, мінімум 70 атмосфер... Розумію. Але я мав на увазі, що станеться якщо зірве різьбу. Вибух, займання (хоча СО2, ніби, не горить), травма? Десь читав, що в когось лише балон покрився інієм.
В хлопців, що торгують вуглекислотою така вартувала в районі 20-30 грн, якщо хочеш - можу запитати.
Був би дуже вдячний.
Взагалі там треба муфту 1/2" мама на 3/4" тато.
на вентиле резьба не G1/2", а СП21.8. Внешне очень похожи.
Не розумію, чому ви вважаєте, що на вентилі саме така різьба і така "мама з татом" :) ? Продавець, коли намагався підібрати потрібний перехідник, сказав, що в мого балона нестандартна різьба...

keepo
15.04.2011, 09:04
що станеться якщо зірве різьбу
Різноманітні варіації на тему пневмозброї. У ролі кулі - частинки від перехідника/редуктора.
Також балон може виступити в ролі снаряду.

Skif
15.04.2011, 17:03
Продавець, коли намагався підібрати потрібний перехідник, сказав, що в мого балона нестандартна різьба...
Ну так СП- специальная, это и есть нестандартная резьба.

Хотя, в нашем мире может быть всё что угодно. Но, по крайней мере, в описаниях вентилей я не видел резьб G1/2. Есть только Сп21.8 и G3/4, правые и левые.