Показати повну версію : Червоні плавці біля основи, риби трутсься об каміння. . .
Моряк ПАПАЙ
30.03.2011, 20:54
Будь-ласка допоможіть у вирішені моєї великої проблеми.
Остання хвороба була 2 роки тому (манка). Нових риб не заселялось. Місяць тому запустив дві жмені плавучих водоростей і 20 маленьких слимаків. Все почалось як на мою думку після вимкнення електроенергії десь на 4 години. Вже зранку я найшов здохлу цихліду і вода стала мутною, ця муть досі не проходить. Потім помітив почервонівши зябра у двох цихлід (одна yellow, другу уточню) одна з них терлась об каміння. Після відвідування зоомагазину залив у акваріум "Малахитовый зеленый". Перед цим просифонив грунт та замінив 60 відсотків води. Вже через добу почалися проявлятися симптоми у інших. У сомика (Agamixis pectinifrons) біля уснови усіх плавників сильні почервоніння, на сомиках "синодонтис" появилась на вигляд біла, напівпрозора, великих розмірів майже на пів тіла від хвоста, без чітких країв плями ніби слизь чи "бархат", на яких на слідуючий день появились язви але це мабуть через те що вони терлись, пошкодили шкіру. Усвідомлюючи що цей малахітовий зелений безкорисний я подався у другий магазин (центр Львова) з усіх перерахованих симптомів і наявних препаратів мені втулили "sera omnipur". Замінивши ще 30% відсотків води я дав цей препарат. Ситуація не міняється, сьогодні замінив ще 30 відсотків свіжої води. Дуже Вас прошу допоможіть. Чи підходять ці ліки що мені дали. Що це за хвороба. Чим лічити? Будь-ласка
Андрей 72
30.03.2011, 21:20
Похоже на отравление аммиаком,прочитайте про это,...промойте фильтр и начинайте подмены утром и вечером по 30%,лекарство больше не лейте,пока не кормите.
Моряк ПАПАЙ
30.03.2011, 23:27
Аміак розглядався як варіант. І підвищення йому могли сприяти слимаки, яких багато і яких скубали мої хижаки. Можливо гнили у своїх панцерах. Багато понаходив пустих ракушок. Але коли замітив хворобу все почистив, просифонив, і підміняю воду щодня 15-30 літрів. На жаль результату покищо не замітно. Чи супроводжується підвищення аміаку помутнінням води і тертям риб? Маю ще Tropical bactosan чи не варто його давати?
Андрей 72
31.03.2011, 01:25
Могло и отключение фильтра,и гибель молюсков вызвать появление аммиака:" Аммиак обладает острой токсичностью и быстро нарушает дыхание у рыб, а затем и многие другие физиологические процессы. Аммоний проявляет свое разрушительное действие на жабры не сразу, а спустя 5 дней и более, но убивает он не менее неотвратимо. С жаберными некрозами, вызванными высокими концентрациями аммония бороться очень сложно. Даже если рыбы выживают при аммонийном отравлении, то его последствия могут сказываться еще более месяца. В этот период рыбы оказываются чрезвычайно неустойчивыми к различным болезням и часто умирают уже от них." дапьше полный текст: http://vitawater.ru/aqua/hydro/amm.shtml ,а Tropical bactosan я не пробовал,поэтому не подскажу.
Моряк ПАПАЙ
31.03.2011, 15:50
Дуже дякую за матеріал. Вперше за 4 дня я мабуть наблизився до істинної причини. Дуже жалко своїх риб. Вчора прийшлось спустити в унітаз сомика Agamixis, прожив зі мною майже 3 роки, вже доходив, не міг дивитись як мучиться. Дуже погано почувають себе ще два соми, ті що покриті ніби слизью. Але всі риби майже трутся об каміння, хоч про це не сказано думаю це теж наслідки? Чи може це бути виявлення ще якоїсь хвороби? Свіжу воду замінюю щодня, результату мало, вже і до гіршого готовий. І найгірше те що придбати хоч якісь засоби для вивільнення аміаку неможливо в мому невеличкому містечку, навіть тестів ніяких в наявності нема. Руки не опускаємо, продовжуємо боротись. Ось так, місячний борг за електроенергію у 100 грн, примусове відключення електрики під час того як я був на роботі (можливо фільтр не працював весь день) наробили неоплачуваних збитків у розмірі трьох "друзів", і оплачуваних 150 грн. на ліки (покищо). Коментарі енергетиків такі що нібито я не плачу за електрику 3 місяці тому що я не міг стільки накрутити за один місяць. Ужас. Руки в кулаки. . .
Андрей 72
31.03.2011, 17:00
Рыбки чешутся,значить что то раздражает слизистую,или вода или паразиты.Думаю сейчас можно сократить подмены,можно через день по 20 %.Попробуйте один раз внести Tropical bactosan и понаблюдайте,если чесаться станут меньше,то возможно что что то еще с водой из под крана.Кормите пока через день.Фильтр промыли? У меня то же была такая ситуация со светом,уходишь на работу свет есть,потом его выкл. часов на 5-7 и опять вкл.,а я приходя с работы ничего не понимал,почему рыба себя плохо чувствовала,а оно вот оно что...
Моряк ПАПАЙ
31.03.2011, 23:09
Мене дуже торбує те що вода досі мутна. В перший день проблем я все почистив, фільтр, штучні водорослі, просифонив дуже добре грунт. Два дні тому позабирав усіх ампулярій, карягу теж витягнув, не годую вже 3 дні. У акваріумі зараз лишився грунт, два старих кокоси, фільтр що дуже інтенсивно заганяє кисень та розпилювач від компресора. Те що вода мутна точно говорить що з нею не все в порядку але я навіть не знаю що далі робити. Bactosan все таки вчора на вечір дав. Непомітний результат. Водопровідна вода раніше ніколи не давала підстав у ній сумніватись. Заливаю її зараз тільки з tetra aquasafe. Будь-ласка, може ще якісь варіанти.
Андрей 72
01.04.2011, 00:08
А муть на что похожа,на молоко,туман...?
Андрей 72
01.04.2011, 00:12
И попробуйте подменить воду где то через 3-4 дня.Если муть такая как в свежих аквариумах,то она обычно проходит на 3-7 день.
Моряк ПАПАЙ
01.04.2011, 00:44
Дуже Вам дякую за допомогу. Вже не сам відчуваю себе у нелегкій боротьбі, але що завгодно лише б виздоровіли. Добре, поки що припиню щоденні заміни води. Можливо солі трошки дати? А муть, не знаю навіть, якщо дуже добре придивитись у воду то це ніби мікроскопічні частинки, а може це ще наслідки попередніх ліків? Але ні, ця муть появилась зразу як я найшов здохлу рибу після курйозу з електроенергією.Можливо ця муть це ті самі паразити що обсіли моїх сомів і на вигляд як слизь чи правильніше бархат. Тодіб усе було логічно. Десь читав про бархатний наліт, не пригадую хвороби але тоді можна пояснити мутну воду та почісування. В такому випадку може повторити лікування Omnipur чи він в цьому випадку безкорисний? Яж після того як залив його то не припиняв щодених замін води а у інструкції курс лікування тиждень. Трошки запутався.
Моряк ПАПАЙ
01.04.2011, 22:44
Не знаю що робити, може перезупустити акваріум по новому? Чи може це допомогти? Вода далі мутна, рибі далі труться об каміння, сомам стало ще гірше. Я в шоці. Не думав ніколи що так можуть захворіти рибы а я зовсім безсилий і не знаю як вилікувати.
Андрей 72
01.04.2011, 23:08
Вы уже столько раз подменили воду и просифонили грунт,что почти равносильно перезапуску.Если рыба отравилась,то последствия долго будут сказываться.А если рыба чешется от паразитов,то при перезапуске эта же рыба со всеми своими болезнями и перейдет в новый аквариум.Произошел сбой баланса в аквариуме,поэтому и вода мутная.Хорош бы у знакомых из здорового аквариума взять воды пару ведер.
Моряк ПАПАЙ
02.04.2011, 00:30
Так, все правильно. І про воду від знайомого теж думав, але в ній я теж сумніваюсь знаючи те що сифона як такого взагалі немає. Підкажіть чи можливо взяти воду з рибного господарства де розводять форель. Сьогодні там був але не подумав зразу про це тай тари не мав. Але знаю що форель відрізняється особливою примхливістю, вода там протічна, збагаченна киснем. Риби знаходяться у багатьох неглибоких бетоних побілених ємкостях.?
Моряк ПАПАЙ
02.04.2011, 13:35
Підкажіть ще будь-ласка чи можна з річки взяти воду, зокрема з "Дністра"
Андрей 72
02.04.2011, 15:23
Ни с разводни ,ни с речки нельзя.А то что у знакомого нет сифона,это ничего не говорит,я например уже около трех лет,то же его не вижу у себя.Смотрите на рыбу,спросите когда последний раз лечилась.Вода хоть чуть чуть не становится прозрачней?
Моряк ПАПАЙ
03.04.2011, 19:59
Щось не в'яжеться в мене з лікування. Прикро. Вчора залив 25 літрів з успішного акваріума. Вода далі мутна. І запах ніби відчувається як ніколи. Навіть не знаю що далі. Підмінювати воду і надіятись що все нормалізується дивлячись як здихають риби? Може щось з народних методів, синька, марганцовка, сіль. Коли буду у Іншому місті де можна придбати потрібні ліки не знаю еле якщо є варіанти по порадьте будь-ласка що можна придбати. Дякую
Андрей 72
03.04.2011, 21:11
Посмотрите внимательно,нет ли еще где мёртвых рыб?Если вчера залили ,то сегодня она прозрачная ещё не будет.Что сейчас происходит с рыбой? Фото можно аквариума и больных рыб? По поводу синьки ,соли,марганцовки и др. я ничего не посоветую,т.к думаю до сих пор что это было отравление и по моему уже это с Вами обсудили,и что отравления не проходят безследно и что длится это может и месяц,но у рыбы, получившей отравление.так сказать начинаются необратимые процессы.И подобрать лекарства и определить какие?,а из происходящего,только мутная вода,то же нельзя.Я высказал свое мнение.Может кто еще чего подскажет...?
Моряк ПАПАЙ
03.04.2011, 23:48
Только вы мне пока помогаете за что Вам большое спасибо. Завтра постараюсь выложить фото. У одной цыхлиды помутнел с одного края глаз, может это механическое повреждения. Другие потеряли цвет, кажется гораздо реже чешутся и иногда резкими и агрессивными движениями мечется из стороны в сторону. У одного сома бархатный налет пропал, неактивен но выглядит гораздо лучше, но у другого он появился на брюхе который рыба активно старается содрать. Еще одного сома наверное не спасти, тоже был покрыт бархатным налетом который частично исчез но он покрыт большим количеством то ли язв то ил ран от трения. Характерный налет наблюдался только у сомов. Я так понимаю это паразит какой то но наверное мой omnipur i bactosan бесполезны.
Андрей 72
04.04.2011, 15:57
Попробуйте тогда сфотографировать рыбу с налетом по ближе...
Андрей 72
04.04.2011, 22:09
Посмотрите,почитайте про оодиноз,похоже будет или нет?
Моряк ПАПАЙ
07.04.2011, 18:16
Більше похоже на Гиродактилез як на цьому фото http://aquapremium.ucoz.ru/girodaktilez.jpg але біла муть (слизь, пліснява, бархат) пройшла, тобто змінилась на білу ніби відмокшу шкіру, страшна картина (це тіки в сомика таке). Боюсь його вже не спасти, думав вже не мучити його (злити в унітаз) але недався, покищо плаває, а другий такий самий на вигляд вже ніби здоровий, хоча теж був покритий цим білим бархатом. Біцилін-5 даю вже другий день. Страшна муть далі в акваріумі. Сьогодні інші риби стали поводити себе трохи дивно, деякі з цихлід коли підхожу, взриваються і пливуть у різні сторони стукаючись об вікно акваріума, жах. Я в шоці. Загадка думаю в мутній воді, (може паразити якісь але вже стіки їх мучаю і без результатно). Вперше за 3 дні сьогодні ще підмінив 30 відсотків води як вказано щодо лікування Біциліном (готую воду з auquasafe) на вечір планую знов антибіотики давати. З акваріума вже навіть каміння дістав. не знаю що буде далі.
Моряк ПАПАЙ
11.04.2011, 21:18
на 5 день лікування біциліном муть на диво пропала. Але в здорового сома як я думав на нижньому плавнику біля основи почалась гниль. а у трьох цихлід помутніли очі лище по одному (покищо) і трохи збільшились. Я в шоці. Невже вони всі по чучуть поздихають? Порадьте що далі робити?
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010