Показати повну версію : аквариум из 4 мм стекла
Здраствуйте товарищи:002:
хочеться у Вас спросить по поводу аквариума с 4 мм стеклышка
работаю в мебельном цеху в нас такого стекла валом ( есть и лакобель есть и простое прозрачное стекло)
Решылся зделать себе аквариум с размерами 95 (д)* 35(в) * 35(ш)
местные аквариумисты разделились во мнениях 50 на 50 так скажем те кто по опытней говорят что без проблем а менее опытные - твердят что треснет и суток не пройдет
Банка с ребрами и стяжками все как в лутчиш домах парижа :)
тумбочка стоит в уровень, из плиты 25 мм ( этого добра также хватает ) :о)
Если такие размеры не подходят подкажыте нужные
П.С. сори что так много текста :)
kapriznyi
26.04.2011, 18:40
в мене з 4 скла аква 50х45х45 і нічого йому не робиться. а в вас тим більше висота буде меншою (значить і тиск на стінки менший). а от такий довгий акваріум завжди можна чимось зачепити а 4мм скло не надто міцне.
sashulya79
26.04.2011, 18:41
если стекло не царапаное, то аквас Вас переживет. высота водяного столба 30см хватит. дно укрепите стяжками. из четверки видел аквас недавно, на 2м 40см !! да, там высота вод. столба 25см, и ширина 30см. чем выше аквас, тем больше давление, а с Вашей высотой...:)
ой спасибі :) успокоїли трохи душу :)
стяжок і ребер наставлю по максимуму
сілікон ден бравен чорний ...
тумбочка з акваріумом буде стояти в кутку кімнати там його ніхто трогати не буде
ну хіба що може котяра захоче релакснути :)
sashulya79
26.04.2011, 18:51
sonjax, у меня аквас был из 5мм стекла. так выносили телевизор, и так лупанули в переднее стекло, что зашатало. и ничего, стоит)) обратите внимание на аквариумы, которые продают в зоомагазинах.. там стекло 3.8мм, а есть просто тройка. а 4мм, если не царапаное, будет стоять. лиш бы небыло перекаленное..
sashulya79, та ні воно не калене то 100 %
думав взагалі взяти лакобель( тільки із-за того що він в нас числиться в листах відходів ніхто не рахує та і кольористика його є дуже приємна,
лакобель це прозоре стікло правда з одної сторони краски пару слоїв і зверху ще лаком 3 слої... цю всю хімію хотів на зовні пустити а в середину чисту сторону ... на лициву частину просте скло ...
підкажіть стосовно розмірів мої можна використовувати ? чи краще поставити 30 висота і 30 глибина а розширити трохи довжину ?
Hierophis
26.04.2011, 19:46
Ориентируясь на таблицу выбора стекол из книги можно сказать, что такое стекло для аквариума 95Х35Х35 Х 115литров не подходит!
Я сам клеил и клею свои аквариумы, и стараюсь клеить из минимально допустимых толщин стекол, но таблицу эту соблюдаю, а то уже случай один не очень приятный был. Согласно таблице размер стекла на такой аквариум должен быть 5.5, тоесть "шестерка".
У меня в аквариуме 85Х40(высота)Х50 из 5мм прогиб передней стенки при полностью залитом был уже виден, так что я неполностью набирал там воду.
По таблице из 4мм допустимые габариты 30Х60 или 40Х40. Таблица "сделано в СССР", наверное на каком то ракетном заводе высчитали :) так что данные хорошие, но учитывая реалии современности, где все ухудшается, и стекло тоже, то наверное еще надо по 1мм свыше добавлять :)
sashulya79
26.04.2011, 19:54
sonjax, зделайте высоту акваса 30см, а водяной столб 25см. по поводу длинны.. чем длиннее, тем больше стяжек надо, чтобы не роздувало. но снова же, раздувает давления, а 25см, особого давления не создает. впринципе, я клеил однажды с двойных стекол... две четверки на переднее и две на заднюю сторону. но стекло доллжно быть идеально чистым. и не надо склеивать оба стекла между собой!!!!!!!!!!! будет малейший зазор, лопнет одно, и роздавит другое. я на этом погорел))
клею аквариумы больше 10 лет, и с разных стекол.
Hierophis,
[QUOTE=Hierophis;1434847]
По таблице из 4мм допустимые габариты 30Х60 или 40Х40. Таблица "сделано в СССР", наверное на каком то ракетном заводе высчитали :) [QUOTE]
Часи СССР давно пройшли і в ті часи на сілікон ніхто не клеїв так як їх не було, і стяжок ніхто не використовував так як робили то все діло на каркас :)
sashulya79, а можна якось конкретніше скільки треба стяжок і де іменно мають бути ... я думав дати спочатку дві по довгій стороні і штук 5 напевне по всій глибині ширина стяжок і ребер десь приблизно по 4 - 5 см
а якщо я зроблю висоту 35 а води тільки на 30 ? кришку на 5 см опущу вниз щоб прикрити вапняковий осад який буде залишатись від води?
пояснюю чому: в мене є ніша довжиною 97 см висота 53 см як раз на банку з кришкою плюс зазори ...
На цьому форумі я запитував , чи можна склеїти акваріум із 4 мм скла з розмірами
65х30х35 ( 35 висота) з ребрами зверху та однією стяжкою посередині . Павлик Морозов відповів , що можливо . Не ллєте ж Ви воду на всі 35 см .
Hierophis
26.04.2011, 20:41
Нуууу, 65 не 95, лично я бы побоялся 95смХ35см сделать из 4мм :) Это всетаки 100л воды а не 50.
і я боюсь :) а іншого халявного скла не має :) а купляти ай як не охота
sashulya79
26.04.2011, 21:06
sonjax, если у Вас ест куча 4мм стекла, зделайте много маленьких аквасов, продайте, а на выручку купите стекло 5-6мм. и руку набете, и денюшку с носка доставать не надо))
sashulya79
26.04.2011, 21:11
дайте два ребра жосткости, а вот стяжку советую ставить не одну. если одну, то широкую ( 20см), а это плохо, потому, как забрызгается, и будет мешать свету ( у меня так было), поэтому лучше две по 10см, более мение по центру. тоесть, если аквас 90см, то первая стяжка после 35см, а вторая после 55см.
или хотя бы 7см ( стяжка) ( меньше мешать будет.)
SWINDLER
26.04.2011, 21:29
у меня стеллажик стоит из пяти баночек 120х50х30см. из 4 мм.
SWINDLER, і давно стоїть ?
SWINDLER
26.04.2011, 23:10
два года, дно из кусков, Ребра жескости и перемычки по краям и по середке, перемычки из 8мм. (что в наличии было)
SWINDLER, а сильно стінки рознесло ? чи за рахунок товстих стяжок добре тримається ?
виникла ще одна ідейка
а якщо взяти два скла і склеїти до купи тобто получиться 4мм + 4мм + 1мм (сілікон)
це є ніша видно не буде, скло саме по собі чорне(лакобель) а на передню частину дати там 6мм скло ? і звичайно стяжки і ребра ... не розірве ?
Если верить вот http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium , то из 4мм можно и 38 см высоты делать
SWINDLER
27.04.2011, 20:13
SWINDLER, а сильно стінки рознесло ? чи за рахунок товстих стяжок добре тримається ?
ничего никуда не разнесло, стяжки и ребра жёсткости сделать это не дают, в принципе ребра жёсткости и стяжки можно сделать из двух склеиных силиконом полосок 4мм или 3мм. Стекла я пробовал склеивать фигня получается, во первых воздушные пузыри получаются(клей очень тяжело на большой поверхности выдавить), во вторых клей сохнет очень долго в третьих расход клея большой и эстетика жуткая.
smaliy, я вот із-за того калюкулятора і на 4 мм стікло почав заглядатись :)
загалом все для себе вирішив буду клеїти баночку 100 * 35 * 35 стовп води буде всього приблизно на 32-33 стяжок і ребер накидаю по максимуму як зроблю відпишусь
SWINDLER
27.04.2011, 21:06
зачем по максимуму, лучше как надо, в соответствии с расчетами.:)
я просто офигеваю с таких размеров, вы или гении или камикадзе такие аквасы клеить , я даже дома в ванной бы побоялася их водой наливать...
Алло4ка, Глаза бояться а руки делают что называеться :)
ну нет: я бы это назвала так: "**** голова - рукам покоя не дает"..
вы наверное большой шутник клеить аквас на 116л с четверки? я когда мужу помогала с этими делами то самая большая матрешка была на 15л)))
sashulya79
28.04.2011, 09:28
виникла ще одна ідейка
а якщо взяти два скла і склеїти до купи тобто получиться 4мм + 4мм + 1мм (сілікон)
це є ніша видно не буде, скло саме по собі чорне(лакобель) а на передню частину дати там 6мм скло ? і звичайно стяжки і ребра ... не розірве ?
клеить их не надо вместе. просто вымыть хорошо и вытереть, а потом прижимаете их вместе, и клеете, как одно. боковые тоже можно дать двойные, правда внутреннее чуток короче. короче получится чтото вроде.. один аквас, обклеенный вторым. в итоге получается стекло 8мм. я так клеил, получилось суппер. звонил брату, досих пор стоит с рыбами, а клеил 12 лет назад, тогда еще и силиконов хороших то небыло... клеили на бокситку и т.д.
SWINDLER
28.04.2011, 19:22
вот одна из баночек, типа "корыто", для содержания лампрологус симилис, длина 123см ширина 51см, высота 30см. Стекло 4мм, ребра жескости в верху две склееных полосы толщиной 4мм ширина 4см. стяжки 5мм среняя ширина 17см, по краям 5см.
длина 123см ширина 51см, высота 30см.
:)
Ключевое слов здесь- высота code44
SWINDLER
28.04.2011, 19:40
:)
Ключевое слов здесь- высота code44
а зачем ракушняку высота, им надо площадь дна, что они и получили. сейчас товарищу склеил корыта из мусорного стекла 4мм для маля коридорасов 110х50х27см из четверки, на днище пошли куски в том числе и б/у зеркала, осталось вклеить стяжки и почистить от клея. Цена аквариума 35грн:) (10 грн стеклорез и 25 силикон).
длина 123см ширина 51см, высота 30см. Стекло 4мм,
єдрьон батон вот так розміри :004: я в шоці code54
мой покупной аквариум из стекла 4мм с размерами 58(д)х25(г)х35(в). ето так для инфы.
Удачи в Вашем замысле,но осторожность и расчет не помешает,
"і я боюсь а іншого халявного скла не має а купляти ай як не охота". Акваріум зразу не лопне,але з часом всяке може бути .На цьому не варто економити !!!
STOPSOL, та в багатьох стоїть і не лопає
може і в мене не лопне
а як лопне то така вже його доля
Доброго дня
процес "занурення" мене в світ акваріумістики почався :)
того тижня закінчив роботу над тумбочкою( залишилось тільки розмалювати дверки )
склеєний сам акваріум ... залишилось вклеїти тільки стяжки і ребра ... думаю завтра все ... буде фініш ... потім треба буде тільки над кришкою посидіти через тиждень другий буде запуск ... фото організую на днях, якщо звичайно комусь інтересно
sashulya79
09.05.2011, 21:07
sonjax, это чуток перебор... ( размеры), вначале было лучше. воду советую наливать в ванной ( как один мой друг), он говорит так - если и лопнет сразу, то хоть соседей не потоплю, а если не лопает и не течет, то еще есть шанс))
sashulya79, сусідів в мене під низом не має, хіба що хомячок який втік ще купу років тому :) подивимся як воно буде ... лопне то лопне
sashulya79
09.05.2011, 22:16
sonjax, дай Бог, чтобы не лопнуло. труда жалко)
звичайно буде дуже обідно :( але будем надіятись що цей випадок мене не буде стосуватись :)
Вот і все акваріум встановлений на місце постійної дислокації, стяжки і ребра проклеєні( не дуже акуратно але зрештою я сам в себе буду приймати роботу :) ) залишилось тільки почекати пару днів до повної кристалізації сілікона
по тумбочці: нажаль намалював тільки одну дверку поки що, не вистачає катастрофічно часу
141490
а ось і перший декор був куплений ще дуже дуже давно, доречі як їх продезинфікувати:confused: а то стояли дуже довго і пилились на поличці, боюсь їх ставити в акваріум мало лі шо там може на них жити ...
141491 141492
Вчора доробив кришку :)
141962
тепер залишилось вкласти лампочки мають сьогодні вечером приїхати
і намити грунту ... прокалити його і все буду запускати водичку :)
Чекаю на результати . Скло 4 теж лежить без діла
smaliy, залив воду без грунту, так сказати на пробу... поки що тьфу тьфу все нормально з усіх сторін передивляюсь по купу раз на день, ні боки ні лицеві частини банки не роздуло... так що третій день політ нормальний
А який рівень води ?
І питання дилетанта : приміром насипали 5 см грунту , а потім налили води на 30 см , то чи змінюється тиск на скло з грунтом і без ?
Измениться, но не значительно - на разницу в весе грунта и воды.
скажем так - в мене не має чистого стовпа води в 35 см тому що дно 9 мм ребра 9 мм і стяжки 6 мм плюс до цього всього в мене від краю відступлено ще приблизно сантиментр максимум півтори ... грунту буде десь 3 см більше просто не має куди :( і того виходить що води в мене буде всього то 28 см плсю мінус для гупікув і креветок має вистачити :) я так думаю :)
slava boroda
22.06.2011, 17:43
Еще в конце 80-х приходилось клеить банки из полированного стекла 4 мм.высотой 500мм.Поверьте,многие из них функционируют до сих пор!
Гоша Куценко
22.06.2011, 21:01
У меня 2 кубика 40х40х40 . У одного 2 года назад вырвало боковушку (состарился КЛТ-клей на котором я их клеил лет 20 тому ).
акваріум функціонує вже 2 міс без малого
політ нормальний до кінця тижня будуть жити вже якісь пару рибок
до цього просто ремонти були не хотілось брати рибок стрес для них як не крути а рослинам не помішало... розрослись уже так :)
З самого початку було посаджено 14 рослинок поміняних на бутилочку Старопрамена :)
всі вони прості називаються стрілолист або просто "травичка" принаймі мені сказали що вони називаються так :)
153269
ще на днях планується поповнення з пару криптокоринок на тижні ...
Склеїв вчора аквас з 4ки (60x30x30). Є питання до спеціалістів - який допустимий прогин передньго та задньго скла. В мене виходить десь трохи быльше 1мм на кожне(~3мм на двоє). Думаю це через те шо стяжки невстигли як слід взятися(клеєні в ~12 дня, сам акваріум - вчора), та і приклеєні "не по інструкції" - полоски поставлені зверху а не всередині, шов вийшов довгий, і мабуть розтягується. Чи потрібно клеяти "нормальні" стяжки, який допустимий прогин на таку довжину?
в мене акваріум і вищий і довший і глибший і не прогнувся взагалі ... правда він і сох як по інструкції тиждень ... клеїв на сілікон денбрауновський чорний ...
стяжки напевне все таки треба було клеїти всередину ... може то сілікон пустий, або все таки те що він напевне не повністью полімеризувався ... зарано
але це чисто моя думка
посадив криптокоринок ще трошки і появились перші жителі :)
10 неонів ...
їх правда не дуже видно :(
вони ще маленькі і ховаються в рослинках але простір їм подобаються ввесь час плавають від одного краю до іншого :)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010