Показати повну версію : Ура!!!! Є мальок!!!!
Цілий тиждень мене небуло на роботі, їздив у відрядження. А сьогодні, приїхавши, вирішив випустити самочку, про яку раніше писав, до колективу. Як випустив вони тут-же почали нереститись. Я навіть знайшов дві ікринки, правда поки їх намагавзя перенести то згубив. Зате знайшов одного малька - близько 7мм :)!!!! Поперхня води на 80% вкрита річією, шар товщиною близько 2-х см. Він там і ховається. Ловити його чи хай там плаває? Можливо там ще є мальки но я бачив тільки одного. Запускати артемію чи йому і так із барського столу перепаде? Я годую пластівцями тетра, а вони якийсь час плавають на поверхні і, звісно, деякі застряють у річії.
Свіжі новини з фронту: виловив тільки-що два мальки. Трубочною, засмоктав і випустив у дно із ПЕТ-пляшки.
Караул!!! Що далі робити. Їх розмір 5-7 мм... Я артемію зможу тільки ввечері зярядити так як я на роботі а яйця вдома. Відповідно вилупиться вона після-завтра. Не помруть за дві доби із голоду ? Чи відпустити їх назад?
Зараз думаю знайти десь літрову банку і запустити їх дути, кинути пару катошок, попробувати зозкришити пластівці і погодувати пластівцями.
SWINDLER
23.05.2006, 14:11
Можно кормить нематодой, только надо дувчик вниз, чтобы нематоду перемешивал т.к. мальки в основном держаться в верхнем слое воды. Накрайняк сухой корм но не долго, малек реагирует на движение живого корма. Взрослые рыбы мальков едят.
Нематоду они и со дна возьмут, они когда голодные везде рыщут. В общем аквариуме можно зачерпнуть ричии, там есть инфузории, которых мальки и будут подьедать в период культивации артемии.
А що таке нематода і де її взяти ?
як я на роботі а яйця вдома. .
Прикольно, "... я на работе. а яйца дома"
На твоем месте я не малька ловил бы, а убрал взрослых. Их там точно не 2 и не 5 шт. Без артемии они в нем проживут, пока. До этого жили и даже росли!
А будет артемия там и выкармливай. Мелкий цыклоп тоже пойдет.
С почином тебя. Готовся к тому что тебе говорили - стойку делать. Это удел всех, кто купил Killi.
Рекомендуєте переселити батьків у заральну банку (див. профіль) ?
Рекомендуєте переселити батьків у заральну банку (див. профіль) ?
Не надо родителей ни куда пересаживать. Бросте на дно мох яванский, а ричия с верху у Вас плавает. Следовательно, они нерестятся, малек всплывает, забирате его и в отдельный аквариум (10-15 литров + аэрация - подойдет), кормить начиная с нематод и далее...
Річ у тім що банка ця і є на 12л. Моху у мене мало є, повільно росте (у порівнянні із річією :)) і ще не вспів зарости. Зараз я батьків посадив у літрову банку, думав додому забрати та чомусь сам незміг остаточного рішення прийняти. Мальків, тих що відловив (штук 6-7) відпустив назад. Фільтр мабуть виключити потрібно, щоб не затяг малька. Як казав мені Ігор Ford аерція для цього виду необов'язкова (нагадаю, вид Fp.gardneri nigerianus 'M'), у мене самочка жила у 1л більше тижня, навіть без грєлки, і воду теж не міняв і нічого - відріс хвіст :).
От я й думаю - забрати батьків додому у свою велику банку. А може краще все-таки відловити мальок і його забрати додому ? Справа в тому що у неділю я на роботу неходжу і, отже, 1 день небуде кому мальок годувати.... А вдома його дружина годуватиме.
І ще пинання: глянув був на термометр - 27 *С. покази точні - термодатчик цифровий. Не зашкодить їм така температура? У мене регулятор стоіть на 22-23 але на вулиці жарко тай ще додатково лампа та фільтр воду гріють...
Чебурген
23.05.2006, 23:04
Ваня, увы, я не могу дать каких- либо ценных практических рекомендаций, но я полностью разделяю твои эмоции и заботы по этому поводу! Желаю удачи! Так держать! Пусть у тебя всё получится... :)
Мне кажется,что филътр выключатъ не стоит,чтоб малъков не засосало можно надетъ на трубу кусок губки,или на крайний случай кусок капронового чулка.Жалко,погибнут бактерии.С уважением.
SWINDLER
24.05.2006, 10:03
Линеатусам подходит температура воды +22-28 градусов. Но не рекомендуется содержать их в верхних температурных пределах (сокращается срок жизни).
Культуру нематоды можно приобрести у аквариумистов которые разводят рыб. При надлежащим уходе за ней, культура нематоды сохраняется практически вечно, то есть всегда под рукой стартовый корм для малька.
Малек оставь в покое а взрослых в общак. Дамой не заберай, день без корма не проблема. Температуру снижай до 24-25. Вот когда будет лето тогда потерьпят. То, что подходит Линеатусам подходит им, два разных континента. Африка это не значит 28-32 в местах обитания твоих Killi вода 22-24С. И это касается твоих рыб. При высокой 32С в течении 3-4 недель они могут и уснуть. Малек переносит жару лучше но ...
А лучше приедь в Одессу на "Killifish-2006" там будет полно народу и времени об этом поговорить. Не пожелеешь.
артемію уже зарядив. Батьків відселив, заберу додому. Температуру попробую збити.
Усім дякую за інформацію. буду писати як будуть розвиватись події.
З'явились перші рачки, випустив до малька - їдять :). Що я ще помітив: мальок коли голодний - випливає у низ і шариться по дні ( а тут якраз артемія у товщі води вже плаває :)) а як наївся - ховається назад, у річію.
Зараз розмір малька вже 8-10мм :)
Зараз погодував ще раз. Частина рачків основна маса рачків тримається біля переднього скла. Мільок пропливає мимо, бере в рот і випльовує. Не голодний ?
І ще питання: у пляшці з артемією включив постійну продувку, вода "кипить". Вимикаю тільки на 15 хв для відлова рачків. Такий інтенсивний круговерт води не зашкодить тим хто вже вилупився ?
Нормально, у меня все время "бурлят".
Завтра субота, можє з'їздити на ринок купити живої дафнії чи циклопа? Чи неварто? Продовжувати годувати артемією? Я так дивлюсь вихід рачка близько 50%.....
SWINDLER
26.05.2006, 13:15
Можно запустить десятка 1,5 крупной дафнии. Они будут чистить воду, а
их потомства будут поедать мальки. Но артемию все равно давать.
Пока можно рачками кормить, после 1 см циклопчка подбрасывать можно, трубочник. А где Вы такие яйца артемии взяли, выход достаточно неплох.
Та на куренівці і взяв. А 50% це так, наоко. у літр кинув чайну ложку яєць то рачки клавають досить густо. Доречі звонив до Марченкова - у нього є яйця артемії 400мл банка - 38 грн. Попробую зайти, подивитись можливо возьму проробувати як наступний раз нереститиму.
Цікаво - скільки їх там? 4 вже дость великі 10мм напевне, а ще менші є.
Сьогодні так взагалі маленьких виявив - тільки очі видно :), мабуть вчора-позавчора вилупились :)
Поцесс пошел, опыт есть. Теперь главное сортировать, иначе большие маленьких зашугают или слопают.
Я зараз думаю що буде у моїх 12л коли вони до 2-3 см доростуть ?
Serpentarius
29.05.2006, 15:47
Я зараз думаю що буде у моїх 12л коли вони до 2-3 см доростуть ?
Присадишь еще кого-нибудь на килли, сделав подарок code30
А ти готова до такого подарунка ? :)
Serpentarius
29.05.2006, 15:54
Придется и мне тазик какой-нибудь констрюлить :024:
Вот, вот, Ирине сплавиш и начнется у нее новая Киллифишеровая жизнь.:024:
Serpentarius
30.05.2006, 19:42
ТО Ford
Ух, змей-искусатель!!! Я не злопамятная, но злая и память у меня хорошая! Погоди - припомню.
Щось мої мальки зовсім облінились. Учора небуло артемії, годував серою мікрон так сьогодні висять собі у товщі води із повними животами і тільки ліниво хватають тих рачків що мимо пропливають, а полювати на них нехочуть. Чи може це болячка яка і мені варто хвилюватися?
Они как все дети, после сладкого есть не хотят. Нет повода для волнений, проголодаются и снова охотиться начнут.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010