Показати повну версію : Самодельный электронный балласт для ламп Т5 ???
Может у кого есть схема электронного балласта для ламп Т5 54 W.
А может кто знает как переделать схему на IR2151 (2153) под лампы Т5.
Думаю будет интересно и полезно многим учасникам форума code50
Є у IRF програмка Ballast Design (http://irf.custhelp.com/cgi-bin/irf.cfg/php/enduser/doc_serve.php?2=bdarequest), я думаю вона б допомогла, правда мене чомусь не запускається...
А свіжий-то баласт десігн працює :) правда у ньому немає IR2151 :(
В мене була стара версія - працювала, а нова - глючить страшенно, так нічого від неї й не домігся.
Що ж до IR2151, то їй вже давно час помахати ручкою.
В мене була стара версія - працювала, а нова - глючить страшенно, так нічого від неї й не домігся.
Що ж до IR2151, то їй вже давно час помахати ручкою.
Согласен, но что посоветуете новое.
Может кто посчитает в Ballast Design схемку для T5 HO 54W.
Сейчас у IRF на сайте выложена версия 4.0.2. Глючит немного, но в принципе работает. Поетому качайте и пробуйте. Если возникнут вопосы, всегда готов помочь.
Для недорогих балластов для Т5 можно использовать IR2156 (правда на ней плохо получается балласты для Т5 28W, 35W для этих целей лучше использовать более гибкую, но более дорогую IR21571).
Я считаю, что на сегодняшний день оптимально использовать (если не надо делать регулировку яркости лампы):
- IR2153 - балласты для дешевых ламп (3..5 грн.), при условии добавления дополнительной цепи прогрева лампы.
- IR21571 - балласты для ламп Т5 и для дорогих фирменных ламп спец. назначения.
Так... Програма трішки глючить. При спробі розрахувати баласт на лампу Т5 на 54Вт вискакує помилка "Inductor Calculation Error". І взагалі вона постійно вискакує, у мене повністю схему розрахувати получилось тільки пару раз:(
Спробував погратись - більше ніж на 35Вт не розраховує:( треба вводити власні параметри сердечників.
To Vanessa: Яка у Вас версія програми? В мене такі помилки не вискакують. Я спробував на Т5 54Вт все вийшло.
To Vanessa: Яка у Вас версія програми? В мене такі помилки не вискакують. Я спробував на Т5 54Вт все вийшло.
Якщо у Вас вийшов розрахунок для Т5 НО 54 Вт, то скиньте мені розраховану схему і всі розраховані параметри всіх елементів. code21
2 Vanessa:
Вибачаюсь, справді вискакуе така помилка.
2 Игорь Семенов:
Помилку розрахунку дроселля обійшов, тільку ввівши зазор сердечника = 3 мм, що взагалі то вважаю забагато (а може й не багато, але я таких не збирав). Тому параметри дроселя можете розрахувати самі, а всі інші розрахунки повинні бути правильними.
Схема баласту:
481
Список матеріалів:
482
Параметри дроселя:
483
Щоб не глючило,треба в настройках "Язык и стандарты" в вiндi поставити роздiлювач цiлоii та дробовоii частини замiсть коми крапку(в грошах та числах) и роздiлювач розрядiв - кому. також роздiлювач груп розрядiв в числах поставити ";".
А нiхто не возився з 9w лампою(КЛ9/УФ) + IR2156.лампа сильно свiтить(аж накал горить),але не завжди стартуэ.коли гаряча, то взагалi не стартуэ... мучив вже двi ночi, нiчого не допомагаэ.при чому лампа на 11в свiтить нормально.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010