КПК

Показати повну версію : Що за хвороба, може, манка?

О_ль_га
21.06.2011, 23:17
Допоможіть, будь-ласка, сьогодні помітила, що два мої акулячі балу покриті якимсь білим нальотом, чи то лусочками (в основному верхня частина голови), один з них часто дихає. Не знаю, чим це лікувати, бо зовсім нема досвіду. Також з орнатуси вкриті дрібнесенькими білими крапочками. Додаю фоографії балу, орнатусів сфотографувати не вдається - заслабкий фотоапарат(((. Допоможіть, будь-ласка, порадьте, як їх вилікувати!!!

О_ль_га
22.06.2011, 07:37
Так чекала Вашої відповіді, але без толку... Допомоги на цьому форумі не дочекаєшся((((

Ихтиолог
22.06.2011, 09:25
По ночам люди спят)
Фото не четкое, но похоже, что у вас запущенный ихтиофтириус.Лечить Сера костапур по инструкции.

О_ль_га
22.06.2011, 13:38
Нема у зоомагазинах Сера костапур, купила Аквасан А. Починаю курс, може, врятую своїх рибок

О_ль_га
22.06.2011, 16:07
Хвороба прогресує, мабуть, до завтра балу не доживуть... У них зовсім роз"їло хвостові плавники, а на голові в одного зробився якийсь білий мох...

Ихтиолог
22.06.2011, 23:23
1Как давно вы купили рыб?
2Бала, орнатусы, золотухи... не очень удачное соседство.
3 что в ходит в состав аквасан?

О_ль_га
23.06.2011, 07:53
Ихтиолог, балу й орнатусів ми купили десь півроку тому, не хворіли, мали блискучу луску. 16 червня купила вуалехвоста (це вже був явний перебор, але я собі пообіцяла, що ця вже остання і купила), вдома виявила, що в нього щось не так із зябрами - зяброві кришки чи-то відсутні, чи якісь відігнуті... А позавчора виявилось, що в акваріумі ця манка, і то вже запущена. Я думала, що то на орнатусах осіли бульбашк від аерації, і не переймалася,а коли балу завис вверх головою, тоді й роздивилась, що щось не те. Аквасан А, як і всі ці препарати, в 100мл 40 мг малахітового зеленого і 12 мл формаліну 40%. За інструкцією вчора дала 10 мл на 100 л, і ще завтра треба підмінити частину води і дати 5 мл. На жаль, вчора загинув один орнатус, сьогодні один балу, в якого на голові з"явився мох... Це, мабуть, моя вина, бо з відчаю почала заліковувати риб, аквасану здалося мало, бо думала, що від ерозії плавників і моху на голові він не поможе і ще додала в акваріум тетру тонік. Вода стала дуже зеленою, освітлення не включаю, постійна аерація. Фільтр у нас простий мочалковий, то я його залишила включеним. Виключила кулери, температура виросла до 27 (було 25). Решта риб почувають себе добре, за винятком платидорасів, які чухають животи об фільтр... Два орнатуси виглядають краще, бульбашок на тілі не видно. Балу, що залишився, плаває якось під нахилом, хвіст роз"їдений, але коли їх щойно годувала, приплив їсти. Мана на тілі майже пройшла. Надіюсь, що хоч він виживе, але завтра ще давати лікарство, не знаю, чи його не доб"є... Накупувала купу рибок, тепер розплачуюсь((((

Ихтиолог
23.06.2011, 11:16
Дженерал тоник лить не следовало. Харациновые плохо переносят лекарства на основе формалина, но тут уж ничего не поделаешь, курс нужно провести полностью.
От вуалехвоста советую избавиться.

О_ль_га
23.06.2011, 13:56
Дуже дякую, Ихтиолог, мені вже здається, що ці препарати просто добивають, а не лікують дуже хворих риб... Вуалехвіст цей такий бадьоренький, порпається у камінні, тим більше, що й він пролікується в загальному акваріумі, не можу я його "позбуватися", я за дохлими рибками плачу, а тут живу викинути... Хіба подарувати комусь, але ж незрозуміло, що з ним... Може, це не він спричинив, а трубочник? Я його промиваю раз в день перед годуванням, купую в зоомагазині, все в одній точці. Не знаю, чи можна під час лікування давати трубочник, вони його так чекають,а я даю лише сухий корм...

Ихтиолог
23.06.2011, 20:07
Трубочник опасный корм, его следует вымачивать на протяжении 5 дней минимум, с ежедневной сменой воды.
Рыбку выкидывать не стоит ни в коем случае, просто подарить кому нибудь у кого есть уже караси.