КПК

Показати повну версію : Помутніння води

тешнер
01.07.2011, 22:18
Підскажіть чи може морожена промита артемія призвести до помутніння води?

kartashev.1992
01.07.2011, 22:31
Может, если брикет с заморозкой был грязный и Вы его плохо промыли(не промыли). Если бухнули в акву очень много артемии(весь брикет) На поверхности воды может образоватся плёнка.
Опишите ситуацию подробней.

тешнер
01.07.2011, 22:45
Акваріум-рослинник 120 л. Завжди годував добре промитим мороженим мотилем,недавно перейшов на артемію,артемію голд,циклоп, а зранку підгодовував сухою тетрою гранулами.Щось подібне було колись у мому цихлідніку,але поставив акваелівський турбо фільтр 750 і все пройшло.Порції корму -частина замороженої ''шоколадки'',а риб 15 шт. досить великих,такщо перегодування думаю немає.

kartashev.1992
01.07.2011, 23:25
Я покупаю замор. артемию в сосисках, ну как майонез. Порции делаю маленькими. Порцию стараюсь хорошо промыть, чтобы было как меньше примеси. Маленькие порции лучше промывать. Если фильтрация хорошая, то муть быстро разгонит.Воды смените 20%. живые корма,заморозку, покупайте у одного проверенного продавца.

тешнер
02.07.2011, 09:37
Щиро дякую за слушну пораду.

тешнер
12.07.2011, 08:54
Помутніння поборене! УФ стерилізатор SANSUN із лампою 9 Вт. зробили за одну добу чудо - помутніння пройшло. Вода стала кришталевою.Купляючи стерилізатор,чесно кажучи,невірив у такий результат.Відтепер можу з впевненістю рекомендувати.

TANYUSHA
12.07.2011, 11:43
Я решила попробовать добавить в фильтр Purigen,- очищает от многих примесей и очень экономичный. Пока воду ещё тестировать рано, позже о результатах напишу, но вообще о нём отзывы очень неплохие.

Эглантина
12.07.2011, 12:35
любая заморозка будет давать помутнение, особенно, в больших количествах, если кидаешь. Из-за этого я когда-то отказалась от кормления ею.

тешнер
12.07.2011, 17:57
І що використовуєте лише сухі корми? Я, чесно, побоююсь на них переходити.

Эглантина
12.07.2011, 17:59
тешнер, ні :) я використовую переважно живі корми :) успішніше, ніж, заморозку, а сухим коромом вже не пам’ятаю, може рік або два назад годувала

тешнер
13.07.2011, 09:01
Не заперечую про якість корму саме живого - зрозуміло,це найкращий корм, але я колись заніс хворобу в аквас із живим кормом - відтепер використовую заморозку.

Эглантина
13.07.2011, 12:30
тешнер, Западло живим кормом можна зробити завжди. Я годую рибу трубочником, дафнією живими і ттт (мотилем не годую, щось вони його не дуже сприймають). Дафнію так виливаю, а за трубочником доглядаю, щоб не псувався. І ось, протягом 10 років все пучком. А рибі моїй вже більше 1-2 років та й малеча є і всьо чотко.

Просто, коли у мене був малий акваріум я годувала заморозкою (артемія і інша штука) я ніяк не могла збагнути протягом тижня, чого каламутна вода, а вийшло, що від заморозки (маленькі шматочки розлітаются, а їх ніхто не з’їдав. Це було давно і про креветок ніхто ще не чув.) Так і відмовилася, а стерилізатор... не вмію і не хочу користуватися :)

тешнер
13.07.2011, 16:06
Дякую за цікаву інформацію.Взагалі корма для України це болюча тема.На Заході живі корма продаються в зоомагазинах і вони провірені на відсутність всякої інфекції, а у нас ...

TANYUSHA
13.07.2011, 19:05
І що використовуєте лише сухі корми? Я, чесно, побоююсь на них переходити.

Если правильно ними пользоваться (не перекармливать, комбинировать, за сроками пригодности смотреть, ну и не покупать "Китикет" ;) )- то ни каких проблем не будет. лучше сухим кормить, если не уверенны в качестве заморозки, а продавец отвечает хорошо заученной фразой: "Все корма свежие и очень хорошие" :)

Chaiinik
13.07.2011, 21:53
Пора организовать специальный раздел "Помутнение воды.":)

Эглантина
14.07.2011, 09:59
Chaiinik, злой вы :)