Увійти

Показати повну версію : Ідентифікація зебри

Сергій
21.08.2011, 18:59
Прошу фахівців допомогти з ідентифікацією малавійців, які дістались мені у спадок.
Всі малавійці на відео - друге/третє покоління риб з одного гнізда.
На ролику у центрі переважно красується домінантний самець, інші два такого ж забарвлення - залежно від настрою від насичено-волошкового до яскраво-блакитного, з майже непомітними вертикальними смугами. Самиці переважно жовто-оливкові, інколи із синюватим відливом, у деяких смуги проявляються чіткіше, ніж у інших, натомість синій відлив майже непомітний.
TLzObSjR5nY
Очевидно, що це псевдотрофеуси. Схоже, що зебри. Імовірно, кобальтові. Далі думка зависає. Можна, звісно, записати "Pseudotropheus/Metriaclima/Maylandia spec. zebra blue..." і на цьому заспокоїтись, але сподіваюсь, що є більш точне визначення, адже, наскільки мені відомо, риби купувались на Пташці, отже є досить поширеними в наших акваріумах.

Chaiinik
21.08.2011, 19:46
крабро я вижу на видео. Появляются на видео и коричневые.
Все псевдотрофеусы легко крестятся - название условно.

Сергій
21.08.2011, 20:23
Так, частина мальків забарвленням нагадує Ps.crabro. Але всі без виключення молоді і дорослі самці мають тотожне забарвлення з дуже слабко вираженими смугами, що автоматично виключає Ps.crabro як потенційного предка.
До того ж, це вже друге/третє покоління від однієї пари, отже, за законами Менделя, мало б відбутись розщеплення і у самців, чого не спостерігається, тож гібридне походження ставлю під сумнів.

Chaiinik
21.08.2011, 20:32
автоматично виключає Ps.crabro як потенційного предка-??? :) гм... снимаю шляпу и тихо удаляюсь:)
я так понимаю название "шанхайские барсы" - не подойдёт?

Сергій
21.08.2011, 20:38
-??? :) гм... снимаю шляпу и тихо удаляюсь:)
я так понимаю название "шанхайские барсы" - не подойдёт?
Ну не може у нащадків Ps.crabro притаманна йому смугастість проявлятись лише у самиць. Навіть у випадку гібридів.

krapka
08.09.2011, 09:25
больше всего они похожи на Pseudotropheus spec. 'elongatus Mbenji blue'
на сколько это они не знаю.