Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua

Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/index.php)
-   Фильтры, обогреватели, компрессоры (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Фильтр на 6 л. аквариум (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/showthread.php?t=1862)

Pois0n 17-02-2004 17:31

Вот нашел в сети..
----
Чтобы понять, каких рыб стоит завести, нужно выяснить, сколько их может вместить ваш аквариум. Обычно расчеты производят исходя из требований к расходу кислорода, основанных на отношении длины взрослой рыбки (без хвоста) к площади поверхности аквариума: пресноводным рыбкам длиной 2,5 см необходимо 192 см2 для холодолюбивых видов и 64 см2 - для тропических.
---

Значит мне на 8 рыбок надо 1500 см2, это аквариум 50x30. Сколько такой стоит?

Сергій 18-02-2004 00:16

2 Тарас
10х20х30 це все ж таки 6 л. 60 - це 60х40х25 наприклад.

2 PoisOn
60 л для пари дорослих скалярій - те, що треба. Менше можна, але ненабагато (50) і без інших риб. Все інше залежить від того, що ще за 6 риб у Вас. Можливо, вони теж вибагливі до об'єму.
Риби ростимуть незалежно від Вашого бажання, тому подумайте про наслідки.

Сергій 18-02-2004 00:23

Цитата:

Автор оригинала Pois0n
Вот нашел в сети..
----
Чтобы понять, каких рыб стоит завести, нужно выяснить, сколько их может вместить ваш аквариум. Обычно расчеты производят исходя из требований к расходу кислорода, основанных на отношении длины взрослой рыбки (без хвоста) к площади поверхности аквариума: пресноводным рыбкам длиной 2,5 см необходимо 192 см2 для холодолюбивых видов и 64 см2 - для тропических.
---

Значит мне на 8 рыбок надо 1500 см2, это аквариум полметра на метр. Сколько такой стоит?

Це при відсутності аерації. Хоча "трамбувати акваріум не варто. До того ж все залежить від максимально очікуваного розміру КОЖНОЇ рибки. Ну, і нарешті, на 6 рибок довжиною 2,5 см води треба раз в п'ять менше, ніж на одну довжиною 15 см.

Тарас 18-02-2004 14:54

2 Сергій
Ой, сорі, от проглючило з розмірами... Просто думав, як має виглядати акваріум на 6 л (ніколи таких не мав) от і написав... ;)

2 Pois0n

Якщо майже строго і майже науково, то от хороша стаття про визначення розмірів акваріума:

http://www.malawi.cichlids.ru/articles/art043.shtml

Правда, теж треба знати види риб і дещо про їхню поведінку

Aviator 18-02-2004 17:25

Цитата:

Автор оригинала Тарас
2 Сергій
Ой, сорі, от проглючило з розмірами... Просто думав, як має виглядати акваріум на 6 л (ніколи таких не мав) от і написав... ;)

Так виглядає акваріум, в якому риб на базарі продають. Якщо взагалі це можна назвати акваріумом... Я завжди гадав, що акваруми починаються літрів з 15.... :)

Ихтиолог 18-02-2004 18:16

Цитата:

Автор оригинала Aviator
Так виглядає акваріум, в якому риб на базарі продають. Якщо взагалі це можна назвати акваріумом... Я завжди гадав, що акваруми починаються літрів з 15.... :)
акваріуми починаються з 50.....все інше це відсадники для малька. Або душегубка для риб :). Декілька десятків таких акваріумів продається щосуботи та неділі. Люди купляють туди 10-20 рибок, серед яких е малавійці потім всі риби вмирають, акваріум стоїть пустий мовчки нагадуючи про трагічний початок хобі. Або, в кращому випадку його віднесуть в дитячий садок. В малому об’ємі можна тримати декілька харацинових, або інших невеликих риб, але для початківця це може бути значно важче ніж упоратися з середнім акваріумом з необхідним обладнанням.

LauriSZ 18-02-2004 20:44

Поддерживаю всех, я со своими 30 литрами ой как намучилась пока все устаканилось и сейчас очень жалею что не купила сразу 100 или хотябы 50.
Когда вода зеленеет или белеет без причины, вдуг заводится ихтиофтироз или еще какая-нибудь страшная бяка и рыбки начинают дохнуть (каждому начинающему кажется, что без всякой причины), то уже не хочется никакого аквариума.
В 6 литров можно только пару петушков, я думаю, а лучше только одного. Тогда можно и без фильтра и без аэрации.

Сергій 19-02-2004 01:25

Цитата:

Автор оригинала Aviator
Так виглядає акваріум, в якому риб на базарі продають.
Саме в такому і продавав років 12-15 тому, потім, перед закінченням школи продав і цей акваріум і всі відсадники 15-30 л, залишив одну лише ширму 67 л для молодшої сестри, завдяки об'єму і малій кількості риб 12 років підтримувалась рівновага при мінімальному догляді - я чистив акваріум щонайбільше раз на місяць, годували взагалі батьки (12 років живу на відстані більше 200 км). На жаль, залежність системи від підігріву зіграла свою фатальну роль - скалярії не живуть при 12о :( До речі, недавно дізнався, що освітлювали акваріум за моєї відсутності препаршиво - заощаджували електроенергію:( Але криптокорини вижили!

Часовой пояс GMT +3, время: 23:58.

Русский vBulletin v3.5.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод сделал zCarot