Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua

Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/index.php)
-   Освещение (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Лампи, бюджетне рішення. (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/showthread.php?t=9670)

Сергій 07-07-2006 11:14

Re: Лампи, бюджетне рішення.

Я не вражений спеціальними лампами і використовую їх лише тому, що вони в мене вже є. Замість перегорілих буду ставити звичайні теплобілі (warm white, 2700K або в нотації Philips спектр №33), можливо трохи розбавляючи холоднобілими (daylight, 4200K або спектр №54 by Philips). Мене влаштовує вигляд риб і рослин, інтенсивність росту рослин і слабкий розвиток водоростей під цим спектром…
Коли у мене були Hagen Sun-Glo+Aqua-Glo, мав проблеми з бородою, замінивши Aqua-Glo на Osram Fluora, проблем з водоростями здихався. Але мій спектр в першу чергу спрямовано на рослини - зараз у мене квітнуть три ехінодоруси одночасно - горизонтальний, шлютера і селовіанус… Для візуального сприйняття було б краще змістити спектр у бік синього (можливо, тими ж таки звичайними холоднобілими лампами).
В акваріумі з дітками ехінодорусів і апоногетонами зараз стоять теплобіла і холоднобіла лампи, вигляд нормальний, рослини ростуть нормально, дорослий апоногетон постійно викилдує стрілки…
Що я б порадив - спочатку спробувати поставити одну звичайну лампу, оцінити вигляд акваріума і вирішити, треба пробувати інші спектри, чи ні.
Як я вже казав "звичайні" лампи бувають теплобілі і холоднобілі або денного світла…
Ну і як вже сказав doctor, яскраве освітлення за відсутності тіні буде напрягати цихлід…

Богдан 07-07-2006 11:26

Наскільки я зрозумів МГ- це великий прожектор, який світить з певної висоти в акваріум і покрівного шкла ставити небажано оскільки світло втрачає свою ефективність і потужність, а у мене буде кришка планується з ДСП і для нього бажано покрівне шкло. Наскільки довговічна лампа в МГ? та й підвішувати її потрібно.
Я думаю всетаки краще під кришку щось ставити, але що і скільки?

Богдан 07-07-2006 11:35

Дякую Сергій, я з тобою згідний так і зроблю, спочатку поставлю звичайні, ще одну візьму рекламну фіолетову, поексперементую.
А на скільки ламп ставити патронів в кришці?

I 4-rever 07-07-2006 11:41

Богдан Вы просто посчитайте экономику.
Сколько и что будет стоить.
МГ выйдет максимум в 300 грн.
Крышка и все в нее на 300 л........ Надо считать, но думаю даже из ДСП и своими силами дороже.
Покровное стекло.... При отсутствии растений оно не особо повлияет на свет.
Долговечная ли МГ???? - 1,5-2 года))))

Зато у Вас всегда есть доступ к аквасу, а крышку надо открывать)))))

Богдан 07-07-2006 12:10

Цитата:

Сообщение от I 4-rever
Богдан Вы просто посчитайте экономику.
Сколько и что будет стоить.
МГ выйдет максимум в 300 грн.
Крышка и все в нее на 300 л........ Надо считать, но думаю даже из ДСП и своими силами дороже.
Покровное стекло.... При отсутствии растений оно не особо повлияет на свет.
Долговечная ли МГ???? - 1,5-2 года))))

Зато у Вас всегда есть доступ к аквасу, а крышку надо открывать)))))

Дсп в мене має залишитись від тумби так що це не витрати практично, тільки робота.
На скільки має бути МГ потужний?
МГ використовуються для освітлення зовнішніх преміщень? , якщо так то в мене такий подвіря освітлює, але він включається по фотоелементу і довго несвітить, і коштував цей світильник гривень 200 небільше.

Богдан 07-07-2006 14:28

Заходив тількищо в КАПРО, лампа МеталоГалогенна Філіпс 150ват коштує 200грн і 400ват 250грн, це такі лампи?

doctor 07-07-2006 15:22

Не туда пошел. Пиши ФОРЕВАРУ,не пожалеешь. Я например очень доволен его помощью и отношением.

Богдан 08-07-2006 11:26

А що краще для люмісцентних ламп ставити дроселі і стартера, чи відразу світильнички з автоматичним запалюванням.

Павлик Морозов 08-07-2006 16:00

конечно 2 вариант....

Сергій 08-07-2006 17:20

Цитата:

Сообщение от Богдан
А на скільки ламп ставити патронів в кришці?

У мене при 0.5 w/л ехінодоруси квітнуть. Висота банки 50 см. Отже, тобі треба ставити максимум 4 лампи 36-38 w.

Сергій 08-07-2006 17:22

Цитата:

Сообщение от Богдан
А що краще для люмісцентних ламп ставити дроселі і стартера, чи відразу світильнички з автоматичним запалюванням.

Я надаю перевагу електронним (бездросельним) баластам.

Павлик Морозов 09-07-2006 14:04

Цитата:

Сообщение от Сергій
У мене при 0.5 w/л ехінодоруси квітнуть. Висота банки 50 см. Отже, тобі треба ставити максимум 4 лампи 36-38 w.

Он себе цихлидних хочет - нафиг там столько света? Трёх штук хватит...

elektro-kot 09-07-2006 14:17

Ребят,вы чо на МГ двинулись чтоли,(почитал тут начало темы)МГ конечно тема,но не в цихлидник же совать-одумайтесь млин(без обид)!!!!!!!:031: Советую ставить две трубки переднюю просто белую,заднюю с синим спектром,если хочешь хороший свет то первую можно SERA Brilliant,а вторую Sera Deep Sea-так нормалёк получается,спереди рыбы подсвечены отлично,отплывая назад кажется что в глубину уходят.code69
Кстати не забывайте о том,что если светить цихлидам менее 10-12 часов,то не в лучшую сторону скатяться они у вас(хотелбы посмотреть как моно в цихлиднике без растений светить МГ хотябы 10 часов без проблем)

I 4-rever 10-07-2006 08:29

Цитата:

Сообщение от elektro-kot
Кстати не забывайте о том,что если светить цихлидам менее 10-12 часов,то не в лучшую сторону скатяться они у вас(хотелбы посмотреть как моно в цихлиднике без растений светить МГ хотябы 10 часов без проблем)

А Вы посчитайте сколько ватт на литр выйдет при МГ мощностью в 150 Ватт и аквасе на 300 л. Максимум 0,5 ватт на литр. А если МГ вешать на растоянии от 40 см от поверхности. то и того меньше.

Возможно будут затенненые углы, но ИМХО для цихлидника это нормально.

Я Вот тока не пойму почему МГ плохо для цихлидника....

Кстати. Богдан Вам не надо супер пупер лампу за 200 грн. Можно спокойно обойтись обыкновенной и до 100 грн))))
В общем я свое ИМХО сказал. Думайте сами.

На люминисценки лучше и удобнее электронные баласты!

Сергій 10-07-2006 10:18

Цитата:

Сообщение от Павлик Морозов
Он себе цихлидних хочет - нафиг там столько света? Трёх штук хватит...

Та і двох вистачить, якщо без рослин, я ж написав "максимум 4" і зазначив, що за такої інтенсивності освітлення у мене масово квітнуть ехінодоруси…

Часовой пояс GMT +3, время: 21:38.

Русский vBulletin v3.5.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод сделал zCarot