Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua

Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/index.php)
-   Рыбы (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/forumdisplay.php?f=10)
-   -   "Барбус алый" - нерест (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/showthread.php?t=3217)

iand 09-11-2004 10:56

Гм, як час біжить.
Значить починалося все орієнтовно 2 листопада. З фільтра.
http://aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?p=33129

Обійшовся без фільтра. Був включений простенький 5 Вт нагрівач. Температура ~25 C
Підсадив самця. Кілька днів нічого не було. Нерестильник стоїть в протилежному кінці від вікна. Під дном - газета. Тримав на голодному пайку. Потім стало шкода. Почав годувати Tetra Rubin-ом. До прибирання руки не доходили. На вихідні майнув у Карпати. Увечері в неділю глянув - вода випарувалася, долив літр чистої відстояної. Вчора в понеділок увечері дивлюся - Є ! І зразу розстройство :-/. Вода прозора, чистенька, але дно :-/. З десяток ікринок відсадив у 2-х літрову банку. В нерестильнику відлив воду, додав трошки свіжої. Дав синьки. Сьогодні зранку дивлюся - угу, кажися ікра в нерестильнику загнеться :-/. Побачимо.
24-30 годин мине увечері, або завтра зранку.
Отже пройшло 6 днів з 2-го по 8-ме. Нешвидкий це процес :-)
Якщо знову не вийде - почекаю днів 10.

iand 10-01-2005 10:34

Значить у листопаді знову нічого не вийшло.

Спробував знову. ( Четвертий (!) раз )
4 січня увечері відсадив на нерест.
Воду взяв з акваріуму, трохи відстояної, + розтопив і прокип"ятив сніг.
7 січня в 13-50 вже побачив ікру, і те, як її їдять. Забрав барбусів.
Злив воду, долив трошки відстояної. Дав синьки від душі.
Води залишилося десь 8-10 л на 10 см.
Включив крім нагрівача на 10 Ватт ще один нагрівач - 5 ватт.
Температура в ці дні коливалася від 25 до 29 градусів.
Продувку включав на день.
Грибка нема.
Сьогодні вже 10 січня. Нічого не прокльовується. Деякі ікринки більш-менш прозорі, з білими закарчлючками всередині. Деякі - мутні.
Коли має бути, чи знову нічого не буде ? Може я "зварив" ікру ?

P.S. Може мені збоку біля ніку дати підпис "консерватор ікри" ?
:-)

m_slon 10-01-2005 10:48

Попробуй перечитай внимательно мои предыдущие посты в этой же теме на первой странице (№33 и т.д.). Схема подошла и для мутанта суматранского барбуса.

iand 10-01-2005 11:07

Все читав і раніше, і зараз, але не все вдавалося виконати :-) Дуже добре розписано.
В наступний раз поставлю банку на кухні з продувкою.

Личинки на 3-й день вилазять ?
Як процес виглядає ? Ікринки тріскаються, всихаються ? Оболонка мутна, прозора ??

m_slon 10-01-2005 11:21

Я оба раза на работе был, а жене задание "Наблюдать!" не давал, посему не знаю... Приходил уже на все готовенькое :)
Личинки появляются примерно через сутки, а на 3 день (если считать с момента нереста) начинают уже плавать и питаться.

Lubes 10-01-2005 14:48

Привіт!

Я ось уже другий раз ставлю алого барбуса на нерест і все успішно. Є дві генерації мальків.

Готую воду 1:1 дистилят та відстояну, вкидаю продувку, нерестовий субстрат (мочалка із акрилових ниток), температуру не піднімаю, вкидаю пару плідників. На наступній день повно ікри. Перший раз було трішки незаплідненої, котру відібрав. Другий раз було кілька білих ікринок, їх не чіпав, а просто долив трішки метиленового синього (лишень трішки зафарбував воду), відключив продувку і залишив в темному місці. Через добу у мене уже була личинка, а ще через 3 доби вони вже брали щойно вилуплену артемію.

Теж саме можно робити із іншими дрібними карповими.

iand 10-01-2005 15:56

Ех, класно вам.
На другий день ікра, і личинка зразу. Метиленового синього трошки...

А тут - ... ну. консерватор ікри, що ще сказати :-)

m_slon 17-01-2005 11:38

Немного не в тему, но все-таки...
В субботу вечером (около 22-00!) отсадил пару суматранцев в нерестовик (Т=28 С): играли-дурачились и т.д. и т.п.... Не в этом суть - схема стандартная.
В воскресенье утром (около 10-00!) в нерестовике нашел отметанную икру и (внимание!!!) одну (!) живую (!!) личинку!!!
Даже если предположить, что это была первая отложенная икринка, то меня смущает время инкубации - 12 часов. И то, это я ее заметил через 12 часов, на самом деле и того меньше.
Как такое может быть? Последний раз барбусов я нерестил 4 месяца назад, так что вариант сохранения икры/личинки на сетке отметаю.
Единственное, что приходит в голову: я брал для нереста мох из общего аквариума (там барбусы огненные постояно нерестятся) - возможно какая-то икринка на нем осталась, но я его полоскал в марганцовке...

Часовой пояс GMT +3, время: 09:04.

Русский vBulletin v3.5.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод сделал zCarot