Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua

Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/index.php)
-   Рыбы (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Попугайчик "хулиганит" (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/showthread.php?t=5769)

Vanilla 26-10-2005 12:00

Re: Попугайчик "хулиганит"

Я ж якраз про те))) там хвіст злегка викривлений, але воно не виглядає потворно. А я думаю, що це самець, тому що у нього плавники анальний і спинний загострені, як у самця папужки, а у другої рибки, яка, я думаю, самка, у неї ці плавники не загострені, схожі теж як у самки папужки. І вона менша за розміром і забарвленням). Я ще сьогодні спробую більш вдалі фотки зробити, покажу)

Сергій 26-10-2005 12:07

Ні, по яйцекладу і забарвленню це самиця. А загострені плавці у самиць характерні для основної більшості цихлазом

Vanilla 26-10-2005 12:21

Ааааа, пардон, я просто не знав і думав, шо можна по аналогії с папужками судити.
Гм..дійсно, черевце у неї таке окургле, ніби наповнене, збоку оранжеві смужки. А шо ж тобі робити - вона просто меншого сородича трошки ганяє? Невже не подружаться? Я ось тобі завтра його покажу..Ну він явно інший, і по розміру, і по забарвленню, і по формі плавників...Може, молоді ще надто?

Vanilla 27-10-2005 15:06

Сергій

Ну що, як домі друга цихлазома? Схожа на самця?:)

Сергій 27-10-2005 16:14

Цитата:

Сообщение от Vanilla
Ну що, як домі друга цихлазома? Схожа на самця?:)

Схожа, якщо на другому знімку перша риба.
Не зрозумію ніяк, звідки така форма тіла.

Vanilla 27-10-2005 16:19

Так, ці два знімки, що я тобі сьогодні відправив - обидва другої рибки.
ну, на птичці ж сказали, що це така спеціальна форма виведена.Якщо раптом подружаться - поділюсь мальками, якщо захочеш))) Шанси взагалі є на дружбу?:)

Сергій 27-10-2005 16:25

Цитата:

Сообщение от Vanilla
Так, ці два знімки, що я тобі сьогодні відправив - обидва другої рибки.
ну, на птичці ж сказали, що це така спеціальна форма виведена.Якщо раптом подружаться - поділюсь мальками, якщо захочеш))) Шанси взагалі є на дружбу?:)

А по-моєму на знімках P1010294.JPG та P1010295.JPG різні риби.

Vanilla 27-10-2005 16:35

та ні, вчорашні фотки - однієї риби, а сьогоднішні - другої) може просто з певних кутів вони схожі)))

Vanilla 31-10-2005 15:09

Сергій,

шось я не зрозумів..ось що пишуть про цихлазому :
"ПОЛОВЫЕ ОТЛИЧИЯ. Самцы крупнее, ярче окрашены, имеют удлиненные и заостренные спинной и анальный плавники."

Тобто якраз навпаки в порівнянні з тим що ти казав?))

Сергій 31-10-2005 15:22

Цитата:

Сообщение от Vanilla
Сергій,
шось я не зрозумів..ось що пишуть про цихлазому :
"ПОЛОВЫЕ ОТЛИЧИЯ. Самцы крупнее, ярче окрашены, имеют удлиненные и заостренные спинной и анальный плавники."
Тобто якраз навпаки в порівнянні з тим що ти казав?))

Це все, як то кажуть, "взагалі". А ми кажемо про конкретний вид. Єдина більш-менш чітка ознака самця - жирова подушка на лобі. Це практично у всіх цихлазом (і не тільки). Крім того нормальне співвідношення розмірів - це коли самець більший, хоча бувають виключення, пов'язані з різними факторами, але зводяться всі до одного - неоднакові умови як стартові (генотип), так і вирощування. В рівних умовах самці поступово випереджають самиць у розмірах, одні [види] більше, інші [види] менше, але практично без виключень.
Ще одна чітка ознака - яйцеклад, але в звичайних умовах його не видно.

Vanilla 31-10-2005 15:33

Логічно. просто на багатьох сайтах все рівно пишуть, що ключовою ознакою є довжина спинного та анального плавників.)) Ось мене це й насторожило, як я уже й казав, тому що у моїх цих "нестандартних" товаріщей як раз ці плавники і конкретно відрізняються). Ну, поживемо-подивимось)))

Сергій 31-10-2005 15:43

Цитата:

Сообщение от Vanilla
Логічно. просто на багатьох сайтах все рівно пишуть, що ключовою ознакою є довжина спинного та анального плавників.)) Ось мене це й насторожило, як я уже й казав, тому що у моїх цих "нестандартних" товаріщей як раз ці плавники і конкретно відрізняються). Ну, поживемо-подивимось)))

Довжина - так, але не форма, оскільки у більшості цихлазом вони загострені і у самиць. Знову ж таки, це показово для зрілих риб.

Vanilla 31-10-2005 15:55

Звичайно, на фотографії воно не так чітко видно, але у моїх с їх піврічним віком уже ці відмінності прослідковуються. Одна помітно більша, на черевці - оранжеві смужки, плавники видовжені і загострені, і поводиться як хазяїн)))) А інша, та, що ніби самка, починає камінці перекладати с місця на місце - кумедна така))). Цікаво - це вже щось інтимне, чи просто так?:) Тому що переважно вона десь в заростях ховається).

Сергій 31-10-2005 16:19

Цитата:

Сообщение от Vanilla
Звичайно, на фотографії воно не так чітко видно, але у моїх с їх піврічним віком уже ці відмінності прослідковуються. Одна помітно більша, на черевці - оранжеві смужки, плавники видовжені і загострені, і поводиться як хазяїн)))) А інша, та, що ніби самка, починає камінці перекладати с місця на місце - кумедна така))). Цікаво - це вже щось інтимне, чи просто так?:) Тому що переважно вона десь в заростях ховається).

На трьох знімках (cihlazoma1.JPG, cihlazoma2.JPG, P1010294.JPG) із чотирьох, що я отримав, зображено самиць. На четвертому (P1010295.JPG) видно нечітко, можливо самець, можливо молода самиця.

Vanilla 31-10-2005 16:48

Ок)))) буду спостерігати))))

Часовой пояс GMT +3, время: 01:53.

Русский vBulletin v3.5.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод сделал zCarot