Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua

Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/index.php)
-   Здоровье рыб (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Помогите с диагностикой. (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/showthread.php?t=6746)

Др. Нилыч 12-10-2005 09:15

Re: Помогите с диагностикой.

Цитата:

Сообщение от Сергій
А от тепер питання.
Навіщо було потрібне хірургічне втручання?
IMHO, в даному випадку, це все одно, що свіжий рубець вирізати...

Сама по себе воспалительная реакция - зволюционно очень молодой и ещё не совершенный (не отлаженный) в физиологическом плане процесс. Если у человека не удалить воспалившийся аппендикс, он умрёт. А до эры антибиотиков смертность от пневмонии - воспаления лёгких, составляла 90%.

Др. Нилыч 12-10-2005 09:21

Цитата:

Сообщение от Ирмина
2 Дуремар
Папа, ты со мной разговариваешь?"(с)
Первое предложение я поняла. Остальное прочитала три раза. Последовательно представила все действия. Относительно понятно. Но очень относительно:)

Доця, если тебе будет и правда очень интересно, я нарисую всё это на картинке :).

Сергій 12-10-2005 12:51

Цитата:

Сообщение от Дуремар
Сама по себе воспалительная реакция - зволюционно очень молодой и ещё не совершенный (не отлаженный) в физиологическом плане процесс. Если у человека не удалить воспалившийся аппендикс, он умрёт. А до эры антибиотиков смертность от пневмонии - воспаления лёгких, составляла 90%.

Так от я і питаю - чи можливо було в даному випадку обмежитись терапевтичним лікуванням?

Др. Нилыч 12-10-2005 19:43

Цитата:

Сообщение от Сергій
Так от я і питаю - чи можливо було в даному випадку обмежитись терапевтичним лікуванням?

БЕЗУСЛОВНО!!! Еслибы только знали точно - что лечим и нас не интересовал бы результат. :002:

Сергій 12-10-2005 20:07

Цитата:

Сообщение от Дуремар
БЕЗУСЛОВНО!!! Еслибы только знали точно - что лечим и нас не интересовал бы результат. :002:

Вам, хірургам, аби щось відрізати :(

Др. Нилыч 12-10-2005 20:46

Цитата:

Сообщение от Сергій
Вам, хірургам, аби щось відрізати :(

Ну, вобщето, я - хирург только в военное время. А на счёт "отрезать", так можно было дать таких таблеток, что зараза сама бы отпала! Вместе с рыбой! :)

Ирмина 13-10-2005 15:00

2Дуремар
"А мы не будем отвечать плохому дяде" (с).
Я тебе доверяю.И не только я:) Поэтому не слушай тех, кто пытается на тебя наехать. Вот именно таких пациентов как раз и будем кормить таблетками для самоотпадания.

Михаил Погребиский 13-10-2005 16:40

Цитата:

Сообщение от Сергій
А от тепер питання.
Навіщо було потрібне хірургічне втручання?
IMHO, в даному випадку, це все одно, що свіжий рубець вирізати...

На рубець це не було схоже. Діагноз був невідомий. При правильному проведенні всіх процедур риба не загинула б трагічно - і тільки тоді, при подальшому спостереженні ми могли б говорити, наскільки виправданним було хірургічне втручання.
В мене є досвід, коли саме подібні операції спасали рибу - в той час, як інші риби, з такими ж симптомами, не піддавались ніяким антибіотикам. Така ситуація була в мене тільки раз - коли живородка була вражена якоюсь надзвичайно стійкою до ліків бактерією - все починалось як плавцева гниль, потім переходило на мязи. На стадії враження тільки плавників риба почувала себе добре, потім, при переході процесу на мязи і внутрішні органи - поступово здавала позиції і помирала. Коли я побачив безрезультатність антибіотиків ( доволі сильних, до речі), то решту меченосців и пецилій я рятував саме обрізуванням плаників в межах здорової тканини. Із прооперованих не було жодного (!) летального випадку. Але коли гниль переходила нижче плавників, то різати вже не було смислу.
В тей же час, було маса ситуацій, коли риб вражала "звичайна" плавцева гниль, що добре піддавалась терапевтичному лікуванню. А от симптоматика була у всіх випадках однакова!

Часовой пояс GMT +3, время: 20:48.

Русский vBulletin v3.5.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод сделал zCarot