![]() |
Утилізація ламп
Колеги!
Щось я не знайшов на форумі тем, присвячених проблемі утилізації люмінісцентних ламп, що вже випрацювали свій ресурс. Між тим проблема важлива і актуальна - викинути лампу на смітник рука не піднімається (все ж таки там є ртуть і хтозна що ще), а вдома зберігати теж ні до чого. Може, хтось щось порадить? |
Re: Утилізація ламп
Є підприємства, які займаються вторинною переробкою люмінофору.
Я знаю, що з ними зобов`язані укладати договори всі інші - хто ці лампи використовує. Зрозуміло, що це роблять лише деякі промислові гіганти. Я свої лампи просто ставлю біля комірки двірника. Оскільки я плачу за вивезення побутового сміття, хай самі розбираються - що куди вивозити. Але буває побічний ефект - які-небудь діти знаходять мої лампи раніше за двірника :( |
У меня тоже возникал этот вопрос...
Я лампы собирал, а при продаже квартиры оставил отработанные на балконе, тоже не очень честно - переложил проблеммы по выброске ламп на покупателя. Но не могу же я каждый раз продавать квартиру для того, что бы оставить в ней отработанные лампы? :-) Так что опять собираю :-) |
Цитата:
|
схема есть на сайте www.cxem.net
http://cxem.net/house/1-50.php прямая ссылка www.cxem.net/house/1-50.php |
Цитата:
|
На сколько я знаю утилизацией занимается на Украине 1 завод в Полтаве(если не ошибаюсь) и это стоит не мало денег!!!!!.Я ни когда не слышал что бы какое то предприятие или частные лица на Украине утилизировали лампы.К сожелению они просто выбрасываются!
|
Аплодую усім!:010: :010: :010: Сама мала конфліктну ситуацію з певною єкологічною інстанцією з приводу утілізації саме таких ламп на ТЛС. Вони наполягали на встановленні автономного, окремого смітника для відпрацьованих ламп. Тому, мабуть, в вашому випадку є доречним звернутися саме в будь-яку єкологічну службу.
|
Я теж маю таку прблему - зараз накопичилось з ламп БВ. Думав виддати просто двірникові, але не знаю що він потім зробить. Спеціалізованого місця немає. Тому мабуть зберу їх у великий поліетиленовий мішок,заьяжу якомога герметично і потовчу. А далі на смітник.Виставлені різні контейнери: для скла, пластику і т.п. , а для ламп і батарейок немає.
|
Цитата:
То треба пана Черновецького спитати під час його чергового ходіння в народ. Мовляв - доколє? |
Цитата:
|
Встретил знакомого, раньше экологом на заводе работал, задал вопрос по лампам. Он сказал, что раньше лампы собирали и отвозили на переработку, а сейчас это никому не нужно и по тихому их выбрасывают вместе с другим мусором.
|
Цитата:
Это правда. Самое опасное в них - пары ртути, хотя их там не очень много... |
В одной немного, в 100 ... А NiCd аккумуляторы? А остальной гадости? А потом удивляемся почему болеем и вода содержит всю таблицу Менделеева.
|
Недавно дізнався, як у нас в офісі утилізують. Поки що просто збирають лампи, а "потім колись хтось має приїхати і забрати на утилізацію".
|
Часовой пояс GMT +3, время: 15:57. |
Русский vBulletin v3.5.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод сделал zCarot