To Gelo Xuts
Дуже дякую за допомогу в класифікації! Про Німбохромісів я і сам здогадувався, а от Лабідохромісами дуже підсобили. Немало цікавого знайшов на Вашому сайті!
А от цікавий пасаж:
"Трудности по совмещению вообще цихлид с растениями заключаются не в их несовместимости, а в стремлении добродушного хозяина накормить вечно голодных рыбок" -
Ви стверджуєте, що рослини малавійці їдять від перекорму? Я, якщо чесно, пробував по-всілякому - годувати і багато, і потроху, навіть забезпечувати постійну наявність в акваріумі підкормки (ошпареної капусти) - рослини страждають все одно. І до речі, валіснерію поїдають в першу чергу - ті ж таки Німбохромівси... Може, є якесь таке слово, яке їм треба сказати, щоб перестали?
To Сергій
З полігамією серед африканців - не згоден. Принаймні у мене неолампрологуси Брішара тримають 2 стійкі пари вже мабуть з рік (за той час було 4 нерести). І живуть вони з чисельним потомством в мирі і злагоді. і в акваріумі рослин не чіпають - навіть кабомби й перистолисника!
Взагалі, як на мене, то в плані інтелекту й виразності характеру мешканці озера Таньганьїка - поза конкуренцією!

Хоча людям вони довіряють менше, їхня перша реакція при наближенні когось до акваріуму - ховаються (малавійці - навпаки, кмдаються до скла)