Показать сообщение отдельно
Старый 03-02-2004, 02:48   #10
Сергій
Живу я тут

Поблагодарил(а): 57
Поблагодарили 100 Раз(а) в 86 Сообщениях
Отправить сообщение для  Сергій с помощью ICQ Отправить сообщение для Сергій с помощью AIM Отправить сообщение для Сергій с помощью MSN Отправить сообщение для Сергій с помощью Yahoo
Цитата:
Автор оригинала Gelo Xuts
Все остальное написано, скорее всего, из-за небольшого опыта содержания африканских цихлид. Как раз именно большинство видов американских цихлид, особенно крупных, совершенно не выносят на своей территории высшей растительности, чего не скажешь об африканцах... Если в потомстве, как ты пишешь, превалируют самцы, значит рыбки содержатся в ненадлежащих условиях - например, при повышенных показателях аммиака, нитритов (следствиях перекорма без соблюдения стабильного графика подмены воды), сниженном pH или жесткости.
Відносно досвіду - дійсно ми малавійців тільки утримували, а от американців успішно розмножували.
Про рослини - не казатиму про скалярій, дискусів, апістограм і навіть акар (це і так очевидно), а от наші чорносмугі та восьмисмугі цихлазоми та цихлазоми Меєка рослини підкопували лише під час розмноження, та й то не масово, а от меланохроміси Йогана (вибачаюсь за вживання застарілої назви, я з новою класифікацію малавійців і таньганьїкців ще не розбирався) постійно жерли навіть валіснерію, і це при тому, що ми їх регулярно годували ошпареним листям салату тощо.
Відносно співвідношень - нам колись подарували штук п'ять молодих йоганів, з них лише одна була самичка, хоча дарували лише одного самця (решта з часом поміняла колір), а потім скільки ми не намагались з кимось помінятись, або хоча б докупити кілька самиць - всі розводили руками - "немає". Так і не вдалось створити нормальні умови для розмноження, хоча банка була 250 л. Просто самці так і не домовились, хто з них старший, можливо, якби самичка була не одна, вони б якось поділились, а так...
От тому я і надаю перевагу американцям.
Сергій вне форума   Ответить с цитированием