Можливо, я не фахівець, і чогось не знаю, але не став би взагалі сипати "сіль для цихлід" прямо в банку. Якщо вона радикально міняє показники води, то це ж можна скотинку цим і замордувати. А якщо не міняє - то навіщо воно треба??? Якщо вже й додавати, то потрошку розчиняючи окремо в свіжій воді, яка додається при підмінах, і виводити на потрібну концентрацію таким чином. Хоча, якщо чесно, ще не зустрічав цихлід, яким би у київській воді було надто вже погано. Тому навіщо фінансове марнотратство? Краще банку попросторішу для риб придбати - це, я думаю, їм сподобається набагато більше

. Бо ж навіть якщо потім захчеш відмовитись від "присадки" - то це теж треба робити поступово, купуючи "сіль" і додаючи дедалі меншими дозами. Крім того, в профілі серед риб позначено "всіляке". Немає гарантії, що зростання жорсткості води і зміна реакції в лужний бік (а мабуть саме це дає "сіль") отому "всілякому" піде на користь. Біофільтр зіпсуватися не повинен (тим паче що чудо акваріумної промисловості не розчинилося). Може, є сенс взяти відро та шланг, і поборотися з білими пластівцями на дні радикальним способом?