Показать сообщение отдельно
Старый 27-05-2004, 14:34   #8
Тарас
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
Мені здається, що в узагальненому вигляді ситуація така - зовнішній фільтр, як правило, зручніший в експлуатації, він для "лінивих" - не в поганому значенні слова, а тих, хто не хоче заморочуватися з повсякденним стеженням за станом води/риб. А проблема в тому, що багато "не лінивих", вважаючи що "каністра - це круто", рідко пробують цікаві рішення з внутрішніми фільтрами, відокремленими поролоном секціями для фільтрації, протокою чи "лінивою протокою", і масою інших можливих варіантів. В будь-якому разі, все впирається у те, чи розуміє людина, що вона робить, чи ні, і наскільки вона хоче чомусь навчитися. Зрештою, як і у будь-якій справі. А в більшості випадків хороший зовнішній фільтр і справді коштує як акваріум літрів на 150-200, і збільшення об'єму справді було б кориснішим, аніж суперсистема фільтрації. чи, наприклад, запуск "лінивої протоки" раз на 3 дні в сумі займав би не набагато більше часу, ніж чистка фільтра раз на 2 місяці - і т.д. Ну от, все вийшло дуже сумбурно, як і завжди у суперечках "на вічні теми".

Що можне сказати напевне - це про перевагу головки над касетником, тут я рішуче згоден з Vutty. Касетники - прилад для самозаспокоєння (а не для фільтрації води), інколи - для створення току води в акваріумі, а головка з губкою - реальний суперник зовнішнього фільтра . От
Тарас вне форума   Ответить с цитированием