Показать сообщение отдельно
Старый 08-06-2004, 10:50   #11
Тарас
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
To fer
Пара дискусів у 100 літрах - по моєму, це не так весело, як 17 мбун у 70 літрах.

To TER

Якщо чесно, аж у ТАКИХ маленьких об'ємах я ніколи рибу не тримав, тому що буде з територіальністю - сказати складно. Можливо, дійсно, не з'являться домінантні самці (а більшість риб залишиться з "мальковим" забарвленням) - точно не знаю. В мене, наприклад, зараз теж проблема - 15 мбун і 5 утак (німбохроміси Лівінгстона) живуть у 250 л. Особливої агресивності немає, мбуна регулярно нереститься, а от утака, здається, не хоче набирати дорослого забарвлення (ну, домінантний самець слабко синіє) тому планую найближчим часом стартувати банку літрів на 350-400.

Але основна проблема з малим об'ємом навіть не в тому. Коли риба підросте, міняти воду Вам доведеться щодня (двічі на день?). Це може швидко відбити бажання займатися акваріумом взагалі. Окрім того, якщо трапиться так, що 3-5 днів воду міняти не буде змоги, (а таке рано чи пізно трапляється з усіма) то доведеться виловлювати трупи... Це не додає оптимізму... Заведіть банку хоч би вдвічі більше, і хай живуть ваші мбуни життям довгим і щасливим . Та й виглядає велика банка завжди краще, ніж мала
Тарас вне форума   Ответить с цитированием