Показать сообщение отдельно
Старый 09-08-2004, 10:05   #8
Тарас
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
To Vutty

По моєму, шланги до стінок фільтра краще не клеїти, а закріпити парою присосок. Раптом колись щось міняти доведеться? Хоча це, звісно, дрібниці. Щодо подачі повітря - то мінусом може бути те, що утворюватимуться зони, заповнені виключно повітрям (ну, під кожним шматком керамзиту, такі собі "повітряні пробки"). Чи може є ще якісь причини?

А взагалі, я дуже обережно ставлюсь до подачі повітря через фільтр. Колись мав ситуацію, (описував на фоумі) явних ознак газової емболії власне у банці з малавійцями після "передозу" повітря з потужність турбіни (1200л/год). І штука тут здається була не в тому, що забагато кисню в воді. а в тому, що бульбашки були надто дрібні, довго висіли в воді і осідали на жабрах риб. І чим крупніші були риби, тим гірші були проблеми. Після емболії вони схопили бактеріальну інфекцію, і тільки завдяки везінню ніхто не навернувся.

To Гена

Як мені здається, перевагою такої схеми порівняно з "викачувальною" є відсутність проблем з кріпленням сита-префільтру, і можливість забирати воду у різних місцях банки (у ній буде багато каміння, і треба буде експериментально з'ясовувати, де найкраще "забирати" воду).
Тарас вне форума   Ответить с цитированием