Прийшов вчора з наміром розсадити парочку. Але рибки, навчилися читати дані з інтернету, і тому зробили свою справу :-). Значить, виливаю я воду з нерестовища в тазік, і тут - о-па, якісь прозорі горбочки на дні. Придивився - ікра, тільки менша, ніж минулого разу (логічно, не виросла так швидко). Я налив ту воду з тазіка назад в нерестовище. Вся ікра була перемішана з брудом. Як її почистити - я розгубився. Знизив рівень води. Додав польський трипафлавін 14 крапель на 6 л. (на базарі продали в порядку консультації). Включив нагрівач через регулятор напруги. Включив продувку.
Зранку глянув на термометр - 27C ( на базарі сказали, що оптимальна 26, а при 30 ікра зварюється). Глянув на ікру...
Ну,

, знову грибок.
Відібрав штук 20-30 більш-менш чистих ікринок в 3 л банку. Половину банки наповнив пом'якшеною водою. Додав синьку.
В нерестовищі замінив 2 л води, і додав синьку.
Сумніваюся я в подальшому успіху цієї операції.
На майбутнє - коли барбуси знову будуть готові до нересту ?
Як відчистити ікру від бруду ? Чи потрібний фільтр ? Який підійде для об'єму 6 л ?
Профі - ну порадьте, як мені їх вивести і розвести на чисту воду ? Кожну підозрілу незапліднену ікринку відбирати в сторону ?