Тема: скаляры
Показать сообщение отдельно
Старый 20-03-2005, 14:43   #11
Voronych
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
Отправить сообщение для  Voronych с помощью ICQ Отправить сообщение для Voronych с помощью AIM Отправить сообщение для Voronych с помощью Yahoo
Re: скаляры

Цитата:
Сообщение от vachik
но два дня пара ухаживает отчаянно,а потом ррраз и все

Привіт усім!
Мої скалярки віднерестились вдруге. Перший раз ікри "вистачило" на добу. Причому виключили світло на півгодини і.... , точно як в гуртожитку на вечері 10 голодих студентів...
Зараз вже почалася третя доба. Ікри правда меншає. Я спостерігав як самка, ніби-то чистячи ікру, поїдає здорову. Може спробувати відібрати ікру? Правда не має нерестовика, а у загальному я сумніваюсь, що виживе.
Спостерігати за батьками цікаво. Я читав, що вони агресивно настроєні по відношенню до соплемінників і до "нерозважливих", але мої ганяють усіх, хто наближаються, навіть лабіо. Єдині, хто може не хвилюватись -- маленькі сомики, і то бо копирсаються на грунті.
Враховуючи, що у мене не має ні неростивика, помпи чи варто мені пробувати відібрати ікру в іншу банку (наприклад 3 літри)? І які будуть рекомендації?

Я состерігав, як батьки набирали по 2-3 ікринки в рот і намагались прикріпити їх на місце. Правда ікринки не бажали повертатись на місце. Але батьки є батьки, вони -- невтомні.
Враховуючи, що кладка зроблена була на заборній трубці каністрового фільтру і існувала загроза затягування вилупившихся ікринок у фільтр я вирішив спробувати їх змести в 0,5 л. банку. Щоб забезпечити максимально наближені умови, я накрив банку двома слоями бинту під резинку. Сподіваюсь, що таким чином буде забезпечена поступлення і циркуляція води. Вже зараз бачу, як на дні дригаються личинки. Сказати скільки їх поки-що не можу.

Последний раз редактировалось Voronych, 20-03-2005 в 21:11. Причина: Доповнення
Voronych вне форума   Ответить с цитированием