Тема: скаляры
Показать сообщение отдельно
Старый 22-03-2005, 22:47   #13
Voronych
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
Отправить сообщение для  Voronych с помощью ICQ Отправить сообщение для Voronych с помощью AIM Отправить сообщение для Voronych с помощью Yahoo
Re: скаляры

Привіт!
Я вирішив продовжити опис розвитку моєї малечі.
Сьогодні вже закічнується друга доба після вилуплювання личинок. У нас появилися чорні цятки -- майбутні очки. Личинок у банці біля сотні, вони тримаються купки, головами в середину, як правило навколо білих комочків. Я так розумію, що ці білі комочки -- це загинувші ікринки, які я при переносі у банку не зміг відділити, а також загинувші у банці. Для того, щоб забезпечити постійний приток свіжої води ми час від часу зливаємо воду з банки і набираємо свіжу. Також сподіваюсь, що підмані води сприяє те, що банка накрита бинтом.
Я намагаюсь відділити білі комочки і ще якісь коричнево-прозорі згусточки, навколо яких тримаються личинки з допомогою трубочки і капілярного ефекту. Треба бути обережним, щоб не пошкодити личинки.
Саме цікаве те, що батьки ще певний час обходили місце кладки. Але тепер вони охороняють банку з личинками, заглядаю у неї. Спочатку, коли я занурював руку у акваріум, для того, щоб дістати "інкубатор", вони її нещадно атакували. Цікаве відчуття. Продовжують ганяти інших. Нам навіть довелося відсадити одну скалярку, чорну улюбленицю дружини, бо їй би -- . Вона і так почала нагадувати шикарний чорний мерс з подряпинами на боках. Слава богу відійшла. Батьки час від часу підпривають до банки, заглядають у неї.... І скажіть, що вони нічого не відчувають.
Ось так.