Показать сообщение отдельно
Старый 01-12-2005, 15:56   #24
Михаил Погребиский
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов

Поблагодарил(а): 308
Поблагодарили 234 Раз(а) в 131 Сообщениях
Re: "Интересные" растения на рынках

Цитата:
Сообщение от Сергій
...
Те, чим ти займаєшся, можна кваліфікувати, як охорона об'єктів Червоної книги України (розведення їх у спеціально створених умовах) та відтворення об'єктів Червоної книги України (утримання і розведення у штучно створених умовах) Подробиці тут

Якраз щодо закону, то своїми діями я його порушую, бо згідно Розділу I (Загальні положення) статті 7 :
"Об'єкти Червоної книги України, надані відповідно до закону з дозволу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів у приватну власність, розведені (отримані) у штучних умовах від законно набутих у приватну власність об'єктів Червоної книги України, а також ввезені в Україну з-за кордону або набуті в Україні в осіб, які мають право приватної власності на ці об'єкти, є приватною власністю юридичних або фізичних осіб.
Законність набуття у приватну власність об'єктів Червоної
книги України повинна бути підтверджена відповідними документами."

А також згідно з розділу V (УМОВИ ВИКОРИСТАННЯ ОБ'ЄКТІВ ЧЕРВОНОЇ КНИГИ УКРАЇНИ) статті 19: "Спеціальне використання (добування, збирання) об'єктів
Червоної книги України здійснюється у виняткових випадках лише у
наукових і селекційних цілях, у тому числі для розмноження,
розселення і розведення у штучно створених умовах, а також для
відтворення популяцій за дозволом спеціально уповноваженого
центрального органу виконавчої влади з питань екології та
природних ресурсів на підставі рішень Національної комісії з
питань Червоної книги України, прийнятих відповідно до її
повноважень."

Тобто я незаконно придбав об'єкти Червоної книги, а також в мене не має дозволу влади на розмноження,і розведення у штучно створених умовах, на що мені відверто наплювать.

Юридичні закони далеко не завжди збігаються із законами власної совісті.
Михаил Погребиский вне форума   Ответить с цитированием