Пишу свое ТЗ
Функції.
Обовз'язкова програма
1. Керування світлом - вкл/викл
2. Подача СО2 по рН
Довільна
3. Регулювання температури
4. Регулювання обертів кулєра від компа для охолодження літом
5. блокування роботи фільтра після пропадання живлення. про це десь було на форумі написано, Ір, як думаєш, потрібно ?
6. Автокормушка
Інтерфейс
КР-індикатор + 4 кнопки
Примочки
1. регістрація температури/рН, збереження даних днів за 10 роботи.
2. зв'язок з ПК і відображення цих даних у вигляді графіків.
Тепер така думка є про рН-метрію
Цитата:
Прибор должен быть точным, регулярно калиброваться и периодически поверяться, иначе у него уходят показания, а это чревато
|
Покази його тікають не сильно, в межах 0.1-0.3 рН і власне тут задача стоїть не ругюлювати рН в банці із заданою точність (повірте мені, я ці задачі вирішую по роботі, це дость важко з точки зору теорії автоматичного управління і наявних законів регулювання) а
НЕ ПЕРЕДОЗУВАТИ газ, щоб рибам погано не стало.
Я виконую подачу газу по-перше по часу, тобо коли горить світло, по-друге, коли горить світло, по рН. Як запустив в роботу цю систему -все класно: і трава сита і риба ціла, а до того все-таки траванув рибу разок газом. І точність показів рН мені долампочки, головне газ не передозовую. А завдання на рН виставляю так: немає бульбашок на траві - трішки понизити завдання, є бульбашки - ок. Зараз в мене стоїть 7.1, а наскільки це дійсно 7.1 незнаю, можливо 6.8, можливо 7.4. Ну а фабричні прилади самі знаєте скільки коштують, я ж вам скажу ціну промислових приладів, наприклад німецький перетворювач Endress+Hausen коштує ~1000$. і це тільки перетворювач, а ще потрібен електрод, нажаль скільки коштує німецький незнаю, російський ~300грн.
І ще питання: Іра, а ти десь використовувала рН-контролер? Поділись враженнями.