Ура!!!! Я його змайстрував!!! Фото
тут. Зараз маслає вхолосту но заправлений балон вже стоїть вкуту, треба штуцер до редуктора виточити, обіцяли назавтра. Так-що завтра ввечері буду починати булькати
Ще деяка цікава інформаця яку було-б варто помістити і
тут. Заміряв падіння продуктивності фільтра на реакторі.
Вимірювальні прилади: Відро ~9,32л (по верхню полоску), Секундомір в мобілці, рулетка (для заміра об'єму відра Ф25х Н19 см).
Фільтр Eheim Classic 2213, заявлена прокачка 440л/год, фільтр не чистився 1 місяць, тобто від самого запуску, наповнювачі: керамічкі кільця, мочалка грубої мехочистки, цеоліт ( чи що там у них продається), мочалка тонкої очистки. Запакований по інструкції до фільтра.
Вимірювання прободилися на підлозі, тобто нижче рівня води в акваріумі, це дасть похибку на самотьок води сифоном.
Вимірювався час заповнення відра без реактора, з реактором, з реактором та флейтою ( нажаль нездогадався для повноти експеремента виміряти без реактора но з флейтою)
Результаи
Умови досліду; Час, сек; Прокачка, л/год; Відхилення від номінала, %; Кратність прокачки, об/год;
Без реактора; 100; 335,7; 0; 2.76;
З реактором; 111; 308; -8.25; 2.536;
З флейтою та реактором; 119; 208; -16; 2.323;
(щось я з BB-кодами для формування таблички не розібрався, так що звиняйте, хтo excel знає табличку зробить)
От такі от пироги....
ЗІ: Поки намагався додзвонитись щоб відбправити це повідомлення подумав: а мні взагалі флейта потрібна коли я її захнув на 8см під воду і цівочки направив вверх під кутому ~45* ?