Цитата:
втыкаем любое количество датчиков, управляем чем угодно и все требует минимкм пайки!
|
Куди? якщо той-же рН-метр видає аналоговий сигнал... Де АЦП ?
Цитата:
заказать печатную плату контроллера на специализированной фирме 3000 р. минимум!
|
Щось дорого у вас плати роблять. Та що я тут виставив мені у 10$ обійшлася і це духстороння, з металізацією отворів, з паяльною маскою , а наскількия пам'ятаю курс рубля до долара то це буде близько 100$
Цитата:
... філософські роздумі про паяльники та контролери....
|
Ви, батєнька, трішки від технічного прогресу відстали. Припаяти можна і без спеціального обладнання ( я особисто паяю 64 ноги процесор, і він працює у примислововму виробництві, в умовах відбрації і не відпадає, і це не тому що я такий класний пайщик чи у мене крута паяльна станція)
Далі, якщо взяти однокристалку ( AVR наприклад, як я і зробив) то там усе "на борту" і для його програмування треба спаяти простий кабелєк для LPT-порта ( шукай PonyProg). а програмувати можна на Си, і є серед них процесора які навіть на борту мають ЦАП/АЦП....
Хоча, не спорю, ідея на базі PC зібрати систему управління приваблива. У мене є стара двойка (80286 - чули про такий компутер?) я тоже хотів на ній зібрати контролер, коли почав обмірквувати як до неї прикрутити датчиви - передумав.....