От у мене з чорнополосими був цікавий випадок. Я тримав в одному акваріумі 200 л. 2 пари чорнополосих та червоновуху черепаху і от чорнополосі зібрались на нерест ну і звичайно давай переривати усе на світі і під час цього процесу на те місце де вони переривали грунт підпливла черепаха і вляглася на дно самець чорнополосий дуже швидко вирішив цю проблему він взяв її збоку за панцер і відніс на другий кінець акваріума а черепаха була в діаметрі вже 4-5 см а за вагою явно перевищувала його в два три раза.
До речі ця черепаха постійно полювала практично на будь яких риб які жили в мене в акваріумі відкусувала плавники і тому подібне особливо кидалась на блискучих риб після запуску чорнополосих в акваріум вона вже ні накого не полювала бо їх вже заклювали чорнополосі (вони в мене якісь дуже агресивні були вбивали усіх

) і так як у мене було їх дві пари то відповідно територія була розділенна на дві території і той простір що залишився по середині то в ньому і плавала черепаха або по поверхні води в інакшому випадку вони нападали на неї і кусали її за голову.