Цитата:
Сообщение от Кокан
Якщо KH не більша за GH, то знижуються обидва на одне і теж саме число меньше за KH, а не рівне йому, я повинно бути по теорії.
|
Але ж теорія говорить про карбонатну жорсткість. А те, що на практиці називається KH - це не карбонатна жорсткість, а лужність (щелочность), тобто карбонатна жорсткість + "не кальцієві і не магнієві гідрокарбонати", навіть якщо KH не більша за GH (до води з KH <= GH можна додати харчової соди так, що KH зросте, але це співвідношення буде зберігатись).
Виходять такі приблизні рівності (ліворуч - практика, праворуч - теорія):
GH = постійна жорсткість + карбонатна жорсткість
KH = карбонатна жорсткість + "не кальцієві і не магнієві гідрокарбонати".
Якщо врахувати ці "не кальцієві і не магнієві гідрокарбонати" у складі KH, тоді й теорія з практикою повинна збігатись.