Показать сообщение отдельно
Старый 27-04-2006, 14:33   #7
Михаил Погребиский
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов

Поблагодарил(а): 308
Поблагодарили 234 Раз(а) в 131 Сообщениях
Re: Акваріум і діатез у немовлят

Цитата:
Сообщение от Сергій
Сьогодні були з малою на огляді в поліклініці, так завідуючий "авторитетно" заявив, що у неї діатез від акваріума. Якби я годував риб сушеною дафнією або циклопом, я б повірив, але ж я годую трубочником, іноді мотилем, коретрою…
Що скажете, колеги?

Завідуючий той - ПРИДУРОК повний!! Всі поліклініки завалені такими "авторитетами"!
Тема акваріума і астми неодноразово піднімалась ще на старих московських форумах. Висновок може бути тільки один - МОЖЕ бути ШКІДЛИВИМ не АКВАРІУМ як такий, а тільки СУХА ДАФНІЯ (можливо ще циклоп) - поскільки вона є АЛЕРГЕНОМ. Я не беру до уваги ті випадки, коли в квартирі тонна і більше воді - і при цьому акваріуми відкриті! Це дуже рідкі випадки. Тобто як правило акваріум не є фактором підвищеної вологості.
А поскільки для більшості наших медиків акваріум - то темний ліс, то вони для перестраховки або, щоб не ломати голову над пошуком істиної причини хвороби, як тільки узнають, що в домі у хворого є акваріум і знаючи, що є так страшна штука як дафнія, тут же валять все на акваріум.
Михаил Погребиский вне форума   Ответить с цитированием