Показать сообщение отдельно
Старый 18-05-2006, 13:44   #37
Сергій
Живу я тут

Поблагодарил(а): 57
Поблагодарили 100 Раз(а) в 86 Сообщениях
Отправить сообщение для  Сергій с помощью ICQ Отправить сообщение для Сергій с помощью AIM Отправить сообщение для Сергій с помощью MSN Отправить сообщение для Сергій с помощью Yahoo
Re: Манагуанские цихлазомы. Нужен совет.

Цитата:
Сообщение от кот
Спилурумы -это альбиносы чернополосых.Форма таже.Они слабо желтоватого оттенка.Самки имеют на брюшке апельсинового цвета не ровное пятно.Они хищники и питаются мясом.......Но как и любой хищник могут попробывать растительность в малом колличестве,но сказать что они растительноядные , нельзя.Если самец чернополосый а самка спилурум=мальки 50/50. Если наоборот то = мальки спилурумы.Я их отсаживал как только захочу не взирая на рассцветку.С нерестом проблем небыло.Если икру не забирать то мальки выростут с ними до двух сантиметров.Родители в это время нереститься не будут.Но потом надо кого нить забрать.Потому что в банке просто начинает кишить.Если забирать либо икру либо личинок , то нереститться будут через 1-1,5 месяца. А то и через три недели.В 75 литрах пара а то и две будут жить,но конечно маловат для них объем.У меня нерестились в 50 литровых без проблем.Но в таком объеме пара купленная подростком более 10 см для самца не вырастет.Был бы объем к 200 литрам там и по 14 см попрет.Самок крупнее 7-8 см у нас не видел.В общем я в любом случае найду тебе пару и вышлю чернополосок.
Не можу не прокоментувати.
  1. Цихлазома спілурум або винноплавцева (Archocentrus spilurus) - це окремий вид, який втім близький як до цихлазоми чорносмугої (Archocentrus nigrofasciatus), так і до цихлазоми седжика (Archocentrus sajica). Всі три види можуть схрещуватись між собою, але форми, які утворюються при схрещуванні, мають проміжні ознаки.
  2. Всі три вищеозначених види мають ксанторичні форми (тобто "рожеві"). Це не альбіноси, оскільки у альбіносів очі червоні, у цих же форм очі чорні, як і у нормальних риб. Найчастіше зустрічається рожева форма саме чорносмугої цихлазоми.
  3. Успадкування ознаки ксанторичного забарвлення іде відповідно до першого закону Менделя, і оскільки ця ознака рецесивна, то при схрещуванні з вихідними формами рожеві нащадки утворюються лише у випадку, коли у батьків вихідної форми є рецесивний ген (що, втім, внаслідок постійного схрещування вихідної і ксанторичної форми, трапляється дуже часто). Більше того, буває, що у обох батьків з "диким" забарвленням народжуються рожеві нащадки, що теж логічно понсяються.
  4. Відносно харчування - детально в описі відповідних видів. Всі три види всеїдні і вживають рослинну їжу в невеликих кількостях.
  5. Решта спостережень цілком вірні.
Сергій вне форума   Ответить с цитированием