Цитата:
Сообщение от кот
не буду спорить.Но у меня в литературе написано альбиносная форма чернополосой, и написано цихлазома спилурум..По поводу глаз, верно они не красные.Но то что открывает интернет по запросу" цихлазома спилурум" и есть чернополосая. Был один только фрагмент " полосатые умницы" на каком то сайте, уже не помню. Там была показана золотистая окраска чернополосой.....точно не помню как там написано.Но то что у меня было на протяжении 4 лет это никак не винноплавничная и не седжика. В любом случае спорить не буду.Кстати на Днепропетровском базаре они также называются спилурумами. Я ее первый раз увидел в литературе в 1983 году и хотел себе такую. Но в то время учился и жил в Харькове.И на базаре до 1985 года их просто небыло(базар посещал каждое воскресение с 1981 до1985)Когда приехал в Днепр 1985 то только спустя лет десять увидел их на базаре .Сейчас осталось четыре штуки потому что пораспихивал кому только мог....
|
Я дав посилання, це не єдине і я можу дати ще.
Ось перше посилання, що видає google на запит "цихлазома спилурум", і з опису видно, що це не чорносмуга.
Ось посилання третє, теж не чорносмуга.
Ось картинки, що google видає відповідно на
Cichlasoma spilurum,
Cichlasoma sajica та
Cichlasoma nigrofasciatum, інколи попадають "ліві" знімки, але в цілому видно, що риби різні, хоча і подібні. Якщо замість "Cichlasoma" у запитах використовувати "Archocentrus" (сучасна назва роду), а "-um" у видових назвах замінити на "-us", то отримаємо не меншу кількість знімків тих самих видів. До речі, A.spilurus більше схожа на A.sajica, ніж на A.nigrofasciatus.
До речі, ресурс
http://www.american.cichlids.ru/ зроблено дуже грамотно, і там є знімки і описи багатьох видів, а головне - вони правильні!